Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



353-й день войны

Новости за 11.02.2023 (353-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 11 лютого.
Загалом ліквідовано близько 136 880 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 11 лютого:

«Протягом минулої доби противник завдав чергового масованого ракетного удару по території нашої країни, здійснив пуски 106 ракет, зокрема по цивільній інфраструктурі. Під час нього ворог застосував 32 зенітних керованих ракети С-300, та 74 крилатих ракети повітряного і морського базування, 61 з яких знищено нашими захисниками.

Крім того, російські окупанти завдали 59 авіаційних ударів, 28 з них із застосуванням БпЛА типу «Шахед-136». 22 дрони збито. Також противник здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню».

Попри значні втрати, росіяни продовжують вести наступальні дії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, - Генштаб ЗСУ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки військ рф в районах населених пунктів Кремінна, Шипилівка і Білогорівка Луганської області та Красна Гора, Бахмут, Іванівське і Парасковіївка на Донеччині.

У місті Мелітополь, колаборантам, які працюють в окупаційній адміністрації, запропоновано зректись громадянства України, написавши відповідну заяву, - Генштаб ЗСУ.

У окремих населених пунктах тимчасово зайнятої Запорізької області росіяни продовжують чинити тиск на місцевих жителів, запроваджують комендантські години, проводять перевірки помешкань.

У Старобільську Луганської області хірургічне відділення місцевої лікарні облаштоване під військовий шпиталь у зв’язку з великою кількістю поранених російських військових, - Генштаб ЗСУ.

Трохи раніше, у окремих населених пунктах Луганської області відзначалась робота мобільних крематоріїв росіян.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 12 ударів по районах зосередження росіян, а також 4 удари по позиціях їх зенітно-ракетних комплексів, - Генштаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, склад боєприпасів, позицію зенітно-ракетного комплексу, а також 3 інших важливих об’єкти військ рф.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Одеській області, в Нікопольському районі Дніпропетровської області, повідомляли підписники.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

- Будь-яка суверенна країна, зокрема і член НАТО, і навіть не член НАТО, може надати Україні бойові літаки. А також проводити навчання пілотів, це їхнє суверенне прав, - координатор Ради нацбезпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

- Музей мистецтва Метрополітен у Нью-Йорку визнав Іллю Рєпіна та Івана Айвазовського українськими, а не російськими художниками. Про це йдеться на сайті музею.

- Міністерство юстиції рф внесло до списку "іноземних агентів" ще ряд осіб, зокрема співачку Земфіру та опозиційного політика Дмитра Гудкова. Про це повідомляється на сайті відомства.

- рф може відкрити новий фронт в Україні, аби відволікти увагу ЗСУ від Донбасу, - NYT

11 російських дронів із 12 збили ввечері сили ППО, — ОК «Південь»

росіяни не змогли взяти Вугледар, бо були погано підготовані, — військові аналітики

В Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували недавні кадри безуспішного штурму росіянами Вугледару. Експерти вважають, що «війська рф застосовують вкрай дисфункціональну тактику, яка свідчить про те, що 155-та бригада морської піхоти, швидше за все, складається з погано підготовлених мобілізованих».



Розвідка Британії пояснила, чому "Вагнер" припинив вербувати в'язнів на війну в Україну

"Ключовим фактором припинення цієї схеми, ймовірно, є все більш пряме суперництво між Міністерством оборони росії та "Вагнером". Регулярні російські збройні сили, ймовірно, тепер також задіяли переважну більшість резервістів, призваних при "часткової мобілізації", - пояснює британська розвідка.

росія готується до нового наступу навесні, - координатор Ради нацбезпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

За даними Білого дому, країна-агресор росія використовує нинішні зимові місяці для поповнення сил, щоб відновити наступальні операції в Україні навесні. Кірбі припустив, що з покращенням погодних умов "бої, ймовірно, стануть більш жорстокими".

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 11 російських кораблів, з яких 2 - носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких складає 16 ракет.

Як повідомляють ВМС ЗСУ, у Середземному морі росіяни розмістили 10 кораблів, з яких 5 – носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 72 ракети.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 11 лютого:

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Здійснює посилення свого угруповання військ на Лиманському та Бахмутському напрямках. Активно застосовує авіацію для завдання ударів по позиціям наших підрозділів".

Генштаб ЗСУ: "Протягом доби противник завдав 7 ракетних та 23 авіаційних удари. Здійснив понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання ударів російською федерацією по цивільних об’єктах залишається високою на всій території України".

Генштаб ЗСУ: "В місті Маріуполь Донецької області російські загарбники організували ремонт своєї військової техніки.

Вона навмисно була виведена з ладу російськими військовослужбовцями, аби не брати участі в бойових діях.

Основаною причиною несправності військової техніки є навмисне виведення з ладу двигунів.

Генштаб ЗСУ: "З метою компенсувати масштабні військові втрати, з початку лютого цього року, росія використала близько 1200 осіб з російської приватної військової компанії "вагнер".

Вони були завербовані у в’язницях з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони протягом доби завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024