Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



728-й день війни

Новини за 21.02.2024 (728-й день війни).

***

Генеральний штаб ЗСУ опублікував дані втрат військ росії станом на 21 лютого.

Загалом ліквідовано близько 406 080 росіян.




Зведення Генштабу станом на 06:00 21 лютого:

Протягом минулої доби відбулося 66 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 125 авіаційних ударів, здійснив 124 обстріли з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу та 5 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 1 складу паливно-мастильних матеріалів та 12 артилерійських засобах противника.

~

Уночі сили ППО знищили 13 із 19 "шахедів" у межах Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької областей та керовану авіаційну ракету Х-59 на Полтавщині.



Повітряні Сили ЗСУ знищили ще один СУ-34.



~
Головне за ніч:

Перші чотири українські пілоти планують завершити підготовку на винищувачах F-16 до літа, — CNN.

Україна провела перемовини з Канадою та Італією щодо двосторонніх безпекових угод, — Офіс президента.

США анонсували великий пакет санкцій проти росії через смерть у російській колонії опозиціонера навального та дворічну повномасштабну війну в Україні, — координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

росія розрахувалася з Іраном за "шахеди" золотими злитками, сучасними західними ПТРК і засобами ППО, — Detaly.

Чинний президент США Джо Байден випереджає колишнього президента Дональда Трампа на 12% у Нью-Йорку, — дані нового опитування Сієнського коледжу, повідомляє The Hill.

~

У росіян немає сил для захоплення Донецької та Луганської областей цього року.

Про це розповів голова ГУР Кирило Буданов в інтерв'ю The Wall Street Journal. Інші тези:

▪ракетні удари по Україні в останні тижні припинилися, оскільки російські поставки виснажилися;
▪росія використовує більше артилерійських снарядів, ніж може зробити;
▪російська професійна армія була значною мірою знищена в перший рік вторгнення, а це означає, що тепер рф кидає непідготовлених призовників;
▪росія може мобілізувати 30 000 людей на місяць.

~

Україна планує відкрити новий експортний маршрут для зерна через Дунай, щоб подолати польску блокаду.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, пише Bloomberg.

За його словами, запропонований новий маршрут проходитиме від українського порту Ізмаїл до румунської Констанци та дунайських портів Німеччини. Українське Дунайське пароплавство вже побудувало другу великотоннажну баржу SLG для доставки вантажів.

~

Україна втратила майже третину своєї економіки та понад 3 млн робочих місць після початку повномасштабної війни з росією. Країну залишили 10 млн людей.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив японському телеканалу NHK.

Крім того, довжина пошкоджених доріг у країні склала близько 8400 кілометрів. Лише на Київщині пошкоджено понад 29 тисяч будівель, з яких відремонтовано лише 60%.

~

Внаслідок вчорашнього удару з HIMARS по полігону в окупованому селі Трудівське на Донеччині могло бути ліквідовано не менше 60 росіян, — BBC.

Повідомляється, що вони чекали на командувача 29 армії Східного військового округу рф олега моїсеєва. Під удар потрапили від двох до трьох рот, які стояли у чистому полі.

~

Посли Європейського союзу погодили 13-й пакет санкцій проти росії, — Reuters з посиланням на джерела.

Уточнюється, що під нові санкції потраплять близько 200 фізичних та юридичних осіб.

~

Володимир Зеленський провів щоденний селектор :

▪Детально розібрали ситуацію з блокуванням на польскому кордоні та визначили наступні кроки

▪Продовження лібералізації торгівлі з Європейським Союзом

▪Фронт. Детальна доповідь міністра оборони щодо постачання: боєприпаси, зброя, системи РЕБ, дрони. Детальна доповідь Головкома, зведення ГУР МО та Служби зовнішньої розвідки

▪Ситуація в регіонах: ліквідація наслідків російських ударів, допомога людям, подальша розбудова багаторівневого захисту критичних об’єктів у прифронтових та прикордонних областях.

~

Міністри закордонних справ країн "Великої двадцятки" зберуться в Ріо-де-Жанейро, — The Guardian.

Дводенна зустріч розпочнеться сьогодні з огляду глобальної ситуації та конфліктів, включно з війнами в Україні та Ізраїлі.

~

Речник МЗС Польщі Павел Вронський заявив, що протестний рух фермерів на кордоні з Україною намагаються захопити російські агенти, — RMF24.

Він стверджує, що "антиукраїнські тиради з вихвалянням путіна" могли організувати проросійські агенти чи "корисні ідіоти".

Вронський додав, що такі гасла шкодять Польщі та репутації польського народу, а також самому протесту і фермерам, які "часто висувають обґрунтовані вимоги".

~

Володимир Зеленський доручив українському уряду найближчим часом, до 24 лютого, прибути на кордон між Україною та Польщею.

"І я прошу тебе, Дональде, пане Премʼєр-міністре, теж приїхати до кордону. Анджею, пане Президенте, я прошу тебе підтримати цей діалог. Це національна безпека [...]", - зазначає президент.

Зеленський додав, що готовий приїхати до кордону особисто, а також запросив на зустріч представника Єврокомісії.

~

Випробування британської ядерної ракетної системи Trident для підводних човнів, яке проводилось у січні, вже вдруге завершилося невдачею, — Sky News.

Австралія нарощує свій військовий флот на тлі напруженості відносин з Китаєм, йдеться на сайті МО Австралії.

Великобританія запровадила санкції проти керівників виправної колонії, в якій нещодавно помер навальний, — МЗС Британії.

Швейцарія активізувала боротьбу з компаніями та особами, які намагаються обійти санкції проти рф, — Reuters.

~

рф розгорнула вздовж кордону з Україною 48 пускових установок ракетного комплексу "Іскандер".

Про це повідомив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

"46 було, зараз 48. Додали дві пускові установки, вони зробили додаткову тактичну групу, яка застосовується для пусків саме балістичних ракет із території росії", - каже Скібіцький.



~

рф має на озброєнні близько 1500 літаків, проте Сили оборони постійно знищують російську авіатехніку.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"[...] Гелікоптерів теж у них достатньо. Але, якщо навіть із 1500 знищено близько 300, то це серйозний відсоток. Ви щодня бачите знищення їхньої авіатехніки", - зазначає речник ПС.



~

Володимир Зеленський подякував Повітряним силам за збиті російські літаки.

"Сім бойових літаків – російських «сушок» – за тиждень. Я дякую вам, наші воїни, за влучність. І одне з головних завдань цього року для нашої держави – якраз захист неба й наших фронтових позицій від російських авіаційних та ракетних ударів", - заявив президент.



~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00 21 лютого:

▪Протягом доби відбулось 51 бойове зіткнення.

▪Авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, 2 зенітно-ракетних комплексах противника.

▪Підрозділи ракетних військ завдали ударів по 5 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 2 складах паливно-мастильних матеріалів, 3 пунктах управління, 8 артилерійських засобах та 1 радіолокаційній станції противника.

~

російські ракети, які випробовують на ракетному полігоні в астраханській області, летять у бік Казахстану і падають у Бокейорді, — росЗМІ.

"Після випробувань ракети полетять убивати українців, але спочатку їх перевіряють на казахах. Ракети скидають паливо в їхній степ, уламки падають біля їхніх будинків, вбивають їхню худобу [...]", - йдеться у повідомленні.

У статті зазначають, що коли Казахстан став незалежним, випробування російських ракет на його території не припинилися — тепер республіка здає в оренду свої землі під полігони.

~

Канада виділить близько $23 млн на закупівлю боєприпасів для України поза межами НАТО, — CBC News.

"Канада дала зрозуміти свою готовність підтримати ініціативу Чеської Республіки з термінової відправки десятків тисяч артилерійських боєприпасів із різних держав до України", - йдеться у матеріалі.

~
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024