Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



352-й день войны

Новости за 10.02.2023 (352-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 10 лютого.
Загалом ліквідовано близько 135 740 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 10 лютого:

«Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Опитного, Мар’їнки і Вугледара. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ».

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Гряниківка і Масютівка Харківської області; Стельмахівка і Діброва - Луганської та Федорівка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Авдіївка, Красногорівка, Парасковіївка і Пречистівка на Донеччині, - Генштаб ЗСУ.

Протягом минулої доби росіяни завдали 52 авіаційних та 6 ракетних ударів, 2 з яких - по цивільній інфраструктурі міста Краматорськ Донецької області. Також вони здійснили 63 обстріли з РСЗВ, зокрема по цивільній інфраструктурі Донецької та Херсонської областей.

росіяни продовжують здійснювати фільтраційні заходи на тимчасово зайнятій території Херсонської області, - Генштаб ЗСУ.

Так, в місті Гола Пристань співробітники фсб російської федерації проводять перевірки документів та особистих речей місцевих жителів, особливу увагу приділяють телефонам.

З метою поповнення втрат, до населеного пункту Мирне Запорізької області, росіяни привезли найманців з так званого ПВК "вагнер", з числа завербованих ув’язнених, - Генштаб ЗСУ.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян та 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів, - Генштаб ЗСУ.

Сили протиповітряної оборони за добу збили 3 російських БпЛА. За попередньою інформацією, 2 типу “Орлан-10” та 1 “Оріон”.
Підрозділи ракетних військ і артилерії в той же час уразили 2 пункти управління військ рф, 5 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів та позицію ППО росіян.

Головне за ніч :

Було чутно вибухи у Вінницькій області, Херсоні, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі, в Нікополі Дніпропетровської області, в Хмельницькій області, повідомляли підписники.

Інформацію про вибухи підтвердили секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, мер Харкова Ігор Терехов, голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Нідерланди отримали від України запит на винищувачі F-16, - NOS.

Винищувачів для України найближчими тижнями очікувати точно не варто, зараз потрібно надавати корисніші і швидші види озброєння, — президент Франції Еммануель Макрон під час пресконференції у Брюсселі.

Екс-віце-президента США Майкла Пенса викликали на допит у справі колишнього президента Дональда Трампа, — телеканал ABC News.


російська армія вивела у Чорне море три ракетоносії, один з яких — підводний. Загальний залп — до 20 "Калібрів"

За даними ОК "Південь", це та нічна атака дронами може свідчити про підготовку до ракетних ударів.



В Міноборони Молдови підтвердили порушення повітряного простору країни російською ракетою.

Це сталося о 10:18. Ракета пролетіла над селом Мокра (Рибницький район, Придністров’я), а згодом над селом Косеуць (Сороцький район).

За інформацією сил ППО, над Києвом збили 10 ракет. Є пошкодження електромереж. Постраждалих немає. Енергетики працюють над відновленням мереж.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Війська рф вночі випустили по Україні рекордну кількість ракет С-300: до 35-ти по Запорізькій та Харківській областях.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"У той час, коли ми за допомогою С-300 збиваємо ворожі ракети, росія запускає їх по густонаселених містах. І що далі розташоване місце запуску цих ракет, то більш неточно вони потрапляють по потенційних цілях ворога», – зазначив Ігнат.

Чергова масована ракетна та дронова атака на об'єкти енергетики в Україні призвела до пошкоджень у шести областях, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"На жаль, є попадання в об'єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури у шести областях. Введено аварійні відключення у багатьох регіонах", - написав він.

За його словами, складна ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

Станом на 11.30 рф здійснила 71 пуск крилатих ракет Х-101, Х-555, «Калібр», повідомляють Повітряні Сили України.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил та інших складових Сил оборони України знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів-камікадзе «Shahed-136/131».



російське командування поступово позбавляється впливу "вагнерівців", замінюючи їх на регулярні війська, - ISW.

На думку аналітиків, заяви керівника ПВК Євгєнія Прігожина про припинення вербування серед в'язнів частково відповідають дійсності. Це підтверджується статистикою Федеральної служби виконання покарань, яка показує, що скорочення чисельності російських в'язнів стабілізувалося в період з листопада 2022 року по січень 2023 року.

В ISW зазначають, що зменшення потреби у найманцях узгоджується із загальною тенденцією повільної заміни "вагнерівців" на регулярні російські війська, що особливо помітно в районі Бахмута.

Інтервали між ракетними атаками росіян збільшуються, заявив речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

"Це може свідчити про зменшення ракетного запасу рф. Окремих видів ракетного озброєння росіянам справді не вистачає", - сказав речник.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 10 лютого:

"російська федерація здійснила пуски понад 100 ракет під час чергового масованого ракетного удару по території нашої країни.

За попередньою інформацією, ворог застосував 29 зенітних керованих ракет С-300 та 71 крилату ракету повітряного і морського базування. 61 крилату ракету знищено нашими захисниками.

Крім того, загарбники завдали 12 авіаційних ударів, 2 з яких - із застосуванням БпЛА типу "Шахед-136". Зокремав, по цивільній інфраструктурі".

Генштаб ЗСУ: "Противник, попри значні втрати, не відмовляється від намірів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, активно застосовує авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ".

Генштаб ЗСУ: "У населеному пункті Залізний Порт тимчасово зайнятої території Херсонської області російські загарбники намагаються провести паспортизацію місцевого населення.

Для цього, до села перемістили паспортний стіл із населеного пункту Гола Пристань".

Генштаб ЗСУ: "З метою обмеження доступу до інформації громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, мобільні оператори "фенікс" та "мкс" з 11 лютого вимикають мобільний інтернет користувачам".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів".

Генштаб ЗСУ: "Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, склад боєприпасів, позицію зенітно-ракетного комплексу та ще 2 важливих об’єкти противника".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024