Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



351-й день войны

Новости за 09.02.2023 (351-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 9 лютого.
Загалом ліквідовано близько 135 010 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 9 лютого:

«Противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка і Вугледар. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ».

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Стельмахівка, Білогорівка Луганської області; Виїмка, Федорівка, Бахмут, Красна Гора, Парасковіївка, Іванівське, Часів Яр, Новокалинове, Водяне, Первомайське, Веселе, Красногорівка, Авдіївка, Мар’їнка, Богоявленка і Пречистівка Донецької області та Новоандріївка на Запоріжжі, - Генштаб ЗСУ.

Протягом доби російські війська рф завдали 3 ракетних та 45 авіаційних ударів, внаслідок чого загинуло 3 цивільні людини та та ще три - знаходиться у важкому стані. Окрім того, вони здійснили 67 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по цивільній інфраструктурі на Херсонщині.

В населеному пункті Кохане Василівського району Запорізької області, російські окупаційні війська масово займаються мародерством, - Генштаб ЗСУ.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів, - Генштаб ЗСУ.

А українські артилеристи та ракетники уразили 2 пункти управління військ рф, 3 райони зосередження живої сили, 3 позиції зенітно-ракетних комплексів, 2 склади боєприпасів та склад пально-мастильних матеріалів.


Головне за ніч:

- У Дніпрі, Нікополі та Херсоні були чутні вибухи, повідомляли підписники.

- Парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент міністру внутрішніх справ та безпеки Лі Сан Міну, поклавши на нього відповідальність за масову тисняву в Сеулі, під час якої загинуло близько 160 людей, - NBC News.

- Нідерланди викликали посла російського посла та вимагають пояснень у зв'язку з розслідуванням у справі про збиття літака рейсу МН17, - NOS.

- Кількість загиблих внаслідок потужних землетрусів у Туреччині та Сирії досягла 12049 осіб, - NBC NEWS.

- Понад 7600 російських військових звернулися до проекту "Хочу жити" з приводу добровільної здачі в український полон.

Про це заявила заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко.


ЗСУ успішно відбивають наступ росіян у Луганській області

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) помітили, що російська армія розпочала новий масштабний наступ на Луганщині, втім ЗСУ не дають росіянам досягти значних успіхів. На думку аналітиків, свого апогею наступ досягне, коли сили рф введуть в дію частини 2-ї мотострілецької дивізії, але на цьому боєздатність росіян може вичерпатися.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 9 лютого:

"Протягом доби противник завдав 41 авіаційний та 3 ракетних удари, 2 з яких по цивільній інфраструктурі міста Краматорськ Донецької області.

Також здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі Донецької та Херсонської областей".

Генштаб ЗСУ: "Противник, намагаючись взяти під повний контроль територію Донецької та Луганської області, продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках".

Генштаб ЗСУ: "Для приховування кількості загиблих окупантів на території підприємства "Придніпровська Біотес" в місті Токмак Запорізької області російські загарбники облаштували мобільний крематорій.

Місцеві мешканці скаржаться на постійний трупний сморід у південно-східному районі міста, особливо вночі".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони України протягом цієї доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів".

Генштаб ЗСУ: "Сили протиповітряної оборони за поточну добу збили 3 БпЛА противника: 2 - типу "Орлан-10" та 1 - "Оріон".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління ворога, 2 райони зосередження живої сили, склад боєприпасів та позицію протиповітряної оборони противника".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024