Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



721-й день війни

Новини за 14.02.2024 (721-й день війни).

***

Генеральний штаб ЗСУ опублікував дані втрат військ росії станом на 14 лютого.

Загалом ліквідовано близько 398 140 росіян.




Зведення Генштабу станом на 06:00 14 лютого:

Протягом минулої доби відбулося 71 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 159 авіаційних ударів, здійснив 162 обстріли з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Авіація сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, 1 пункту управління, 3 районах розташування зенітно-ракетних комплексів ворога.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 4 районах зосередження особового складу, 7 артилерійських засобах, 3 засобах ППО, 3 пунктах управління, 2 складах боєприпасів та 1 засобу радіоелектронної боротьби противника .

~
Головне за ніч:

В Міноборони рф заявляють про атаку безпілотників: 9 дронів нібито знищили над бєлгородською та воронезькою областями, а також Чорним морем.

МЗС Чехії пропонує безстроково не видавати візи росіянам та білорусам через вторгнення рф в Україну.

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі та держсекретар США Ентоні Блінкен обговорили подальшу підтримку України у відбитті російської агресії.

Главу Пентагона Остіна виписали з лікарні. Сьогодні він візьме онлайн-участь у форматі «Рамштайн».

Північна Корея запустила кілька крилатих ракет зі свого східного узбережжя в напрямку Японського моря.

У Японії вперше клонували свиню для пересадки органів людині, — компанія PorMedTec.

~

Джо Байден прокоментував скандальну заяву Трампа щодо НАТО.

«Жоден президент у нашій історії ніколи не схилявся перед російським диктатором. Це безглуздо. Це ганебно. Це небезпечно», - зазначив президент США.



~

У СтратКом ЗСУ офіційно підтвердили знищення великого десантного корабля росіян «цезар куніков».

ГУР у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки і оборони України знищили великий десантний корабель «цезарь куніков» чорноморського флоту рф.

Ворожий корабель атакували ударними морськими дронами "Magura V5" біля берегів тимчасово окупованого Криму неподалік міста Алупка.

Великий десантний корабель "цезарь куніков" проекту 775 ― одне із найновіших російських суден. Міг вміщати 87 членів екіпажу на борту. Використовувався москвою під час воєн проти Грузії, Сирії та України.



ГУР опубліковало перехоплені радіопереговори росіян з місця знищення великого десантного корабля «цезарь куніков», які свідчать, що від судна після атаки залишилось лише «маслянистое пятно».



~

Нідерланди приєдналися до коаліції безпілотників для України, заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

У рамках коаліції Нідерланди постачатимуть передові безпілотні технології та зміцнюватимуть наступальний потенціал України.

За словами міністра, для Нідерландів можуть виникнути додаткові витрати на додаток до 2 мільярдів євро, виділених на 2024 рік.

~

Постпред Китаю при ООН Чжан Цзюнь заявив, що США мають припинити постачати зброю в Україну та докласти зусиль для встановлення миру, — Newsweek.

За його словами, росія та Україна "мають виконати Мінські угоди, досягнуті країнами у 2014 році".

~

До Києва прибули держсекретарі Міністерства економіки Йохен Фласбарт та МЗС Німеччини Томас Баґґер.

"Ми будемо обговорювати з нашими українськими партнерами співпрацю з відновлення та вступу до ЄС", — повідомив Фласбарт на сторінці у Х.

~

Розпочалось 19-те засідання у форматі «Рамштайн».

«Сьогодні ми разом працюватимемо над короткостроковими потребами України, включно з її нагальною потребою в більшій кількості артилерії, боєприпасів і ракет протиповітряної оборони», — сказав міністр оборони США Ллойд Остін у своїй онлайн-промові до учасників засідання.

~

Канада виділить Україні додатково близько $46 мільйонів на обслуговування F-16.

Про це оголосив міністр оборони Канади Білл Блер під час засідання Контактної групи з питань оборони України.

~

Німеччина продовжує вкладати кошти у виробництво боєприпасів, тому Україна 2024 року зможе отримати щонайменше втричі більше снарядів.

Про це повідомляє міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

За його словами, країна заклала 3,5 млрд євро на виробництво боєприпасів.

~

Володимир Зеленський провів нараду з урядом, військовими та ОПК, щоб дати українським воїнам нову, сучасну зброю проти ворожих розвідувальних дронів.

"Дав доручення створити комплексну систему, яка поєднала б армію та промисловість. Щоб виробники точно знали потреби фронту, а армія — виробничі можливості по всіх регіонах", — написав президент.

~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00 14 лютого:

Протягом доби відбулось 64 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 4 ракетних ударів, 91 авіаційний удар, здійснив 83 обстріли з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу та 3 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по 6 районах зосередження особового складу, 5 артилерійських засобах, 2 складах боєприпасів, 3 засобах радіоелектронної боротьби російських окупантів.

~

Володимир Зеленський подякував воїнам ГУР, які знищили російський корабель "Цезарь Куніков" біля узбережжя тимчасово окупованого Криму.

"Сьогодні додалося ще безпеки в Чорному морі і ще мотивації нашим людям. Це важливо. І ми крок за кроком очистимо Чорне море від російських терористичних обʼєктів", - заявив президент.



~

З 15 лютого на території Латвії почнуть діяти поправки до закону про дорожній рух, що дозволяють конфіскувати автомобілі з російськими номерами, — Delfi.

Завод Nammo в Швеції переходить на цілодобове виготовлення снарядів для України, заявила співробітник аналітичного центру Фінського інституту міжнародних відносин у Гельсінкі Мінна Аландер.

У 2024 році європейські члени НАТО уперше спільно витратять на оборону понад 2% ВВП, повідомив генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Голова Палати представників США з розвідки Майк Тернер заявив, що всі члени Конгресу отримали доступ до інформації про "серйозну загрозу національній безпеці".

~

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що ніхто не змусить його та республіканців у нижній палаті підтримати законопроєкт із зовнішньою допомогою, в тому числі для України, без статей про безпеку кордону США.

Це він повідомив під час пресконференції в Конгресі.

~

5 безпілотників MAGURA V5 знищили ВДК "Цезар Куніков", повідомив голова ГУР МОУ Кирило Буданов

Очільник ГУР каже, що корабель перевозив вантаж з Новоросійська до Севастополя.



~
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024