Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



354-й день войны

Новости за 12.02.2023 (354-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 12 лютого.
Загалом ліквідовано близько 137 780 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 12 лютого:

«Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на наступальних діях на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах Білогорівки і Серебрянського лісництва Луганської області та Торського, Федорівки, Бахмута, Іванівського, Часового Яра, Первомайського, Побєди, Мар’їнки і Вугледара Донецької області».

Протягом доби росіяни завдали 12 ракетних ударів, 3 з них - по цивільній інфраструктурі Харкова, та 32 авіаційних удари, 6 з яких - із застосуванням БпЛА “Шахед-136”. 4 цих дрони збито. Також вони здійснили понад 90 обстрілів з РСЗВ, - Генштаб ЗСУ.

У Брилівці та Новокиївці тимчасово зайнятої території Херсонської області, відзнчаються спроби окупаційної так званої “місцевої адміністрації” відібрати житло у місцевого населення, - Генштаб ЗСУ.

Зокрема, військовослужбовці російських окупаційних військ активно ходять по будинках та перевіряють у громадян наявність прописки та документів на право власності житла. Покинуті будинки опломбовуються з розміщенням повідомлень про те, що приміщення перейшли у право власності так званої окупаційної “місцевої адміністрації”.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження росіян, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів, - Генштаб ЗСУ.

Також, українські захисники збили літак Су-25 та БпЛА типу “Орлан”. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 14 районів зосередження живої сили військ рф та зенітно-ракетний комплекс.


Головне за ніч:

- Генсек НАТО Єнс Столтенберг не має наміру продовжувати термін своїх повноважень, який спливає у вересні цього року, — офіційна представниця Північноатлантичного Альянсу Оана Лунгеску в коментарі агентству DPA.

- У руйнуванні будівель внаслідок землетрусу звинувачують 131 підозрюваного, — віце-президент Туреччини Фуат Октай.

- Міністр оборони Олексій Резніков ствердив, що захисники України позбавили росіян панування в Чорному морі. Так, вони не мають можливість "підійти з моря до Одеси"
Про це Олексій Резніков заявив на пресконференції в Одесі.

- Над Канадою збили неопізнаний об'єкт. Збройні сили країни планують проаналізувати його уламки, - повідомив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Загальна кількість загиблих від землетрусів у Туреччині та Сирії перевищила 28 тисяч людей – The Washington Post.


З 18.40 по 21.30 силами та засобами зенітних ракетних підрозділів повітряного командування "Схід" Повітряних Сил ЗС України знищено 4 ударних дрони-камікадзе «Shahed-136/131».

Крім того, на цьому напрямку, захисники неба знищили БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10».



Нещодавній провал під Вугледаром підірвав віру росіян у здатність широкомасштабного наступу — Інститут дослідження війни (ISW).

Віра росіян серйозно похитнулася, оскільки провал під Вугледаром вкотре продемонстрував, що проблеми їхньої армії нікуди не зникли навіть через рік після вторгнення. Деякі воєнкори висловлюють думку, що розгромом колони військової техніки наступ біля Вугледару завершився.


За останні два тижні росія зазнала найбільших втрат від початку вторгнення в Україну, — британська розвідка

У середньому за минулий тиждень кількість ліквідованих росіян становила 824 особи на день. Це вчетверо більше, ніж у червні-липні 2022 року.

В Міноборони Великої Британії це пояснюють низьким рівнем підготовки мобілізованих до лав армії рф, відсутністю координації дій на основних напрямках наступу окупантів та нестачею озброєнь, що особливо яскраво помітно у районах Бахмута і Вугледара.



У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 12 російських кораблів, з яких 2 - носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 8 ракет.

Як повідомляють ВМС ЗСУ, в Азовському морі росіяни розмістили також 1 корабель, а в Середземному – 10, з яких 5 – носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 72 ракети.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 12 лютого:

"Противник зосереджує основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Здійснює посилення свого угруповання військ на Лиманському та Бахмутському напрямках. Активно застосовує авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ".

Генштаб ЗСУ: "Протягом доби противник завдав 2 ракетних удари та здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Загроза подальших російських ударів по цивільних об’єктах залишається високою на всій території України. Не ігноруйте сигналів повітряної тривоги".

Генштаб ЗСУ: "Противник не припиняє тероризувати мешканців тимчасово зайнятих ним територій Херсонської області.

Цього разу тиску зазнала найбільш незахищена верства – пенсіонери. Ворог примушує їх отримувати російські паспорти, погрожуючи припинити отримання будь-яких пенсій".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 2 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 8 районів зосередження живої сили, 1 позицію протиповітряної оборони та 2 склади боєприпасів ворога".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024