Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



719-й день війни

Новини за 12.02.2024 (719-й день війни).

***

Генеральний штаб ЗСУ опублікував дані втрат військ росії станом на 12 лютого.

Загалом ліквідовано близько 395 990 росіян.




Зведення Генштабу станом на 06:00 12 лютого:

Протягом минулої доби відбулося 100 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 110 авіаційних ударів, здійснив 95 обстрілів з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 2 районах зосередження особового складу, 2 пунктах управління, 1 артилерійському засобу, 2 складах боєприпасів противника.

~

Уночі ППО України знищила 14 із 17 ворожих БпЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59 у межах Хмельницької, Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей.



~

Головне за ніч:

Міністри закордонних справ країн Веймарського трикутника (Польща, Німеччина, Франція) сьогодні, 12 лютого, обговорять питання про підтримку України.

Німеччина і Франція засудили спецдоповідача ООН за відмову вважати атаку ХАМАС на Ізраїль "антисемітською", — Deutsche Welle.

Міністр оборони США Ллойд Остін передав свої повноваження заступниці Кетлін Гікс у зв'язку з госпіталізацією, — Пентагон.

Новим президентом Фінляндії став експрем'єр, кандидат від правоцентристської Національної коаліційної партії Александер Стубб, — Yle.

*Папа Франциск канонізував першу святу жінку зі своєї рідної Аргентини*. Під час цієї події був присутній його колишній запеклий критик, президент Аргентини Хав'єр Мілей, — Reuters.

~

На сирійському аеродромі Шайрат готують операторів БПЛА для війни проти України, — ГУР МОУ.

Навчання для московитів проводять «Ліванська поліція Хезболлиє та «Іранська революційна гвардія». Очолює військові навчання один із командирів «Хезболли» Камаль Абу Садік, який спеціалізується на виготовленні та обслуговуванні безпілотників.

Разом із росіянами вишкіл проходять найманці-сирійці, яких москва планує задіяти у війні проти України як операторів БПЛА.

~

До Києва прибули представники Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив постійний представник МВФ Ваграм Степанян, пишуть ЗМІ.

~

Власник компанії SpaceX Ілон Маск заперечив, що вона продає росії термінали супутникового звʼязку Starlink.

«Наскільки нам відомо, Starlinks не продавалися прямо чи опосередковано в росію», — написав він у X.

~

Польські правоохоронці збирають докази у справі інциденту з розсипаним зерном, опитують свідків і планують незабаром передати матеріали справи до місцевої прокуратури.

Про це повідомила речниця поліції міста Холм Ева Чиж.

"Ми прагнемо встановити детальні обставини інциденту, а також виявити винуватця, який безправно відкрив ці вантажівки. На даний момент у цій справі ще нікого не затримано”, — зазначила Чиж.

Польські фермери розширили акції протесту ще на два пункти перетину кордону та знову заблокували для вантажів КПП "Шегині – Медика", — ДПСУ.

З 10:10 у понеділок польські фермери почали протест біля пункту пропуску "Зосін". Також заблокували рух на КПП "Долгобичув", там фермери планують пропускати по дві вантажівки на годину в обидва боки.

У Польщі планують перевіряти все зерно з України, яке йде транзитом до інших країн.

Про це в інтерв’ю PAP повідомив заступник міністра сільського господарства і розвитку села РП Міхал Колодзєйчак.

Він пояснив, що це робитиметься тому, що після того, як це збіжжя потрапляє транзитом до Німеччини і там з’ясовується, що воно поганої якості, то воно “на 99% повертається до Польщі вже як європейське збіжжя”.

~

У січні на Українській енергетичній біржі реалізували понад 34 мільйони кубометрів газу, — пресслужба УЕБ.

Зазначається, що на середньо- та довгостроковому ринку у січні ціна реалізованих позицій перебувала в діапазоні 11,7-13,8 тис. грн за 1000 кубометрів. На короткостроковому ринку остання ціна січня склала 11 тис. грн без ПДВ (у газотранспортній системі).

~

Українські військові, ймовірно, почали використовувати проти російських безпілотників антидронові системи Vampire, — Defense Express.

Відповідні припущення видання озвучило, посилаючись на кадри бойової роботи ВМС України під час відбиття чергової атаки російських дронів-камікадзе.

"[...]спочатку наші зенітники беруть ворожий «Шахед» на приціл, використовуючи невідому оптико-електронну станцію; після цього у російський дрон-камікадзе влучає реактивний снаряд, після чого «Шахед» зривається в піке і падає", - йдеться у повідомленні.

~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00 12 лютого:

▪Протягом доби відбулось 63 бойових зіткнення.

▪Авіація сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

▪Силами та засобами ППО України знищено 6 розвідувальних БпЛА.

▪Підрозділи ракетних військ уразили 1 артилерійський засіб противника.

~

Німецька компанія Siemens AG, закриває бізнес у росії, який вона вела з 1853 року.

До кінця 2023 року в рф було зареєстровано 18 структур, пов'язаних із Siemens AG. Частина їх вже ліквідована чи перебуває у процесі ліквідації, частина змінила власників.



~
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024