Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



697-й день війни

Новини за 21.01.2024 (697-й день війни).

***

Генеральний штаб ЗСУ опублікував дані втрат військ росії станом на 21 січня.

Загалом ліквідовано близько 376 030 росіян.




Зведення Генштабу станом на 06:00 21 січня:

Протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 3 ракетних (зенітними керованими ракетами С-300 по цивільній інфраструктурі Новоградівки Донецької області) та 4 авіаційних удари, здійснив 58 обстрілів з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 1 зенітно-ракетному комплексу, 1 складу боєприпасів та 1 вузлу зв’язку противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 пункт управління та 1 станцію радіоелектронної боротьби противника.

~

Головне за ніч:

У ленінградській області рф після вибухів загорівся газовий термінал Морського торговельного порту компанії "Новатек" у селищі усть-луга.

Вибухи пролунали й у російській тулі, смоленській, брянській та орловській областях. Місцева влада заявила про нібито роботу ППО.

Жоден російський нафтовий танкер не відхилився від курсу у Червоному морі через напади єменських хуситів на торгові судна, — Bloomberg.

Британська поліція створила новий підрозділ, який спеціалізуватиметься на боротьбі із загрозами, що походять від низки держав, насамперед Ірану, Китаю та росії.

~

Україна будує власну "лінію Суровікіна" завдовжки 1000 кілометрів, — The Telegraph.

▪Нові оборонні споруди України дуже нагадують ті, якими росія зривала контрнаступ ЗСУ: тришарова система окопів, танкові пастки та опорні пункти.
▪Одна з головних ліній укріплень зараз проходить в 10 км від Авдіївки.
▪Україна посилила свої оборонні укріплення на півночі на 63%.
▪Завдання не тільки побудувати жорстку лінію оборони, але й зробити її гнучкою для подальших наступів.



~

Приватний борт, що летів до москви з Індії, зазнав катастрофи в Афганістані. На борту було 6 осіб, — росЗМІ.

Повідомляється, що пасажирський джет Falcon 10B належав газпрому. Перед катастрофою пілот повідомляв про проблеми технічного характеру.

~

У тимчасово окупованому Донецьку під обстріл попав ринок, — місцеві канали.

Очевидці повідомляють про велику кількість загиблих і поранених.

~

Буданов відмовився давати прогноз на 2024 рік. "Я сподіваюся, що наш успіх буде більшим, ніж їх", - голова ГУР журналу Financial Time.

Основне зі статті Financial Times:
▪удари ГУР по тилу ворога роздратовують західних партнерів, які бояться ядерного удару у відповідь, але "все, що ми зробили, ми будемо продовжувати робити";
▪"Не вистачає відчутно. Навіть неможливо уявити, що ми можемо обійтися без мобілізації";
▪"вся легенда про владу росії - це мильна бульбашка";
▪про 2023 рік: "Сказати, що все в порядку - це неправда. Сказати, що сталася катастрофа, також неправда.

~

«Про мобілізацію – це передусім питання справедливості. Справедливо замінити, комусь справедливо відпочити. Несправедливо обходити, коли хтось за тебе гине, і справедливо, що людина має знати, куди вона йде, на скільки, наскільки її підготують», — Володимир Зеленський в інтерв’ю британському телеканалу Channel 4 News.



Володимир Зеленський не бачить зараз потреби мобілізувати півмільйона людей.

"Я особисто на сьогодні поки що не бачу потреби мобілізувати півмільйона людей... Не тому що мені зараз хочеться відповісти, комусь сподобатися", - заявив президент.

~

Відхід українських сил з Крохмального на Куп'янському напрямку — тимчасовий, військові перемістилися на інші рубежі, щоб зберегти життя.

Повідомив речник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо прокоментував інформацію про захоплення села росіянами.

«Лінія фронту щоденно зміщується, ми просто не повідомляємо про захоплення чи відбиття 100 метрів, нам це не потрібно. А для російських пропагандистів треба будь-яку перемогу приносити як Піррову, щоб показати, чому лише протягом січня вони втратили 7055 вояків на фронті у смузі відповідальності стратегічного угрупування "Хортиця"», — сказав Фітьо.

~

Рух автотранспорту Кримським мостом тимчасово перекрито, - росЗМІ.

~

Сьогоднішня нічна атака на морський термінал в російському Усть-Лузі - спецоперація Служби безпеки України, — ЗМІ.

«Нафтовий термінал «Усть-Луга Ойл» в ленінградській області - важливий обʼєкт для ворога. Там переробляють паливо, яке, зокрема, постачається і для військ рф. Успішна атака на такий термінал завдає не тільки економічних збитків ворогу, позбавлючи окупантів можливості зарабляти кошти на ведення війни в Україні, але й значно ускладнює логістику палива для військових рф», - заявили в українських ЗМІ.



~

російські війська обстріляли Куп'янський район Харківської області, — ОВА.

У селі Піщане від отриманих поранень загинув місцевий житель 1950 року народження.

~

путін перед виборами хоче укласти новий соціальний договір з народом рф, заявив представник ГУР Андрій Черняк.

Він зазначив, що проведення всеросійського форуму "Малая родіна - сіла россії" у січні 2024 року — одна із показових ілюстрацій спроби режиму знизити суспільну напругу та виправдати злочинні дії москви.

Головні завдання російської диктатури у нинішніх умовах — заспокоїти населення, зберегти повну суспільну підтримку війни проти України та не допустити дестабілізації всередині росії.

~

Голова ОВА Андрій Райкович підтвердив вибухи на Кіровоградщині.

Постраждалих немає. Цивільні об’єкти не пошкоджені.

~

На Таврійському напрямку ворог збільшив активність артилерії та перегруповується.

Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

Він зазначив, що російське угруповання на Авдіївському напрямку становить понад 40 тисяч особового складу. За добу втрати ворога становили майже 300 осіб та 27 одиниць техніки.

~

Бійці з ПвК "Схід" знищили ворожу ракету Х-59 над Дніпровським районом області, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

~

Володимир Зеленський особисто запрошував голову СБУ Василя Малюка після інформації про стеження за журналістами.

Про це президент повідомив в інтерв'ю британському телеканалу Channel 4 News.

Зеленський заявив, що, на його думку, факт таємного стеження за командою журналістських розслідувань Bihus.Info слід ретельно розслідувати.

~

росіяни вдарили по Кураховому на Донеччині, повідомив голова ОВА Вадим Філашкін.

Загинув чоловік, ще одна людина постраждала. Пошкоджено дитсадок і декілька приватних будинків.

~

Президент Польщі Анджей Дуда анонсував зустріч із Володимиром Зеленським у форматі "Люблінського трикутника", — PAP.

"На жаль, це наша традиція, що ми повинні боротися за свободу проти російського загарбника. Тому так важливо підтримувати Україну", — сказав Дуда під час пресконференції з очільником Литви Гітанасом Науседою.

~

росія збільшила до двох кількість ракетоносіїв у Чорному морі — загальний залп до 16 ракет "Калібр".

Про це повідомляють Сили оборони півдня.

~

Завод «Новатек», що знаходиться на узбережжі Балтійського моря припинив усі технологічні операції після атаки українських безпілотників, — Bloomberg.

Було також повністю припинено відвантаження нафти на танкери.



~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00 21 січня:

Протягом доби відбулось 59 бойових зіткнення. Загалом протягом доби ворог завдав 4 ракетних та 69 авіаційних ударів, здійснив 50 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління, 3 артилерійських засобах та 1 засобу ППО противника.

~

У КНДР анонсували можливий візит путіна, повідомляє АР.

Керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що Північна Корея є найбільшим постачальником зброї і боєприпасів для рф і без її допомоги «ситуація була б катастрофічною» для окупаційних військ.

~

рф посилила штурми через морози, але її втрати зросли, повідомляє британська розвідка.

За останні п'ять днів кількість втрат військової техніки з боку росії зросла на 88%, а втрати танків — на 95%. Втрати у живій силі за той самий період збільшилися на 15%.

Ці дані вказують на постійне зростання інтенсивності російських атак, ймовірно, через мороз, який дозволяє бронетехніці пересуватися по місцевості.

~

Херсон перебуває під російським обстрілом, повідомляє начальник МВА Мрочко.

~

Пацюки та миші заполонили окопи в Україні. Це похмуре відлуння Першої світової війни, повідомляє CNN.

Нашестя мишей частково пояснюється зміною пір року та циклом парування мишей, але також є показником того, що війна стала статичною;

У грудні в багатьох російських частинах на окупованих територіях був спалах "мишачої лихоманки". Симптоми включають висипання, низький кров'яний тиск, крововиливи в очі, блювання і, оскільки вона вражає нирки, сильні болі в спині і проблеми з сечовипускання, зазначають у виданні.



~

Володимир Зеленський у вечірньому зверненні розповів про російські атаки та обстріли українських міст.

"Від початку лише цієї доби – вже близько 60 боїв. Найбільш інтенсивно – Авдіївський напрямок, також Бахмутський, Мар’їнський, Купʼянський, Південь нашої держави [...]

За один цей день російські нелюди обстріляли понад сто міст, містечок, наших сіл у дев’яти областях: від Чернігівщини до Сумщини, Миколаївщина, Кіровоградщина, наші області. Особливо жорстокі російські удари – по Донеччині", - зазначив президент.



~

В Італії скасували показ кремлівської стрічки "Свідєтєль" з фейками про Україну.

У фільмі розповідається про бельгійського скрипаля Даніеля Коена, який опиняється у Києві під час повномасштабного вторгнення рф. І тут він стає свідком "нелюдських злочинів українських націоналістів".

У соцмережі X анонс показу поширили проросійський італомовний акаунт X Donbass Italia та російський воєнкор Андреа Лучіді. Однак, після розголосу кінотеатр, де мали демонструвати "Свідєтєля", скасував показ.



~

На Monobank здійснюють чергову DDoS-атаку, повідомив співзасновник банку Гороховський.

"DDoS-атаки йдуть просто безперервно. Щойно закінчилася атака загальним навантаженням 580 мільйонів запитів на сервіс. Це просто космос", - зазначив він.

~

Вранці ватажок так званої "ДНР" Пушилін заявив про обстріл тимчасово окупованого Донецька, стверджуючи, що загинули 27 цивільних.

В Оперативно-стратегічному угрупованні військ "Таврія" заявили, що українські війська непричетні до обстрілу.

"Сили, які перебувають у підпорядкуванні ОСУВ «Таврія», у цьому випадку бойової роботи засобами ураження не вели. Донецьк — це Україна! росії доведеться відповідати за відібрані життя українців", — йдеться у заяві.

~

Проблема з боєприпасами змусила кремль шукати їх в інших країнах, заявив начальник ГУР МО Кирило Буданов.

"Вони дійсно передали значну кількість артилерійських боєприпасів. Це дозволило росії трохи зітхнути. Без їхньої допомоги ситуація [для рф] була б катастрофічною", ― зазначив Буданов.

Він додав, що необхідність купувати боєприпаси за кордоном "боляче б’є по московській пиці", оскільки росія у війні воліла б не покладатись на допомогу ззовні.

~
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024