Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



381-й день войны

Новости за 11.03.2023 (381-й день войны).

***

Генеральный Штаб ВСУ опубликовал данные боевых потерь войск россии по состоянию на 11 марта.
В общей сложности ликвидировано около 158 000 россиян.

За минувшие сутки ВСУ ликвидировали около 1010 российских захватчиков.
Другие потери войск РФ в Украине составили:
танки – 3458 (+10);
боевые бронированные машины – 6762 (+20);
артиллерийские системы – 2483 (+8);
реактивные системы залпового огня – 493 (+2);
средства ПВО – 257 (+1);
самолеты – 304;
вертолеты – 289;
БПЛА оперативно-тактического уровня – 2108 (+1);
крылатые ракеты – 907;
корабли / катера – 18;
автомобильная техника и автоцистерны – 5344 (+7);
специальная техника – 242 (+2).
Данные уточняются, отметили в Генштабе.



Оперативная информация от Генштаба ВСУ по состоянию на 06:00 11 марта:

Протягом минулої доби росіяни завдали 29 авіаційних та 4 ракетних удари по Донецькій області. Також вони провели 100 обстрілів з РСЗВ. Є поранені мирні громадяни та пошкоджено цивільну інфраструктуру і житлові будинки, - Генштаб ЗСУ.

Війська рф не полишають спроб щодо виходу на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей. Основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби українські воїни відбили понад 100 атак росіян на зазначених напрямках.

У окремих населених пунктах тимчасово зайнятої та окупованої території Донецької області, росіяни продовжують чинити тиск на місцевих жителів, - Генштаб ЗСУ.

Так, зокрема, у Володимирівці повністю заборонено в’їзд громадянам без реєстрації. Встановлено блокпости, місцевим жителям заборонено пересування вулицями.

Українська авіація за добу завдала 11 ударів по районах зосередження росіян та удару по позиції зенітно-ракетного комплексу рф, - Генштаб ЗСУ.

Також українські захисники збили російський безпілотний літальний апарат типу “Орлан-10”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 районів зосередження особового складу рф, 1 засіб протиповітряної оборони та склад боєприпасів.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Сумській області, повідомляли підписники.

- Експрезидент США Дональд Трамп втрачає підтримку лідерів місцевих осередків Республіканської партії, які дедалі більше віддають перевагу губернатору Флориди Рону ДеСантісу, - Politico.

- Президент США Джо Байден та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у Білому домі обговорили допомогу Україні та стримування рф, - CNN.

- США мають можливість повністю зайняти місце росії на європейському ринку нафти та газу, — голова комітету з енергетики та природних ресурсів Сенату Джо Манчін на конференції CERAWeek у Техасі.


російські війська досягли успіхів у Бахмуті і зачищають східну частину міста станом на 10 березня, - Інститут вивчення війни (ISW).

"На кадрах з безпілотника, опублікованих 10 березня, видно, що війська рф просунулися на нові позиції на північному заході Бахмута в межах 800 метрів від металообробного заводу АЗОМ. Російські солдати вивозять цивільних осіб з будівель під дулом пістолета, що вказує на те, що вони проводять операції з розмінування у східній частині Бахмута, - йдеться у повідомленні.

росія витрачає мільйони на зміцнення, щоб створити видимість української загрози, — ISW

Аналітики вважають, що російські чиновники в Курській і Бєлгородській областях, ймовірно, будують оборонні укріплення на підтримку інформаційних операцій, які мають на меті зобразити Україну як загрозу російській території, щоб представити війну в Україні як життєво важливу для рф.

Продолжение строительства российских укреплений в Крыму, предполагают эксперты института, может свидетельствовать о том, что российские войска не уверены в своей способности удерживать оккупированные территории на юге Украины в долгосрочной перспективе, — ISW

Зранку війська рф обстріляли прикордоння Сумщини з артилерії, - ОК «Північ».

Повідомили про 23 приходи в районі н.п. Рожковичи та про 2 приходи в районі н.п. Ситне. Втрат серед особового складу, місцевого населення та техніки немає.

В ОВА повідомили, що о 05.00 у Шосткинському районі унаслідок роботи сил протиповітряної оборони були знищені повітряні об’єкти рф. Також зранку були обстріли Середино-Будської громади: 25 прильотів з артилерії.

За останні чотири дні сили ПВК Вагнера взяли під контроль більшу частину східних кварталів Бахмута, - британська розвідка.

Українські сили утримують західну частину Бахмута та зруйнували ключові мости. Оскільки ЗСУ можуть вести вогонь із укріплених будівель на заході, цей район перетворився на зону поразки, що, ймовірно, створить серйозні труднощі для сил ПВК Вагнера, які намагаються продовжити фронтальний наступ на захід, зазначають автори зведення.

рф адаптувала ракетні атаки для прориву української ППО, – CNN.

Старший науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Дуглас Баррі зазначає, що "ворог використовує поєднання дозвукових крилатих ракет, високошвидкісних аеробалістичних ракет "Кінжал", а також, можливо, помилкових цілей та інших засобів протидії".

"Великий наступ" росії - пшик! - Офіцер 95-ї ОДШБр Юрій Кочевенко для Бліц-Кави

У новому випуску Бліц-Кава Офіцер 95-ї ОДШБр Юрій Кочевенко розповість про те, чому він не вірить у «великий наступ» росії, яка ситуація в районі Кремінної-Сватове та чи полізе лукашенко відкрито у війну. Офіцер розповість про зброю від західних партнерів, Гвардію наступу та чому він носить шеврон з Пікачу.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 5 російських кораблів, з яких 1 - носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких складає 7 ракет.

Як повідомляють ВМС ЗСУ, в Азовському морі росіяни розмістили також 1 корабель, а в Середземному – 7, з яких 3 – носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 20 ракет.



Комплекс Patriot може збивати не тільки балістичні ракети, а і російську авіацію на відстані до 150 кілометрів.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, наявність комплексів Patriot або SAMP/T зможе відігнати ворожі літаки від кордонів України.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 11 березня:

"Протягом поточної доби противник завдав 12 авіаційних та 2 ракетних удари по місту Запоріжжя.

Удар із ЗРК С-300 відбувся по об’єкту цивільної інфраструктури.

В результаті - зруйновано одну будівлю. Втрат та поранених серед цивільного населення немає".

Генштаб ЗСУ: "Також ворог здійснив 34 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Один з них - по об’єкту цивільної інфраструктури міста Херсон. Є жертви серед цивільного населення, двоє вбитих та троє поранених".

Генштаб ЗСУ: "російська злочинна влада продовжує заходи з примусової паспортизації населення окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Так, військове керівництво зс рф в обов’язковому порядку вимагає від всіх мобілізованих з раніше окупованих територій підписувати довготривалі контракти на проходження військової служби в армії рф".

Генштаб ЗСУ: "Окупанти намагаються примусити мобілізованих відмовитись від так званого "паспорту л/днр" на користь російського громадянства.

В іншому випадку військовослужбовцям та членам їхніх родин погрожують у відмові всіх встановлених виплат та соціального захисту передбаченого для військовослужбовців зс рф".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження особового складу противника, один склад боєприпасів та 2 місця розгортання станцій радіоелектронної боротьби загарбників".


Вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського:

"Є новий наш санкційний крок проти фізичних та юридичних осіб, повʼязаних із державою-злом. Відповідний указ оприлюднений.

Це більше 280 компаній і 120 людей, які через схеми з гральним бізнесом працювали проти України, виводили кошти з нашої держави та фінансували різні російські комбінації".

Володимир Зеленський: "Рішення готувалося певний час, воно ґрунтовно пропрацьовано і закриває схеми на десятки мільярдів.

І це не останнє таке рішення. Україна захищатиметься всюди і всіма цивілізованими засобами".

Силами спецпідрозділу "KRAKEN" було знищено дві російські вежі спостереження "Муром", які ворог розташував в курській й брянській областях.

Про це повідомляє підрозділ у своєму Telegram.

Сьогодні американський ядерний бомбардувальник разом з польськими винищувачами пролетів вздовж кордону росії, розповів віце-прем’єр Польщі Маріуш Блащак.

"Разом ми дбаємо про безпеку східного флангу НАТО", - повідомив політик у Твітері

Іран завершив процедуру закупівлі російських винищувачів Су-35. Про це повідомляє іранське державне телебачення IRIB.

Reuters повідломляє, що в складі ВПС Ірану лише кілька десятків ударних літаків: як російські, так і застарілі американські моделі, придбані до іранської революції 1979 року.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024