Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



747-й день війни

Новини за 11.03.2024 (747-й день війни).

***

Генеральний штаб ЗСУ опублікував дані втрат військ росії станом на 11 березня .

Загалом ліквідовано близько 424 980 росіян.




Зведення Генштабу станом на 06:00 11 березня :

Протягом минулої доби відбулося 64 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 88 авіаційних ударів, здійснив 96 обстрілів з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 1 зенітному ракетному комплексу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 складу боєприпасів, 2 станціях радіоелектронної боротьби та 2 засобах протиповітряної оборони противника.

~

Головне за ніч:

У Міноборони рф повідомили, що нібито збили шість невідомих БПЛА: чотири — на Брянській області, два — в Орловській області.

На парламентських виборах у Португалії переміг правоцентристський Демократичний альянс (АД), ліва Соціалістична партія (ПС) посіла друге місце з мінімальним відривом, — Reuters.

«Ми знищили три чверті бойових терористичних батальйонів ХАМАС. І близькі до завершення останньої частини бойових дій», — прем'єр Ізраїлю, коментуючи перебіг війни у країні.

Президент Польщі Анджей Дуда і глава уряду Дональд Туск 12 березня здійснять спільний візит до США.

~

Україна починає переговори з регуляторами США та Євросоюзу щодо відновлення авіаперевезень.

Про це повідомив віце-прем’єр з відновлення Олександр Кубраков.

За словами Кубракова, наразі зарано говорити про якісь конкретні терміни. Але українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах військового стану, а також свою оцінку ризиків, підходи та алгоритми.

~

Україна може отримати 6 перших F-16 вже в липні, — New York Times.

У статті вказано, що винищувачі готові, а льотні інструктори чекають у новому навчальному центрі в Румунії, який був створений для навчання українських пілотів польотам на F-16.

~

росіяни скаржаться на масовий збій у роботі цифрових сервісів. Перебої зафіксовані як у самій москві, так і в інших регіонах рф, — росЗМІ.

Так, користувачі транспортних карток "Трійка" (використовується для оплати проїзду в громадському транспорті москви, московської області та загалом у 38 регіонах рф) не можуть її поповнити, а також отримати квитки.

Також збій стався у роботі Казанського метрополітену. Крім того, не працює офіційний додаток для пошуку та оплати місця паркування в москві.

~

Україна стала найбільшим імпортером зброї в Європі, — DW.

"Частка країни в глобальному імпорті зброї становила 4,9% порівняно з 0,1% у 2014-2018 роках. Основними постачальниками озброєнь Києву стали США (39%), Німеччина і Польща, відповідно 14% і 13%", – йдеться в повідомленні.

Натомість російський експорт озброєнь за аналогічний період скоротився на 53%.



~

росія виробляє близько 250 тис. артилерійських снарядів на місяць для війни, що майже втричі більше, ніж США і Європа виробляють для України.

Про це пише CNN з посиланням на представників західних розвідок.

США поставили собі за мету виробляти 100 тисяч артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року.

~

Прапор Швеції підняли в штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив на церемонії, що вступ Швеції доводить стратегічну поразку путіна і робить Україну ще ближчою до членства, ніж будь-коли раніше.

~

росіяни можуть почати депортацію українців із окупованих територій, якщо ті не отримають до липня паспорти рф, йдеться у звіті британської розвідки.

Відомство нагадало про наказ путіна: мешканці ТОТ, які відмовляться від російських паспортів, отримають статус іноземних громадян або осіб без громадянства — відповідно матимуть право проживати там лише до 1 липня 2024 року.

"[...] Нещодавня риторика заступника голови Ради національної безпеки росії дмитра медведєва вказує на те, що людей можуть депортувати у віддалені райони рф", - вважає розвідка.

~

росіяни почали застосовувати проти України безпілотники із запалювальною сумішшю.

Про це повідомляє Північне регіональне управління прикордонної служби.

"Днями в одній з прикордонних громад на Чернігівщині прикордонники зафіксували факт скидання з ворожого БпЛА невідомого предмета, який після удару об землю загорівся", - йдеться у повідомленні.

~

Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки:

"Звіт Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо темпів зведення нових оборонних рубежів. Захист у три смуги завдовжки 2000 кілометрів – масштабне завдання, але зараз темпи хороші. Розраховую на вчасне завершення".

Президент заслухав детальні зведення від командування щодо ситуації на полі бою, а також доповіді голови МО та очільника Мінстратегпрому щодо забезпечення фронту всім необхідним.

~

Польські протестувальники та поліція зупиняють автобуси, які прямують до Польщі та з Польщі, пасажирів тримають без будь-яких пояснень.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Наголошуємо, що ці дії є неприпустимими по відношенню до громадян України. [...] Спроба зробити їх заручниками протесту виглядає недоречною для цивілізованого світу", - пише Кубраков.

~

Успішна бойова робота українських льотчиків по ворожому пункту управління.

Відео — командувач ПС ЗСУ Микола Олещук.



~

15 окупантів заочно засуджено до 12 років позбавлення волі за жорстоке поводження з цивільними в Ягідному на Чернігівщині, — Офіс генпрокурора.

Злочинці позбавили волі та насильно утримували в підвалі Ягіднянської школи в якості "живого щита" 368 людей, серед яких 69 неповнолітніх.

Через нелюдські умови утримання та ненадання необхідної медичної допомоги у "підвалі смерті" померло 10 цивільних осіб.

~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на вечір 11 березня:

▪Протягом доби відбулося 54 бойових зіткнення.

▪Авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та пункту управління противника.

▪Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, ЗРК "Бук-М1" та радіолокаційний комплекс 1Л219 "Зоопарк".

~

Володимир Зеленський у вечірньому зверненні розповів про зустрічі з військовим керівництвом країни.

Серед доповідачів були Головком, начальник Генштабу, командувачі за напрямками, Міністерство оборони.

"Також на окремій доповіді був керівник ГУР Буданов. Кілька питань. Передусім військові плани росії. І не лише проти нашої держави – проти інших народів теж. Спільне завдання світу зараз – збити цю хвору путінську фантазію, що в нього нібито є час для продовження війни. Можливо, він посилить мобілізацію після імітації «виборів» зараз, у березні, – мобілізацію росіян. Але мобілізацію ресурсів і фінансів, залишків російських звʼязків зі світом ми маємо обмежити ще більше, ще жорсткіше," - зазначив президент.



~

Тези Володимира Зеленського в інтерв'ю французькому BFMTV:

▪Україна не потребує іноземних військ на території країни, але прийняла б інструкторів та технічний персонал з країн-членів НАТО.

▪ Ситуація на фронті набагато краща, ніж останні три місяці. Наступ рф зупинено, а її армія зазнає великих втрат.

▪ Перемир'я було б для путіна перепочинком, оскільки дозволило б відновити боєздатність своєї армії та наростити виробництво боєприпасів.

~
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024