Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



380-й день войны

Новости за 10.03.2023 (380-й день войны).

***

Генеральный Штаб ВСУ опубликовал данные боевых потерь войск россии по состоянию на 10 марта.
В общей сложности ликвидировано около 156 990 россиян.



Сегодня отмечается День государственного гимна Украины.

В этот день в 1865 году в польском городе Перемышль впервые прозвучало произведение композитора Вербицкого на слова поэта Чубинского "Ще не вмерла Україна". 15 января 1992 - Верховная Рада Украины утвердила музыкальную редакцию Государственного Гимна, немного изменив текст произведения.

Сегодня украинский гимн звучит по всему миру как символ стойкости и борьбы против российской агрессии.


Оперативная информация от Генштаба ВСУ по состоянию на 06:00 10 марта:

Загалом протягом минулої доби росіяни здійснили пуск 95 ракет різного базування. 34 ракети знищено. Також завдали 31 авіаційний удар, зокрема, використали 8 БпЛА типу Шахед-136, половину яких збито. Здійснили 65 обстрілів з РСЗВ.

росіяни не полишають спроб оточити місто Бахмут. Основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші воїни відбили на них 102 атаки.

Вже вкотре росіяни, аби дискредитувати Сили оборони України, чинять злочинні дії на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. Цього разу мінометного обстрілу зазнали жителі міста Олешки, - Генштаб ЗСУ.

У Рубіжному Луганської області, росіяни розміщують особовий склад у житлових кварталах, прикриваючись мирним населенням, - Генштаб ЗСУ.

Військовослужбовці військ рф розселяються на першому та другому поверхах, а вище залишають проживати цивільних людей.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян, а також удару по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції, - Генштаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії в той же час уразили пункт управління, 6 районів зосередження особового складу, 2 логістичних центри, 3 склади боєприпасів, 6 станцій радіоелектронної боротьби та 2 засоби ППО на вогневій позиції.


Головне за ніч:

Було чутно вибухи в Нікопольському районі Дніпропетровської області, в Запоріжжі, повідомляли підписники.

Інформацію про вибухи підтвердили голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Члени Євросоюзу та ще десять країн закликали росію вивести своїх військових і техніку, а також персонал "росатому" із Запорізької АЕС та повернути її під повний контроль України, - заява ЄС щодо ядерної безпеки, захищеності та гарантій в Україні.

Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти мережі китайських компаній, які постачали в Іран деталі для бойових дронів, у тому числі Shahed-136, - повідомлення Офісу контролю за іноземними активами міністерства фінансів США.

У Гамбурзі в районі Альстердорф, у церкві Свідків Єгови, невідомі відкрили вогонь по парафіянах. Семеро людей загинуло, поранення отримали не менше 24 осіб, — Bild.


Вчорашня масована ракетна атака рф на Україну знову не дала бажаного ефекту і, ймовірно, була спрямована на досягнення пропагандистських цілей — Інститут дослідження війни (ISW).

Аналітики вважають, що кремль навмисно запустив ракети, які українська ППО не може перехопити, щоб досягти результату в російському інформаційному просторі, незважаючи на те, що кількість таких ракет постійно зменшується.

російська армія може розпочати потенційне відновлення дорогих наступальних дій поблизу Вугледару, які не принесуть оперативних переваг, - ISW

Деградація інших підрозділів у цьому районі, значні втрати техніки, а також постійні проблеми з артилерією, ймовірно, не дозволять російським військам отримати значні тактичні переваги, якщо вони вирішать відновити наступальні дії в цьому районі – йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Українські захисники активно готуються до контрнаступних операцій, активна фаза яких може розпочатися вже за два місяці, - радник глави Офісу президента Михайло Подоляк інтерв'ю виданню "La Stampa" .

"Ми виснажимо росіян у Бахмуті, а потім зосередимося в іншому місці. Нам потрібні ракети великої дальності. Ми потребуємо збільшення поставок важких артилерійських снарядів калібру 155 мм. Ми не поспішаємо, реорганізуємося протягом наступних двох місяців", — заявив Михайло Подоляк.

Ліміт санкцій ЄС проти рф закінчується, треба посилити допомогу Україні, заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель в інтерв'ю EURACTIV.

"З точки зору санкцій залишається зробити небагато, але ми можемо продовжувати збільшувати фінансову та військову підтримку. Було б дивно, що через рік після початку вторгнення залишиться набагато більше варіантів. Ми використовували наш покроковий процес, і ми були поетапними - можливо, іноді надто поетапними", - сказав Боррель.

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 10 березня:

"Протягом доби російські агресори завдали 23 авіаційних та 4 ракетних удари по Костянтинівці та Слов’янську Донецької області.

Є поранені мирні громадяни та пошкоджено цивільну інфраструктуру і житлові будинки.

Також окупанти провели 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню".

Генштаб ЗСУ: "Противник продовжує зазнавати втрат.

В місті Бердянськ Запорізької області, в результаті вогневого ураження підрозділів ворога, місцеві медичні заклади переповнені пораненими російськими окупантами".

Генштаб ЗСУ: "З гінекологічного відділення Бердянської лікарні виписали усіх пацієнток та розмістили 30 поранених росіян.

В хірургічному та ЛОР відділенях розмістили 80 важкопоранених загарбників".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 1 удар по позиції зенітно-ракетного комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження особового складу ворога".


Вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського:

"Щойно закінчилося засідання Ставки. Головнокомандувач, командувачі напрямків доповідали щодо ситуації на передовій, загалом у захисті держави.

Схід та південь, кордон. Бахмут і наші можливості посилитися там. Наші відповіді на удари терористів.

Захист Херсона та громад Дніпропетровщини, Чернігівщини, Сумщини. Наші потреби в боєприпасах і постачання".

Володимир Зеленський звернувся до учасників Всесвітнього форуму Американського інституту підприємництва.

Серед них були присутні сенатори, губернатори, колишні віце-президенти США та представники експертної спільноти, повідомив президент.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024