Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



382-й день войны

Новости за 12.03.2023 (382-й день войны).

***

Генеральный Штаб ВСУ опубликовал данные боевых потерь войск россии по состоянию на 12 марта.
В общей сложности ликвидировано около 159 090 россиян.




Оперативная информация от Генштаба ВСУ по состоянию на 06:00 12 марта:

Протягом минулої доби росіяни завдали 12 авіаційних та 5 ракетних ударів, 2 з яких - по місту Запоріжжя. російські війська застосували ЗРК С-300 по об’єкту цивільної інфраструктури. В результаті - зруйновано одну будівлю. Втрат та поранених серед цивільного населення немає, - Генштаб ЗСУ.

Окрім того, вони здійснили 56 обстрілів з РСЗВ. Один з них - по об’єкту цивільної інфраструктури міста Херсон. Є жертви серед цивільного населення: двоє вбитих та троє поранених.

Основною метою вийськ рф протягом минулої доби залишались спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, - Генштаб ЗСУ.

Для цього воны зосереджувалы основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Завдяки професійним і злагодженим діям, наші захисники відбили 92 атаки росіян на зазначених напрямках.

Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки рф, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження особового складу росіян, один склад боєприпасів та 2 місця розгортання станцій РЕБ, - Генштаб ЗСУ.


Головне за ніч :

- Дослідники з Університету Карнегі-Меллона, що в американському штаті Пенсільванія, розробили автономного робота Алана, який здатний швидко навчитися виконувати нові завдання без будь-якої підготовки, - Interesting Engineering.

- У Китаї призначили нового міністра оборони, генерала Лі Шанфу, який із 2018 року перебуває під санкціями США за співпрацю з рф, - Сіньхуа.

- На заході Туреччини спостерігається шквальний вітер та проливні дощі. Внаслідок рясних опадів в Ізмірі затоплено вулиці, через сильні пориви вітру припинили паромне сполучення, - TRT Haber.


Підтверджень просування росіян у Бахмуті немає, - ISW.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що російські військові та найманці ПВК "Вагнера" продовжили атакувати Бахмут, але не здійснили жодних заявлених поступів у межах міста та околицях 11 березня.

кремль втратив контроль над російським інфопростором, — ISW.

Офіційна представниця МЗС росії марія захарова підтвердила, що всередині кремлівського оточення триває боротьба. Аналітики Інституту вивчення війни ствердили, путін поступився контролем над інформаційним простором рф та не може рішуче діяти для його відновлення.

російська армія продовжує зазнавати величезних втрат у війні проти України. Це спричиняє все більшу ізоляцію російської еліти від населення, - розвідка Британії.

Так, 21 лютого під час звернення путіна перші ряди аудиторії зайняли російські чиновники та еліта. Однак відомо, що їхні діти не приєдналися до лав військ рф.

Розвідка зазначає, що це підбурює російське населення, особливо в районах, де рівень втрат найвищий.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають до 5 російських кораблів.

Як повідомляють ВМС ЗСУ, в Азовському морі росіяни розмістили 1 корабель, а в Середземному – 7, з яких 3 – носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 20 ракет.



Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 12 березня:

"За цю добу противник завдав ракетного удару по об’єкту цивільної інфраструктури міста Слов’янськ Донецької області.

Також ворог завдав 4 авіаційних удари та здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню".

Генштаб ЗСУ: "У деяких населених пунктах тимчасово захопленої Херсонської області російські окупанти чинять мародерство.

Награбовані "гаджети" та побутову техніки російські загарбники намагаються продати цивільним людям, але уже в інших населених пунктах".

Генштаб ЗСУ: "російське військове керівництво вживає заходів щодо відновлення втрат у живій силі.

Так, 10 березня, до Ялти, що у Донецькій області, прибуло поповнення із Ямало-Ненецького автономного округу.

Відзначається низька вмотивованість та небажання особового складу ворога брати участь у бойових діях".

Генштаб ЗСУ: "Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника, а також 6 ударів по районах зосередження його особового складу та військової техніки.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 2 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також склад боєприпасів".


лукашенко прилетів із візитом до Ірану, повідомляють у білоруських ЗМІ.

Parimatch припиняє свою діяльність на території України.

Компанія опублікувала відповідну заяву.

Cлужба безпеки остаточно підтвердила особу Героя, розстріляного після слів "Слава Україні", повідомляє пресслужба СБУ.

"Слідчі встановили, що це був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Мацієвський Олександр Ігорович.

Наразі СБУ вживає комплексні заходи для встановлення військовослужбовців рф, які скоїли цей злочин", - йдеться у повідомленні.

Вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського:

"Світла пам’ять усім, хто віддав своє життя за Україну! Усім, кого ми згадуємо, коли говоримо "Слава Україні!".

Сьогодні я присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському. Солдату. Людині, яку знатимуть всі українці. Людині, яку пам’ятатимуть вічно".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024