Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



713-й день війни

Новини за 06.02.2024 (713-й день війни).

***

Генеральний штаб ЗСУ опублікував дані втрат військ росії станом на 6 лютого.

Загалом ліквідовано близько 390 580 росіян.




Зведення Генштабу станом на 06:00 6 лютого:

Протягом минулої доби відбулося 126 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснив 90 обстрілів з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Протягом минулої доби підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 району зосередження особового складу, 2 пунктах управління та 3 складах боєприпасів противника.

~

Головне за ніч:

У бєлгородській області рф заявили про атаку дронів.

Високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель прибув до Києва.

Європарламент і Рада ЄС досягли попередньої згоди щодо створення Українського фонду в 50 мільярдів євро у бюджеті Євросоюзу на 4 наступні роки. Таке повідомлення з’явилося в ніч на 6 лютого на сайті Європейської ради.

Прем’єр-міністри Японії та Італії Фуміо Кішіда і Джорджа Мелоні на зустрічі в Токіо підтвердили рішучість їх країн співпрацювати в підтримці України.

За кілька днів до карнавалу в Ріо-де-Жанейро оголосили надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я через спалах лихоманки денге, яку переносять комарі.

~

Верховна Рада підтримала законопроєкти про продовження загальної мобілізації та воєнного стану.

Термін дії воєнного стану та мобілізації закінчується в Україні 14 лютого, тому президент пропонує продовжити їх на 90 днів, до 14 травня.

Верховна Рада скоротила терміни подання альтернативних законопроєктів про мобілізацію до раніше зареєстрованого урядового — із 14 до 7 днів.

Про це повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

~

Група хакерів Prana Network зламала поштові сервери іранської компанії, на яких знаходився масив данних про виробництво безпілотників Shahed-136 для рф, — ICNA.

Іранською стороною було озвучено стартову вартість 23 млн рублів за одиницю ($375 000).

Однак у ході переговорів було досягнуто домовленості на рівні 12 млн рублів за борт при замовленні 6000 одиниць ($193 000) або 18 млн рублів ($290 000) при замовленні 2000 одиниць.

~

Сили ППО знищили керовану авіаційну ракету Х-59 над Дніпровським районом Дніпропетровської області, повідомляє ПК "Схід.

~

Володимир Зеленський зустрівся з двома португальськими міністрами: закордонних справ – Жуау Гомешем Кравінью та освіти – Жуау Коштою.

"Говорили про подальшу оборонну співпрацю між нашими країнами, зокрема в контексті приєднання Португалії до авіаційної коаліції, та про питання участі Португальської Республіки в Глобальному саміті миру", - пише президент.

~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00 6 лютого:

▪Протягом доби відбулось 81 бойове зіткнення.

▪Авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та 2 зенітно-ракетних комплексах противника.

▪Підрозділи ракетних військ завдали ударів по 1 пункту управління, 1 району зосередження особового складу, 2 складах боєприпасів та 3 артилерійських засобах противника.

~

Вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського:

"Щойно підписав указ, який розпочинає створення у наших Силах оборони окремого роду сил – Сил безпілотних систем. [...] Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу".



~

Володимир Зеленський провів зустріч із гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

"Єдиним способом запобігти ядерному інциденту на Запорізькій АЕС є її повна демілітаризація, деокупація та відновлення Україною контролю над станцією", - зазначив президент.

~
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024