Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



652-й день війни

Новини за 07.12.2023 (652-й день війни).

***

Генеральний штаб ЗСУ опублікував дані втрат військ росії станом на 7 грудня.

Загалом ліквідовано близько 336 230 росіян.



Зведення Генштабу станом на 06:00 07 грудня:

Протягом минулої доби відбулося 91 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 80 авіаційних ударів, здійснив 85 обстрілів з РСЗВ по позиціях ВСУ та населених пунктах.

Авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 удар по пункту управління та 3 удари по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 1 вертольоту, 1 зенітно-ракетному комплексу, 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 складу боєприпасів та 2 артилерійських засобах противника.

~

Сили ППО знищили 15/18 "шахедів" сьогодні вночі, – ПС ЗСУ.

росіяни атакували Україну безпілотниками типу Shahed із мису Чауда тимчасово окупованого Криму.

Основні напрямки удару – Хмельниччина та Одещина.



~

Головне за ніч:

Було чутно вибухи в Хмельницькому, в Миколаївській та Дніпропетровській областях, повідомляли підписники.

Уряд Японії допоможе Україні в розмірі $4,5 млрд, у тому числі безпосередньо і через Світовий банк, — прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда на онлайн-переговорах з лідерами G7.

Австралія ввела санкції проти 13 росіян, серед яких співробітники ФСБ, прокуратури та Слідчого комітету, — міністр закордонних справ Пенні Вонг.

США направлять до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України спеціального радника для боротьби з корупцією та залучення іноземних інвестицій, — Білий дім.

~

Україна подала запит до США на вертольоти Apache і Black Hawk, винищувачі F-18, літаки Globemaster, а також складні системи ППО THAAD, — Reuters.

Співробітники Міністерства оборони України представили "перелік озброєнь для задоволення потреб сил оборони України" під час закритого засідання у Вашингтоні, на якому були присутні урядовці та керівники оборонної промисловості США.



~

Результативність українських мобільних вогневих груп значно зросла за останні 3-4 місяці.

Про це заявив речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

«Це повʼязано із тим, що ще минулого року в Україні "не було таких підрозділів оснащених відповідним озброєнням, щоб цей результат збільшувати". Зараз ситуацію виправили», - додав Юрій Ігнат.

~

У Вашингтоні Андрій Єрмак, Руслан Стефанчук і Рустем Умєров провели зустріч із державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це повідомили в Офісі президента.

Сторони обговорили необхідність підтримки макрофінансової стабільності України. Також під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію на полі бою та актуальні оборонні потреби України.

~

Японія виділить Україні новий пакет допомоги $4,5 млрд, заявив прем'єр-міністр країни Фуміо Кісіда.

Ці кошти будуть спрямовані на повоєнну відбудову країни.

~

Володимир Зеленський зняв Федора Вениславського з посади представника президента у Верховній Раді.

Відповідний указ з'явився на сайті президента.

Зазначимо, увільнення від посади – це тимчасове припинення виконання працівником трудових обов'язків зі збереженням місця роботи і посади.

~

Київрада на сьогоднішньому засіданні має виділити 10 млн грн на цей рік і 50 млн на наступний – на виплати киянам, які мобілізуються до лав ЗСУ, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Київ буде виплачувати 30 тисяч гривень киянам, мобілізованим після 1 грудня цього року. Така виплата є одноразовою та спрямована на додаткове матеріальне забезпечення новобранців», - зазначив Віталій Кличко.

~

У російській армії з'явилася значна кількість офіцерів, які здобули бойовий досвід на війні з Україною. З них готуватимуть майбутніх генералів, — розвідка Британії.

"Найближчими роками це покоління, ймовірно, вплине на майбутній напрямок російської армії і на те, чи застосовуватимуть вони уроки, зроблені з війни в Україні", - зазначають аналітики.

~

За матеріалами СБУ підозру отримала соратниця Аксьонова Олена Романовська, яка вербує кримських школярів до російської «Юнармії».

У лавах цього формування підростаючому поколінню нав’язують ідеологію рашизму та намагаються «прищепити» ненависть до України.

За наявними даними, до кінця 2024 року до рядів «Юнармії» загарбники планують включити кожну 10-ту дитину та підлітка з Криму.

Зловмисниці загрожує до 15 років тюрми.

~

У полоні рф перебувають 28 тисяч цивільних українців, повідомляє український омбудсмен Дмитро Лубінець.

"Окремий список з-поміж цих 28 тисяч - це 2 тисячі громадян України, вік яких складає більш ніж 65 років. Є випадки, коли у полон захоплюють тільки за проукраїнські вислови українців, які старше 80-85 років. І вкотре ми нічого не можемо з цим зробити", - розповів омбудсмен.

~

У грудні Україна отримає усі 14 комплексів протидії безпілотникам Vampire, що були замовлені в рамках військової допомоги.

Про це пише пресслужба Командування повітряних систем ВМС США.

~

Воїни 72 ОМБр та 74 ОРБ знищують ворожу техніку.

Відео — Сухопутні війська ЗСУ.



~

"Укрзалізниця" готується масово переправляти через українсько-польський кордон контрейлерні поїзди з фурами.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

У такий спосіб українські експортери намагаються вирішити проблему з перетином українсько-польського кордону, що блокується протягом місяця польськими перевізниками.

~

Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо нових санкцій проти російських громадян та компаній.

У списку — 185 росіян та 181 російська компанія.

~

Суд залишив запобіжний захід нардепа Дубінського без змін, він перебуватиме під вартою, — ЗМІ.

Перед засіданням Дубінський заявив, що у нього зламане 10 та 11 ребро з лівої сторони. Раніше він повідомляв про побиття у СІЗО.

~

Пентагон хоче збільшити виробництво 155-мм артилерійських снарядів на 500% у найближчі два роки, — Bloomberg.

Видання пише, що витрати на це оцінюються в $1,5 мільярда.

~

У москві горить "Електрозавод", — росЗМІ.

Цей завод виготовляє електротехнічне обладнання для всіх галузей.



~

Офіційно підтверджено депортацію росією 19 540 українських дітей, — уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

В Україні спростили встановлення міні-ТЕЦ на об'єктах критичної інфраструктури, необхідних для забезпечення безперебійного електроживлення, — прем'єр-міністр Шмигаль.

Вибори президента рф пройдуть 17 березня, — рішення ради федерації.

Вартість російської нафти вперше з липня опустилася нижче "граничної" ціни G7, — Bloomberg.

~

Сьогодні вдень росіяни завдали удару по одній з ТЕС у прифронтовій зоні, роботу припинили два енергоблоки, — Міненергетики України.

"Через цю зупинку теплових блоків, а також зниження температури навколишнього середовища фіксується тимчасовий дефіцит електроенергії в енергосистемі", - йдеться у повідомленні.



~

Україна та США підписали Меморандум про спільне виробництво та обмін технічними даними, — голова ОП Єрмак.

У Меморандумі визначено локалізацію оборонної промисловості в Україні.

Пентагон та промислові партнери надаватимуть Україні технічні дані для початку локальної реалізації окремих проєктів, метою яких є вдосконалення застарілих систем ППО.

~

США і Британія запровадили санкції проти двох росіян, які пов'язані з фсб рф, — Мінфін США.

Зазначається, що москва використовує фсб для просування інтересів кремля і спроб підірвати інтереси Сполучених Штатів, їхніх союзників і партнерів.

~

НАЗК запускає першу в світі відкриту базу даних іноземних компонентів у зброї.

Вона вже налічує понад 2000 компонентів, які використовуються росією та Іраном у різного роду БпЛА, ракетах, системах радіоелектронної боротьби та багатьох інших видах озброєння та військової техніки.

"Тисячі електронних компонентів, які мали б покращувати життя та служити розвитку, росія та Іран перетворюють на зброю для вбивств", - сказав голова НАЗК Новіков.

~

Німеччина надасть Україні €41,2 млн для забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

За її словами, завдяки додатковим грантовим коштам буде продовжено доступ до пільгових житлових кредитів для ВПО в Україні.

~

Володимир Зеленський взяв участь у церемонії запалення ханукальних свічок.

~

Торговельні спілки чотирьох країн ЄС закликали бойкотувати польських перевізників, які влаштували транспортну блокаду на польсько-українському кордоні.

Мова йде про Бельгію, Австрію, Нідерланди та Італію.

Представники спілок зазначили, що після того, як рф почала блокаду українських морських портів, в розпорядженні України залишився лише автомобільний транспорт для ввезення або вивезення товарів з країни.

~

"Укрзалізниця" відправила до Польщі першу партію фур, які застрягли на кордоні через блокаду.

На перший контрейлерний поїзд завантажили 13 тягачів із напівпричепами. Поїзд курсує за маршрутом Скнилів (Україна) — Славкув (Польща).

~

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.

Політики обговорили питання безпеки й прогрес України щодо завершення виконання рекомендацій Європейської комісії.

Президент України висловив надію, що головування Іспанії в Раді ЄС завершиться ухваленням історичного рішення про відкриття переговорів України щодо вступу до ЄС.

~

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00 7 грудня:

Протягом доби відбулось 56 бойових зіткнень. Ворог завдав 3 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіація сил оборони завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по станції радіоелектронної боротьби російських загарбників.

~

Журналісти The Times показали склад із українськими морськими дронами Magura V5.

Їх достатньо, щоб знищити весь чорноморський флот рф, пише видання.



~

Володимир Зеленський у вечірньому зверненні відзначив прикордонників, які боронять Україну.

"Як і завжди, був на звʼязку з військовими – з командувачами. Була доповідь розвідки. І хочу зараз відзначити воїнів-прикордонників. Вони не лише захищають державний кордон, але й разом з усіма воїнами Сил оборони та безпеки України бʼються на фронті заради нашої держави і людей. Дякую всім бойовим підрозділам Державної прикордонної служби України", - наголосив президент.

~

У США залишилося кілька тижнів, після чого ресурси на допомогу Україні будуть вичерпані, заявив на брифінгу Джон Кірбі.

"Українські лідери були тут у місті вчора на конференції Пентагону з питань оборонної промисловості, щоб переконатися, що ми матимемо механізм, щоб вони мали здорову оборонно-промислову базу і довгострокову підтримку безпеки", - розповів Кірбі.

Однак, він додав, що США не в змозі дати Україні будь-які гарантії щодо подальшої допомоги у світлі позиції Конгресу.

~

Естонія 7 грудня ухвалила рішення про розірвання договору з рф щодо юридичної допомоги. Про це повідомляє Postimees.

Азербайджан і Вірменія домовилися про обмін полонених і підтвердили намір укласти мирний договір, повідомляє агентство новини АЗЕРТАДЖ.

Глава МЗС Британії підтримав конфіскацію активів рф на користь України, - Sky News.

~

Комітет оборони парламенту Болгарії 7 грудня схвалив надання Україні несправних зенітних ракет, а також допомогу в підготовці пілотів на F-16.

Про це повідомляє Bulgarian National Radio.

~

Володимир Зеленський провів розмову з амбасадорами державної благодійної платформи United24.

"Фіксували перші підсумки за напрямом відбудови. Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Кетрін Винник, Олександр Усик, Мішель Азанавічус, Бред Пейслі, Imagine Dragons. Дякую за обʼєднання світу довкола України. Робимо все, щоб голоси на нашу підтримку продовжували звучати", - повідомив президент.

~
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024