Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



657-й день війни

Новини за 12.12.2023 (657-й день війни).

***

Генеральний штаб ЗСУ опублікував дані втрат військ росії станом на 12 грудня.

Загалом ліквідовано близько 340 650 росіян.



Зведення Генштабу станом на 06:00 12 грудня:

Протягом минулої доби відбулося 89 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 10 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 60 обстрілів з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Минулої доби рф вчергове атакувала Україну, застосувавши 15 БпЛА типу “Shahed -136/131”. Силами та засобами ППО України знищено 9 ударних БпЛА.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 2 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 складах боєприпасів, 1 пункту управління та 1 артилерійському засобу противника.

~

Головне за ніч:

- У бєлгородській області рф лунали вибухи. росіяни повідомили, що нібито збили ракету «Точка-У».

- Понад сто європейських політиків підписали спільного листа колегам у США із закликом схвалити допомогу Україні, — Reuters.

- До Києва вирушить американський генерал-лейтенант Антоніо Агуто для розробки нової військової стратегії, — New York Times.

- Палата представників США схвалила законопроєкт про введення заборони на імпорт низькозбагаченого урану російського походження, який діятиме аж до 2040 року.

- Єврокомісія планує залучити 15 млрд євро із заморожених активів росії, щоб направити їх як фінансову допомогу для України, — Financial Times.

~

Унаслідок російських обстрілів за минулу добу на Херсонщині загинула 1 людина, ще 4 — дістали поранення, — очільник ОВА Олександр Прокудін.

~

У роботі оператора Kyivstar стався масштабний збій: немає мобільного звʼязку та Інтернету.

Офіційний сайт також не працює.

У Київстарі офіційно підтвердили технічний збій.

"Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми", - йдеться в повідомленні.

Абоненти "Київстар" не можуть перейти на інших операторів через внутрішній роумінг внаслідок збою, — Мінцифри.

Причиною збою «Київстар» стала хакерська атака на ядро мережі, повідомляє dev ua.


"Київстар" відновить звʼязок упродовж чотирьох-пʼяти годин.

Про це сказав віцепрем'єр-міністр Мінінфраструктури Олександр Кубраков.

За словами Кубракова, зараз тривають ремонтні роботи.


Компанія "Київстар" офіційно підтвердила хакерську атаку на ядро мережі.

Про це повідомила B2C директор Київстар Тетяна Лукинюк на своїй сторінці у Facebook.

Для фіксації обставин та наслідків дій з втручання у діяльність мережі Київстару, оператор залучив представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб, які наразі працюють в офісі компанії.

Станом на зараз відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані.

"Київстар обов’язково надасть компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора", - йдеться в повідомленні.Компанія "Київстар" офіційно підтвердила хакерську атаку на ядро мережі.

Мобільний додаток Vodafone наразі недоступний.

Підписники повідомляють, що не мають змоги зайти у застосунок оператора.

Раніше у компанії не повідомляли про проведення технічних робіт.


Зараз відбувається масована DDoS атака на monobank, повідомляє співзасновник необанку Олег Гороховський.

Він завірив, що наразі все під контролем. Проблем з доступом до послуг банку немає.

ПриватБанк попередив про можливі збої в роботі POS-терміналів, банкоматів та терміналів самообслуговування ПриватБанку через труднощі мобільного оператора “Київстар”.

DDoS атака на monobank відбита, повідомив співзасновник необанку Олег Гороховський.

Наразі терміни відновлення сервісів «Київстар» остаточно незрозумілі, повідомив гендиректор компанії Олександр Комаров.

Збій у роботі Kyivstar не впливає на систему оповіщення про повітряну тривогу у Києві, повідомили в пресслужбі КМДА.

Мережі мобільного оператора Vodafone відчувають майже трикратне навантаження через збільшення кількості користувачів у звʼязку зі збоями в мережі Київстару.

Про це повідомили пресслужбі Vodafone.

"Через велике навантаження на наші канали обслуговування сьогодні у деяких абонентів можуть виникати обмеження в доступі до застосунку My Vodafone. Наші фахівці вже працюють, щоб забезпечити стабільність роботи сервісів в цих умовах", — запевнили в компанії.

Частина банкоматів, POS-терміналів та інформативно-платіжних терміналів Ощадбанку не працюють через збій у роботі сервісів Kyivstar.

Про це повідомив представник пресслужби Ощадбанку Леонід Зябрев.

~

Станом на сьогодні в Чорному морі знаходиться 2 російських кораблі, — ВМС ЗСУ.

В Азовському морі 1 корабель; в Середземному морі 4 кораблі, серед яких 2 носії крилатих ракет "калібр", загальний залп до 16 ракет.



~

За сьогоднішній ранок у Херсоні внаслідок російських обстрілів отримали поранення вже двоє людей.

Про це повідоомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Другого травмованого - чоловіка 54 років доправлено до лікарні.

~

ЄС має намір зібрати близько 15 мільярдів євро до 2027 року у вигляді доходів від заморожених активів росії, які можуть бути спрямовані на підтримку України, — Financial Times.

Для того, щоб цей план почав діяти, він повинен бути одноголосно затверджений усіма 27 країнами ЄС на саміті 14-15 грудня.

~

Володимир Зеленський зустрівся із представниками аналітичних центрів США у Вашингтоні.

«Поспілкувалися про те, як зберегти американську підтримку України й увагу до нашої держави в умовах інших глобальних викликів.

Розповів про результати, яких досягають наші воїни, використовуючи збройну допомогу від США, про наші успіхи в Чорному морі», - зазначив президент.

~

росіяни наступають по всій лінії фронту.

Про це повідомив командувач Операцією об'єднаних сил «Таврія» генерал Тарнавський, який відповідає за оборону на південному сході.

За його словами, наступ на Авдіївському та Мар'їнському напрямах розпочався два дні тому. Армія рф атакує за підтримки бронетехніки, активно застосовує авіацію.

~

Внаслідок обстрілу Куп’янська загинув 73-річний місцевий чоловік. Ще один 79- річний місцевий з пораненнями був госпіталізований до лікарні.

Про це повідомив начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник ("Марсель").

~

Фінляндія відкриє найбільші КПП на кордоні з росією з 14 грудня, — Ilta-Sanomat

За даними джерела, рішення ухвалять, щоб поспостерігати за роботою КПП у свята. Однак не виключено, що КПП не закриватимуть і після них.



~

Бійці 24-ї ОМБр імені короля Данила відбили один із териконів у межах Горлівки та захопили позиції противника, — Володимир Зеленський.



~

"Ми будемо голосно і рішуче вимагати повної мобілізації вільного світу, західного світу, щоб допомогти Україні у війні", — заявив новий прем’єр Польщі Дональд Туск.

"Я не можу слухати політиків, які говорять про втому від ситуації в Україні. Президенту Зеленському в обличчя кажуть, що немає сил. Завдання Польщі, нового уряду — голосно і твердо вимагати від Заходу повної рішучості в допомозі Україні у цій війні", — зазначив він.

~

Кіберпідрозділи ГУР МО України атакували податкову систему рф.

У результаті двох кібератак повністю ліквідовані конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи рф. Зв’язок між центральним офісом у москві та 2300 російськими територіальними управліннями ― паралізований.

За оцінками фахівців, параліч у роботі фнс рф триватиме щонайменше місяць. Водночас реанімація податкової системи держави-агресора у повному обсязі ― неможлива.



~

СБУ відкрила кримінальну справу через кібератаку на "Київстар".

Провадження відкрите за вісьмома статтями Кримінального кодексу України.

Одна із версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ, — за цією хакерською атакою можуть стояти російські спецслужби.

~

Через хакерську атаку на «Київстар» у Дніпрі не працює система центрального оповіщення, повідомляє пресслужба Дніпровської міської ради.

Дізнатись про сигнал повітряної тривоги можна через спеціальні додатки.

~

Мобільні котельні від Кока-Кола зігріють понад 50 тисяч українців

Компанія Кока-Кола разом із Українським Червоним Хрестом передала українським громадам 37 мобільних котелень. Враховуючи гостру потребу у підтримці місцевих систем теплопостачання, незабаром до громад надійдуть ще 8 мобільних котелень.

Котельні працюють на природному газі та можуть переключатися на дизельне паливо. Більшість котелень встановлять стаціонарно на заміну зруйнованим та зношеним. А в кількох містах, де теплогенерація працює на межі можливостей, їх використовують як запасні під час аварій.

Котельні переважно отримали комунальні підприємства, які постачають тепло у своїх населених пунктах – тобто їх власниками стали місцеві територіальні громади. Таким чином, понад 50 тисяч українців отримають тепло від мобільних котелень, які доставила компанія Кока-Кола.



~

Президент Володимир Зеленський прибув до Конгресу США.

Він має зустрітися з американськими сенаторами й конгресменами та обговорити фінансову допомогу Україні. Також у нього запланована зустріч із президентом США Джо Байденом.



~

У Чехії видали ліцензії на постачання в Україну військової техніки на €4,7 мільярда.

Про це заявила міністр оборони Чеської Республіки Яна Чернохова.

~

"Нова пошта" відкрила перше відділення у Мілані в Італії і планує найближчим часом розширити мережу на Рим і Неаполь.

Про це повідомив повідомив СЕО Nova Post Europe Олександр Лісовець.

~

Швейцарська компанія Global Clearance Solutions до середини 2024 року доставить в Україну 60 машин для розмінування.

~

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров вручили нагороди військовослужбовцям Сухопутних військ.



~

Частина інтелектуальної ІТ-інфраструктури мобільного оператора «Київстар» зруйнована, повідомив президент компанії Олександр Комаров.

Це означає втрату доступу до деяких систем компанії. Основна ціль атаки — завдати максимального руйнування. Компанія наразі намагається зрозуміти, скільки часу займе відновлення.

~

Олімпійські комітети країн Балтії та Скандинавії обговорили питання можливості бойкоту Олімпійських ігор у Парижі 2024 року. Поки жодних рішень з цього питання не прийнято, і багато залежатиме від позиції Києва.

Австрія виступила проти початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу. Федеральний канцлер Карл Нехаммер пояснив це тим, що Київ не повинен отримувати привілеїв, які не мають Боснія та Герцеговина.

Китай нарощує можливості для атак на інфраструктуру США, — The Washington Post.

В Ірландії з нового року щотижневу допомогу українським біженцям буде скорочено з 220 євро до 38,8 на період їхнього проживання в державному житлі. А термін такого перебування буде обмежено до 90 днів.

~

Фінляндія удвічі збільшить виробництво боєприпасів, щоб уможливити довгострокову підтримку України, повідомляє пресслужба фінського Міноборони.

Відомство зобов’язалось інвестувати близько 24 млн євро у збільшення виробництва великокаліберних боєприпасів та отримати довгострокові замовлення від фінської промисловості, що дасть змогу галузі інвестувати самотужки.

~

Сполучені Штати Америки і Канада ввели санкції проти росії.

Під обмеження потрапили оборонні заводи, банки та осіб, які брали участь у "виборах" на окупованих територіях.

~

Володимир Зеленський завершив закриту зустріч з американськими сенаторами, — CNN.

Президент намагався розвіяти їхні занепокоєння щодо корупції в Україні й казав, що вона не є серйозною проблемою і підставою не надавати допомоги.

~

В соцмережі опублікували відео, як 12-та бригада спеціального призначення «Азов» знищила ворожий танк Т-80 FPV-дроном.



~

Через кібератаку на мережу «Київстар» у частині населених пунктів Київської області не працює система оповіщення повітряної тривоги.

Система не працює у Бучі, Ірпені, Вишневому, Березані, Сквирі, Ржищеві, Таращі, Володарці та Гірській тергромаді Бориспільского району.

У столиці проблем з оповіщенням немає.

~

Володимир Зеленський у Сенаті США розповів сенаторам про актуальну безпекову та економічну ситуацію в Україні.

А також про важливість збереження життєво необхідної американської підтримки.



~

Уряд починає виплачувати кошти на капремонт пошкодженої житлової нерухомості за програмою "єВідновлення", повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Максимум 350 тис. грн для квартири і 500 тис. грн - для приватного будинку", — сказав прем'єр.

Тепер подати заявку можна не лише через "Дію", а й через центри надання адмінпослуг і нотаріусів.

~

Зведення Генштабу станом на 18:00 12 грудня:

Протягом доби відбулось 73 бойових зіткнення. Ворог завдав 1 ракетного та 3 авіаційних удари, здійснив 38 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіація сил оборони завдала удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдали ураження по пункту управління російських окупантів, 2 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 складу боєприпасів противника.

~

20 голів дипломатичних місій із країн ЄС приїхали до Закарпаття, щоб переконатися у відсутності утисків нацменшин.

Про це повідомила голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету освіти Юлія Гришина.

~

Міністр оборони Умєров заявив, що питання щодо звільнення Головнокомандувача Залужного чи інших командувачів не стоїть, — "Суспільне".

Він додав, що це питання «розхитують і внутрішньо, і зовнішньо» і він завжди жартує на цю тему із Залужним.

~

Захиснику Маріуполя - морпіху Дмитру Шаларі в російському суді винесли пожиттєвий вирок.

Про це повідомив заступник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

~

Чак Шумер, лідер демократичної більшості у Сенаті, висловив підтримку Володимиру Зеленському.

"Якщо Зеленський отримає допомогу, він може виграти цю війну. Він дуже детально окреслив, який вид допомоги йому потрібен і як це допоможе йому перемогти. Навіть багато наших колег-республіканців говорили про те, що ми виграємо цю війну", - заявив він.

~

Володимир Зеленський прибув у Білий Дім на зустріч з президентом США Джо Байденом.

~

"Київстар" оголосив про часткове відновлення послуг фіксованого зв'язку.

~

Через збій у роботі "Київстара" в деяких населених пунктах може не працювати система оповіщення про повітряну тривогу.

У такому випадку екіпажі Патрульної поліції та ДСНС будуть сповіщати про небезпеку через гучномовці.

~

Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.

"Двопартійна та двопалатна підтримка Конгресу є дуже важливим чинником, і ми надзвичайно високо цінуємо її. Україна дуже відповідально ставиться до військової та фінансової допомоги з боку США", - наголосив президент України.

~

ПП «Ягодин – Дорогуськ» працює у штатному режимі.

За 24 години після деблокади на виїзд з України оформили 248 вантажівок, на в'їзд – 334.

~

На Одещині через атаку безпілотниками поранення отримали двоє людей, їх госпіталізували.

Є пошкодження цивільної інфраструктури, повідомили в Силах оборони півдня.

~

Джо Байден підписав виділення Україні 200 млн доларів допомоги.

Президент США заявив про це на початку зустрічі із Володимиром Зеленським у Білому домі.



Прийняті нами зараз рішення визначають майбутнє на наступні десятиліття, особливо в Європі, - Байден

"І це один із тих моментів: Конгрес повинен проголосувати про додаткове фінансування для України до переривання у роботі на свята, щоб не зробити найбільший різдвяний подарунок путіну", - наголосив президент США.


Президент України на зустрічі з Джо Байденом розповів про цілі країни на 2024 рік.

"Наші цілі на 24-й рік зрозумілі – позбавити росію переваги у повітрі та зірвати їх наступальні операції. Це реально", – заявив Володимир Зеленський.



Джо Байден під час спільної прес-конференції з Зеленським прокоментував складнощі з наданням допомоги Україні.

"Ми повинні довести, що путін не правий. Мене шокує, що ми говоримо про це знову, але ми маємо розуміти, що росія святкує, коли республіканці блокують допомогу Україні. Якщо вас відзначає російська пропаганда, то потрібно подумати ще раз про те, що ви робите. Історія нас судитиме нас за те, як ми боронили свободу", - заявив він.


Основні тези виступу Володимира Зеленського під час спільної прес-конференції з Байденом:

▪Хто контролює небо, той контролює і тривалість війни.

▪З лютого 2022 року Україна звільнила 50% територій, окупованих росією. Зараз ми працюємо над перевагою у небі, це посилить нашу позицію у 2024 році.

▪Наш морський експорт відновився, зміцнюючи як нашу економіку, яка зараз зростає на 5%, так і глобальну продовольчу безпеку.

Володимир Зеленський у Білому домі зустрівся з віцепрезиденткою Камалою Гарріс та підтвердив вдячність за підтримку з боку США.

"Обговорили Формулу миру та шлях до справедливого миру, а також наш «зерновий коридор», який зміцнює глобальну продовольчу безпеку", – наголосив президент України.

~
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024