Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



780-й день війни

Новини за 13.04.2024 (780-й день війни).

***

Генеральний штаб ЗСУ опублікував дані втрат військ росії станом на 13 квітня.

Загалом ліквідовано близько 452 760 росіян.




Зведення Генштабу станом на 06:00 13 квітня:

Протягом минулої доби відбулося 97 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 2 ракетних та 91 авіаційний удар, здійснив
160 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 ЗРК противника.

Також, силами та засобами ППО України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу, 2 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ противника.

~

Головне за ніч:

Українські кораблі, мінні шукачі "Чернігів" та "Черкаси", візьмуть участь у міжнародних навчаннях у Британії, — ВМС ЗСУ.

У Вашингтоні пройде Форум партнерства США-Україна 2024 року, який відбудеться 17 квітня у штаб-квартирі Палати.

Екс-дипломата США Віктора Мануеля Роша засудили до 15 років ув'язнення за багаторічне шпигунство на користь Куби, — Reuters.

Китай різко збільшив продажі росії товарів для виробництва зброї проти України, — АР.

~

​Згідно даних сервісу Deep State росіяни захопили Богданівку на Бахмутському напрямку.

Також, за його даними, росіяни проснулись до міста Часів Яр.



​Тривають інтенсивні бої за Богданівку на Бахмутському напрямку, — Міністерство оборони України.

«Вночі штурмові групи ворога пробилися на північну околицю міста. Богданівка зараз під контролем Сил оборони. Іде бій, ворог не припиняє штурмів», - зазначено в повідомленні.

~

​В акваторії Чорного моря станом на 13 квітня перебуває один російський військовий корабель, — ВМС ЗСУ.

Носії крилатих ракет "Калібр" відсутні.



~

​​​Обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Це повʼязано насамперед зі значною активізацією наступальних дій противника після проведення в рф президентських виборів. росіяни активно атакують Лиманський, Бахмутський і Покровський напрямки — цьому сприяє тепла, суха погода.

«Україна посилює ефективність підрозділів, поповнює запаси дронів і ракет, переміщує додаткові сили й резерви для стабілізації обстановки», - зазначив головнокомандувач.

~

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук назвав чотири умови, за яких можуть ввести обмеження по всій країні.

Перша — якщо не буде відновлена теплова генерація. Інша складова — підвищення споживання електроенергії через спеку. Зазвичай це відбувається у липні і серпні. По-третє, не буде вистачати обсягу електроенергії, яку Україна отримує з Європи. І, по-четверте, не буде можливості передати у певні регіони необхідний обсяг електроенергії.

"Тоді єдиний спосіб збалансувати систему — це знизити споживання. Зменшити споживання можна єдиним способом — це погодинними графіками відключення", — пояснив Сахарук.

~

Сьогодні вдень росіяни скинули боєприпас з FPV-дрону на Петропавлівку Купʼянського району Харківщини, — Офіс Генпрокурора.

Поранення отримав водій бригади екстреної медичної допомоги.

~

Володимир Зеленський провів розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Президент подякував за постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО.

~

Фінляндія з 15 квітня призупиняє роботу морських пунктів пропуску на кордоні з росією, — Федеральна митна служба рф.

Рух Сайменським каналом через Нуйямаа буде припинено для прогулянкових суден. Також на невизначений термін закриваються морські пункти пропуску Хаапасаарі і Сантіо.

~

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін про ситуацію в області:

▪На Очеретине росіяни скинули КАБ-500, поцілили у 5-поверхівку. Відомо про 1 поранену. Ймовірно, під завалами перебувають люди.

▪Також на території громади постраждало Нетайлове — там ворог убив двох людей.

▪У Курахівській громаді загинула жителька Новоселидівки.

▪У Мар'їнській громаді 1 людина поранена у Красногорівці.

~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на вечір 13 квітня:

Протягом доби зафіксовано 60 бойових зіткнень.

Загалом, ворог завдав 1 ракетний та 65 авіаційних ударів, здійснив 71 обстріл з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 пункту управління, 2 наземних станціях управління БпЛА та 1 зенітно-ракетному комплексу противника.

~

Володимир Зеленський у вечірньому зверненні розповів про заходи, здійснені для посилення ППО.

"Ми продовжимо роботу з усіма партнерами, які так само можуть допомогти. Тільки за цей тиждень я уже провів розмови та зустрічі з президентами Литви, Чехії, Румунії, Польщі, Угорщини, Швейцарії, Латвії. З Латвією уклали нову двосторонню безпекову угоду. Говорив з премʼєр-міністрами Нідерландів, Греції, Португалії, Ірландії. Сьогодні – канцлер Німеччини. Ми зробимо все для результатів і в наступні тижні. В кожній розмові, на кожній зустрічі ППО та фронт – це головні теми", - зазначив президент.



~

ЗАЕС вперше з 2022 року перевела всі реактори в "холодний зупин", повідомляє МАГАТЕ

Усі шість реакторних блоків ЗАЕС зараз перебувають у режимі холодної зупинки вперше з кінця 2022 року після того, як четвертий блок вийшов на цей робочий стан рано сьогодні, повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

~

Російські військові скинули на Очеретине Донецької області керовану авіаційну бомбу.

В підвалі одного з будинків ховались щонайменше шість людей, але рятувальну операцію не можна проводити через безпекову ситуацію.

"Вони досі можуть перебувати під завалами. Сьому жінку дістали, лікарі виявили у неї забій передпліччя", - повідомив керівник селищної ВЦА Коваленко.

~

Міноборони оцифрувало дані чоловіків, які можуть бути мобілізовані, повідомив заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк

За його словами, система "Оберіг" забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб’єкта. Вона інтегрована з податковою, Мін'юстом, Міносвіти, міграційною та прикордонною службами, а також Судовою адміністрацією.

"На сьогодні зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян та оцифровано дані чоловіків призовного віку в усіх 24 регіонах України та Києві", - зазначив він.

~

Зараз в українців на руках може бути від одного до пʼяти мільйонів одиниць зброї, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Очільник МВС також наголосив, що в українців, окрім зброї, є багато гранат, а ще громадяни незаконно зберігають трофейну техніку, тому відомство має "зробити все, аби ця зброя, ці боєприпаси потрапили на склади, щоб не наражати на небезпеку громадян".

Однак, за словами міністра, майже вся зброя, яку видавали українцям, облікована.

~

Володимир Зеленський в день працівника ОПК оцінив вітчизняну зброю.

"Уже зараз інші країни зацікавлені в нашій зброї і в тому, щоб ми працювали разом. Адже без нашої сили не буде повноцінної сили ЄС і НАТО. Україна обовʼязково досягне безпеки для себе і допоможе іншим зберегти й зберігати безпеку", - сказав президент.

~

У тимчасово окупованому Луганську було уражено російський пункт управління угрупування військ "Центр", повідомляє Стратком ЗСУ.

~
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024