Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



817-й день війни

Новини за 20.05.2024 (817-й день війни).

***

Генеральний штаб ЗСУ опублікував дані втрат військ росії станом на 20 травня.

Загалом ліквідовано близько 493 690 росіян.




Зведення Генштабу станом на 10:30 20 травня:

▪Протягом минулої доби відбулося 140 бойових зіткнень.

▪росіяни завдали п’ять ракетних ударів із застосуванням шести ракет, під час 55 авіаційних ударів скинув 79 КАБів, задіяв для ударів 1066 дронів-камікадзе, із них 82 БпЛА типу «Shahed» та «Ланцет».

▪За добу, що минула, Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два райони зосередження особового складу, чотири пункти управління, три артсистеми і зенітно-ракетний комплекс.

~

Силами ППО було знищено 29 з 29 ударних БпЛА.

Усі «шахеди» збито в Одеській, Миколаївській, Полтавській та Львівській областях.



~

Головне за ніч:

Президент Ірану Раїсі та міністр закордонних справ загинули в результаті аварії вертольота в гірській місцевості через крижану погоду, — Reuters.

Новоообраний президент Тайваню Лай Чін Те склав присягу й під час промови закликав Китай до мирного врегулювання конфлікту, — BBC.

Китай ввів санкції проти трьох американських оборонних компаній через продаж зброї Тайваню, — Reuters.

У Фінляндії анонсували законопроєкт про блокування в’їзду для мігрантів з території рф.

~

Іран офіційно підтвердив загибель президента країни Ібрагіма Раїсі і міністра закордонних справ Хоссейна Аміра Абдоллахіана.

Перший віцепрезидент Ірану Мохсен Мансурі виконуватиме обовʼязки президента країни упродовж 50 днів. За цей час мають пройти позачергові президентські вибори.

~

росіяни атакували 7 населених пунктів Донеччини, — Національна поліція.

Дві авіабомби КАБ-250 росія скинула на Північне – поранила двох цивільних осіб. Ще одна людина отримала травми внаслідок артилерійського обстрілу Катеринівки.

~

Голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що повністю уникнути відключень світла поки не вдасться – обмеження триватимуть влітку, восени та взимку.

“Потепління дещо знизило рівень споживання електроенергії в Україні. І це, ймовірно, дасть можливість не відключати споживачів упродовж ночі та вранці, як це було минулого тижня”, – заявив Кудрицький.

~

Розсилати повістки поштою будуть з 18 липня, коли мине 60 днів на оновлення військово-облікових даних.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів.

~

У "Резерв+" влітку буде електронний військовий квиток, заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

«Повноцінна версія "Резерв+" буде в червні, де можна буде отримати електронний відповідник паперового військово-облікового документу і штрих-код також. Процес іде, всі моменти які пов'язані з неточністю вирішуються», — повідомив він.

~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 13:30 20 травня:

На Куп’янському напрямку наразі Сили оборони уже відбили 10 ворожих атак поблизу Синьківки, Іванівки, Берестового та Стельмахівки. Ще дві атаки тривають.

На Покровському напрямку наразі зафіксовано 22 атаки. 12 з них тривають. Агресор найбільш активний біля Сокола, Новопокровського та Нетайлового.

~

Найближчі тижні та місяці будуть вирішальними для України, заявив міністр оборони США Ллойд Остін на відкритті чергової зустрічі союзників в форматі "Рамштайн".

За його словами, країни Заходу продовжать діяти рішуче, щоб допомогти країні боротися за свою свободу.

"Виживання та успіх України мають вирішальне значення для української безпеки, європейської безпеки, глобальної безпеки та американської безпеки", — сказав Остін.

~

Представникам ТЦК дозволили вручати повістки цілодобово, — постанова Кабміну.

Це може бути за адресою проживання, на роботі/навчанні, на масових заходах, блокпостах, пунктах пропуску через державний кордон України.

~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 16:30 20 травня:

▪Загалом на цей час окупанти здійснили 58 спроб витіснити наших воїнів із займаних позицій. Ще продовжуються бойові зіткнення на 17 ділянках.

▪На Харківському напрямку тривають бої біля Стариці і Вовчанська.

▪На Покровському напрямку загальна кількість боєзіткнень зросла до 24, вісім з яких — продовжуються. Ворог намагається знайти слабкі місця нашої оборони біля Уманського та Сєвєрного.

~

Доки росія не виведе війська, США постачатимуть Україні зброю, необхідну для захисту країни.

Таку заяву зробив заступник американського посла в ООН Роберт Вуд під час засідання Радбезу, скликаного росією через поставки західної зброї Україні.

~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 20:00 20 травня:

▪ Окупанти скинули 15 КАБів, також застосували близько трьох десятків некерованих авіаційних ракет на Краматорському та Покровському напрямках

▪ Починаючи з 10 травня і станом на цей час на Харківському напрямку російські загарбники вже втратили вбитими та пораненими 1974 особи в живій силі та 342 одиниці озброєння і військової техніки.

▪ Сьогодні втрати окупантів на Покровському напрямку склали 366 осіб вбитими та пораненими. Також пошкоджено та знищено 22 одиниці ворожої військової техніки, серед якої - 6 танків.

~

Усі рішення про західну допомогу спізнюються приблизно на рік, заявив Зеленський в інтерв'ю Reuters.

Президент України заявив, що західні країни вкрай повільно ухвалюють рішення про військову допомогу Києву, що ускладнює становище ЗСУ.

~

Вечірнє звернення Володимира Зеленського:

"Маємо все ж перспективну роботу з кількома партнерами і робимо все, щоб якнайшвидше настав той день, коли зможемо додати сили "петріотів" нашим східним областям, нашим містам, таким як Харків, як Суми та інші. Дякую всім партнерам, які розуміють цю нашу потребу та її значення – реальну стратегічну силу ППО в цій війні."



~

Іспанія відправить Україні новий пакет допомоги, який містить танки Leopard, ракети для Patriot і 155-мм боєприпаси.

Про це повідомило видання El Mundo з посиланням на міністерку оборони країни. Поставка має відбутися наприкінці червня.

~

Нідерланди нададуть Україні чергову партію бойових машин піхоти YPR-765 із бойовими станціями дистанційного керування, повідомила міністерка оборони країни Оллонґрен у соцмережі Х.

Напередодні Нідерланди вже поставили в Україну 207 бронемашин YPR різних типів.



~
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024