Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



700-й день війни

Новини за 24.01.2024 (700-й день війни).

***

Генеральний штаб ЗСУ опублікував дані втрат військ росії станом на 24 січня.

Загалом ліквідовано близько 378 660 росіян.




Зведення Генштабу станом на 06:00 24 січня:

Протягом минулої доби відбулося 56 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 48 ракетних та 112 авіаційних ударів, здійснив 73 обстріли з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

Минулої доби росіяни застосували 6 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами ППО України
знищено 1 ворожий дрон.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 2 ЗРК та 1 пункту управління противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 району зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 2 засобах ППО, 9 артилерійських засобах та 1 станції РЕБ противника.

~

Головне за ніч:

США завдали серії ударів по трьох об'єктах, які використовують бойовики угрупування "Катаїб Хезболла" в Іраку.

Ізраїль та бойовики ХАМАС досягли попередньої згоди щодо припинення вогню на місяць та нової угоди для звільнення заручників.

У Німеччині спілка машиністів локомотивів (GDL) не погодилася на пропозицію залізничної компанії Deutsche Bahn і оголосила 6-денний страйк.

КНДР запустила кілька крилатих ракет у бік Жовтого моря, — Reuters із посиланням на південнокорейських військових.

~

Розвідгрупа ГУР пройшла пішки 600 км у тилу ворога, щоб знищити Ту-22М3 на аеродромі "Сольці" в новгородській області рф, — ГУР.

“Пробравшись у глибокий тил противника, завдання розвідники виконали – знищили російський бомбардувальник ТУ-22М3 та ще два вивели з ладу, однак і самі зазнали непоправних втрат. Повертаючись на підконтрольну Україні територію, розвідувальна група полковника Олега Бабія потрапила у засідку та вступила в нерівний бій з російськими загарбниками.

У цьому бою, 30 серпня 2023 року, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, український розвідник підполковник Олег Бабій зазнав смертельного поранення та загинув”, – ідеться в публікації.



~

Біля тимчасово окупованого Маріуполя пролунали вибухи.

«Селище Гранітне. Черговий удар в район базування інженерних підрозділів окупантів, який остаточно розбив надію на залізничний міст. Точніш, його залишки разом з щонайменше 5 одиницями інженерної техники. Все. Це не просто крапка. Це жирний хрест на потенціалі залізниці з росії мінімум на 2024 рік», - повідомив радник мера Петро Андрющенко.

~

ГУР інформує про знищення бази даних центру космічної гідрометеорології рф «планєта».

Підприємство займається прийомом та обробкою даних із супутників, а також забезпечує відповідною продукцією міністерство війни, генеральний штаб та служби мнс рф.

Проникнення в базу даних центру дозволило знищити 280 серверів та близько 2 петабайт (200 мільйонів гігабайт) даних. Робота суперкомп’ютерів паралізована та не підлягає відновленню в повному обсязі. Вартість втраченого росією цифрового масиву може становити щонайменше $10 млн.



~

Наслідки російського обстрілу центральної частини Харкова, — ОВА.

«Постраждали 9 людей, серед них 4-річна дитина. Зруйнована наукова установа, ракета С-300 влучила просто в дах будівлі», - голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.



~

Мінфін США анонсував $11,8 млрд для України в рамках додаткового фінансування, — Reuters.

У заяві міністерства фінансів США, за результатами віртуальної зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем йдеться, що міністерка фінансів США Джанет Єллен "підкреслила важливість того, щоб Конгрес якнайшвидше вжив заходів щодо фінансової підтримки України".

~

Українська РЕБ допомогла відбити російську ракетну атаку, - BBC.

Українське військове командування вперше заявило, що змогло "нейтралізувати" два десятки російських ракет не засобами ППО, а саме РЕБ. Західні аналітики кажуть про "переломний момент" в питанні захисту неба України.

~

У Польщі 24 січня починається загальнонаціональний протест фермерів, — RMF FM.

Аграрії планують вийти на дороги міст і сіл зі своїми тракторами та іншою технікою у понад 150 місцях по всій території країни. Протест найчастіше буде проходити у формі не блокади, а повільного руху колони, або ж демонстрації уздовж дороги.

Ключова вимога протесту – зупинити "безконтрольний імпорт сільськогосподарської продукції з України та інших країн за межами ЄС, які не дотримуються європейських стандартів».



~

Уряд виділив Міністерству юстиції 34 млн грн з резервного фонду на ремонт одного з таборів для утримання російських полонених, — Урядовий портал.

«На період воєнного стану витрати на здійснення заходів, пов’язаних із триманням військовополонених, можуть здійснюватися за рахунок коштів резервного фонду держбюджету. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 23 січня 2024 року», - ідеться в повідомленні.

~

У бєлгородській області рф впав військовий літак Іл-76, - росЗМІ.

В росЗМІ опублікували момент падіння літака в бєлгородській області.



На борту Іл-76, що розбився під Бєлгородом, було 63 людини. Їхню долю уточнюють, — росЗМІ.

У росЗМІ з'явилися фото збитого Іл-76.



В Збройних силах підвердили факт падіння літака, вказавши, що "це їхня робота", — джерела «Української правди».

Також у Генштабі повідомили, що літак перевозив ракети до комплексів С-300, якими росіяни обстрілюють Харківщину.

Орієнтовна вартість літака $27 млн.



У Міноборони наразі не можуть підтвердити, що літак уразили українські Сили оборони, оскільки «ще з’ясовують інформацію», — українські ЗМІ.

Омбудсмен України Дмитро Лубінець заявив, що з'ясовує деталі події та аналізує отриману інформацію щодо падіння російського Іл-76, в якому, як стверджує Міноборони рф, нібито перебували українські військовополонені.

"Закликаю представників ЗМІ та громадян України не робити передчасних висновків та довіряти лише офіційним джерелам", – додав омбудсмен.

Генштаб ЗСУ прокоментував ситуацію зі збитим російським літаком Іл-76.

"[...] ЗСУ будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку", - йдеться у повідомленні.

Наразі ми не маємо достовірної та вичерпної інформації з приводу того, хто саме перебував на борту літака (збитого Іл-76) та в якій кількості, — ГУР МО України.

Уся інформація від розвідки — на скріні.

~

Премьер-министр Украины Денис Шмыгаль встретился в Ужгороде с премьер-министром Словакии Робертом Фицо.

~

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівобережжя обстріляла Дніпровський район Херсона.

Про це повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Внаслідок цієї російської атаки був поранений 22-річний чоловік. Наразі він ушпиталений з уламковим пораненням лівої ноги. Чоловік на момент обстрілу перебував на вулиці.

~

Армія рф атакує середмістя Херсона, повідомляє голова МВА Роман Мрочко.

~

росіяни знову б’ють по житловим кварталам Херсона, — ОВА.

«росіяни обстріляли одну з міських лікарень. Поранення отримали двоє медичних працівників. Також під удар потрапила 60-річна херсонка. Її шпиталізували з вибуховою травмою та пораненням ноги», - голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

~

На тимчасово окупованих територіях Донецької області були помічені найманці з Малайзії, яких рф завербувала на війну проти України, — Центр національного спротиву.

У ЦНС зазначили, що також в складі Збройних сил рф неодноразово були помічені кубинці, непальці, білоруси, серби й представники інших країн, де формально заборонено займатись найманством.

~

Тіло людини рятувальники знайшли та деблокують з-під завалів будинку, який 23 січня зруйнувала російська ракета, повідомила пресслужба облпрокуратури.

Кількість загиблих внаслідок атак рф на Харків 23 січня збільшилася до дев'яти.

~

У ГУР підтвердили, що сьогодні готувався обмін полоненими між рф та Україною.

Про це в коментарі Радіо Свобода сказав представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

"Але я можу констатувати, що запланований на сьогодні обмін наразі не відбувається", – сказав він.

~

Рятувальники дістали з-під завалів п’ятиповерхового будинку в Харкові тіло чоловіка, — ОВА.

Кількість загиблих від обстрілу зросла до 10.

~

Прем'єр-міністри України та Словаччини за підсумками проведених переговорів підписали спільну заяву, яка має посилити двосторонні відносини.

Про це пише прем'єр України Денис Шмигаль.

У той же час, Роберт Фіцо зазначив, що не блокуватиме виділення Україні €50 млрд допомоги та не заважатиме вступу країни в ЄС.

~

Сили ППО знищили 2 ракети над Дніпровським районом, повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Уламки впали на одне з підприємств у Дніпрі. Поранений 38-річний чоловік.

"У нього черепно-мозкова травма, контузія та перелам. Він у лікарні в стані середньої тяжкості", - пише Лисак.

~

Словацькі приватні компанії поставлятимуть Україні броньовані екскаватори та машини для розмінування.

Про це повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Сьогодні Україна будує масштабну трирівневу лінію оборонних рубежів - це захист на всіх напрямках. [...] Ми потребуємо значної додаткової кількості інженерної техніки. З прем'єром Фіцо ми дійшли згоди, що будемо співпрацювати в питанні поставок такої техніки з боку Словацької республіки", - сказав Шмигаль.

~

Воїни ГУР отримали ще один гелікоптер-медевак Мі-2 АМ-1 від польських волонтерів.

Гелікоптер обладнаний сучасним медустаткуванням, що дозволяє надавати допомогу евакуйованим з прифронтових територій прямо в повітрі.



~

Держдума рф розглядає арешт фінансових активів, включно з майном росіян, які відкрито критикують російську армії і так звану "сво".

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки.

"Цей нещодавній законопроєкт у поєднанні із заходами щодо «іноземних агентів», ймовірно, має на меті повністю обмежити критику війни", - йдеться у повідомленні.

~

росіяни обстріляли Садове Херсонської області, поранений 50-річний чоловік, — ОВА.

У постраждалого вибухова та черепно-мозкова травми, контузія і пошкодження правого плеча. Наразі він ушпиталений.

~

Понад 8000 українців — цивільних і військових — перебувають у російському полоні станом на сьогодні.

Про це заявив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк.

"Але десятки тисяч людей, і цивільних, і військовополонених, перебувають у статусі зниклих безвісти", - додав Таранюк.

~

Данія пожертвує близько $13,3 млн для підтримки розвитку кібербезпеки та оборони ЗСУ та МО України.

"Пожертву зроблено під егідою очолюваної Естонією і Люксембургом ІТ-коаліції для України, до якої Данія приєдналася разом із низкою інших країн", - пише Міноборони Данії.

~

Роботи на місці зруйнованої російською ракетою п’ятиповерхівки у Харкові завершено, — ДСНС.

Рятувальники розчищали завали, прибирали та демонтували аварійні конструкції.

За допомогою важкої інженерної техніки протягом 2-х днів прибрано 160 тонн будівельного сміття.

~

Естонія приєдналася до проведеної Великою Британією операції з навчання українських військових — "Інтерфлекс".

Про це пише Міноборони Естонії.

Курс навчальної операції пройшли вже понад 34 000 українських воїнів.

~

Іспанія в рамках "Рамштайну" візьме участь у кількох коаліціях для підтримки України.

Про це повідомляє Міноборони Іспанії.

"Іспанія планує зробити свій внесок у коаліцію безпеки на морі, артилерії, наземної протиповітряної оборони, інформаційних технологій та коаліції з розмінування", - йдеться у повідомленні.

~

Щонайменше 2 людини загинули і 8 поранено внаслідок російського ракетного удару по Гірнику Донецької області, — ОВА.

Серед поранених є 16-річний хлопець, він у вкрай важкому стані.

Пошкоджені 2 багатоповерхівки і 43 приватні будинки на п'ятьох вулицях.

~

рф вимагає проведення термінового засідання Ради Безпеки ООН через збиття військового літака Іл-76.

Про це заявив міністр закордонних справ рф сергій лавров, який перебуває у Нью-Йорку.

~

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Лідери країн обговорили:

▪подальшу оборонну співпрацю, зокрема посилення української системи ППО, а також артилерії та бронетехніки;
▪початок фактичного переговорного процесу щодо вступу України до ЄС;
▪забезпечення макрофінансової допомоги Україні з боку Євросоюзу;
▪підготовку угоди між Україною та ФРН про безпекові гарантії та заходи двостороннього політичного діалогу.

~

Обстріл Херсона триває, повідомляє голова МВА Роман Мрочко.

~

Українські воїни знищили 2 російські розвідувальні БпЛА "Мерлін-ВР" на Херсонщині.

~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00 24 січня:

▪Протягом доби відбулось 50 бойових зіткнень.

▪Авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника.

▪Підрозділи ракетних військ завдали ударів по 1 району зосередження особового складу противника.

~

Внаслідок російського ракетного удару по Гірнику кількість поранених збільшилася до 9 людей.

У поліції повідомили, що пошуково-рятувальну операцію на місці атаки вже завершено. При цьому продовжується обстеження постраждалого району.

~

Комітет Сенату США схвалив законопроєкт про конфіскацію активів рф на користь України, повідомляє Reuters.

Якщо закон буде ухвалений Сенатом і Палатою представників та підписаний президентом Джо Байденом, то він відкриє шлях для першої в історії США конфіскації активів Центрального банку країни, з якою він не перебуває у стані війни.

~

Велика Британія пропонує Німеччині вихід із дилеми щодо передачі Україні ракет Taurus.

Ідея полягає в тому, щоб німецький уряд дозволив експорт цих крилатих ракет Британії. А Велика Британія натомість зможе відправити Україні більше Storm Shadow.

Про це виданню Handelsblatt розповідають джерела серед дипломатів та представників уряду.

~

Президент Зеленський скасував заплановані поїздки у регіони до з'ясування обставин падіння літака ІЛ-76 в росії, повідомили ЗМІ з посиланням на джерела в ОП.

Володимир Зеленський у вечірньому зверненні заявив, що заслухав усе військове керівництво щодо ситуації зі збиттям Іл-76 та обміном полонених.

"Потрібно встановити всі чіткі факти. Настільки, наскільки це можливо, враховуючи, що падіння літака сталося на російській території – поза нашим контролем.[...]Наша держава буде наполягати на міжнародному розслідуванні", - наголосив президент.



~

В місті туапсе, краснодарської області, спалахнула пожежа в районі нафтобази.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Ще відео масштабної пожежі в російському туапсе.



~

У Харкові 25 січня оголосили Днем жалоби за жертвами ракетних обстрілів 23 січня.

Того дня була одна з найбільш масових трагедій за кількістю жертв, повідомив мер міста Ігор Терехов.

~

Внаслідок російської атаки в Одесі пошкоджено багатоповерховий будинок та складське приміщення.

Інформація щодо постраждалих уточнюється, повідомили в МВС.

~

Командувач ПС ЗСУ Микола Олещук прокоментував збиття російського літака ІЛ - 78.

"Протягом дня 24 січня 2024 року несамовита російська пропаганда спрямовує фейковий потік інформації на зовнішню аудиторію – намагається дискредитувати Україну в очах світової спільноти. Не вийде! Україна має право на захист і право на знищення засобів повітряного нападу агресора", - заявив він.

Олещук уточнив, що в України з'являється дедалі більше інструментів та можливостей, аби діставати ворога там, де він цього не чекає.

~
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024