Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



350-й день войны

Новости за 08.02.2023 (350-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 8 лютого.
Загалом ліквідовано близько 134 100 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 8 лютого:

Генштаб ЗСУ: Противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка і Вугледар. Зазнає значних втрат. Особливо у живій силі.

Генштаб ЗСУ: Протягом доби противник завдав 8 ракетних ударів, 5 з яких - по цивільній інфраструктурі міста Харків, та 21 авіаційний удар.

Окрім того, рф здійснила 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Миколаївщини та Херсонщини. Пошкоджено житлові будинки.

Генштаб ЗСУ: В населеному пункті Каїри Каховського району Херсонської області російські війська примусово відбирають у місцевого населення цивільні автомобілі.

Генштаб ЗСУ:Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Генштаб ЗСУ: Також українські захисники знищили російський штурмовик СУ-25, вертоліт Мі-24 та 2 ворожі БПЛА типу “Орлан”.

Українські артилеристи та ракетники уразили 2 пункти управління ворога, 7 районів зосередження живої сили та склад боєприпасів.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

- Президент США Джо Байден виступив у Конгресі перед представниками обох палат із традиційним щорічним зверненням "Про стан держави". (State of the Union). Звернення президента в прямому ефірі транслювали американська мережа C-SPAN, а також Українська служба "Голосу Америки".

- Китай відхилив запит Пентагона на розмову закритою лінією між міністром оборони США Ллойдом Остіном і міністром національної оборони КНР Вей Фенхе після того, як американські винищувачі в суботу збили китайську повітряну кулю, — заява Міноборони США.

- Найближчими днями Польща направить до України вже третій пакет обладнання, необхідного для відновлення енергетичного сектора, — заступник міністра закордонних справ Польщі Пьотр Вавжик.


Президент США Джо Байден під час звернення до Конгресу заявив, що Америка продовжить підтримувати Україну доти, доки це буде потрібно.

Байден зазначив, що вторгнення путіна в Україну - це тест, під час якого Америці варто було відповісти на важливі для себе питання.

росія ставить нереалістичні терміни й не має бойової потужності, необхідної для проведення великого наступу, - ISW.

Міністерство оборони Великої Британії повідомляло про те, що Росія намагалася розпочати велику наступальну операцію з початку січня 2023 року, але змогла отримати лише кілька сотень метрів території на тиждень.

Британське міністерство такі повільні темпи пояснює нестачею боєприпасів у рф і браком маневрених підрозділів, необхідних для успішного та швидкого наступу.

Великобританія оголосила про нові санкції проти росії, - йдеться на сайті уряду Великобританії.

У списку 15 фізичних та юридичних осіб: бізнес-омбудсмен Тітов, "Ростехкомплект", "Оборонлогістика", завод "Універсалмаш", "Москомзв'язок", російська компанія розробник безпілотників ZALA Aero, голова ради директорів групи компаній "Р-фарм" Олексій Репік, кілька політиків та бізнесменів.

У зверненні до британського парламенту у Вестмінстерському палаці президент України Володимир Зеленський подякував за допомогу та підтримку.

"Великобританія, ви простягли руку допомоги, коли світ ще не зрозумів, як реагувати. Світ потребує вашого лідерства, як і української сміливості", - сказав Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський закликав парламент Великої Британії надати Україні бойові літаки.


Президент Володимир Зеленський закликав створити спеціальний механізм компенсації, що складається з передачі заморожених російських активів Україні.

Після того, як росія вивела свої війська із західного берега Дніпра на складній мережі островів і водних шляхів, що утворюють дельту Дніпра, тривають бойові зіткнення, - розвідка Британії.

Обидві сторони, ймовірно, також розгорнули невеликі групи на Кінбурнській косі, яка тримає під контролем Дніпровську затоку, йдеться у зведенні.

Володимир Зеленський зустрівся із королем Великої Британії Чарльзом ІІІ.



Уряд Німеччини оновив список військової допомоги, яку вони надали Україні.

До оновленого переліку увійшли:
– 2 САУ GEPARD і близько 6000 боєприпасів до них;
– 5 спецмашин для охорони кордону;
– 29 генераторів;
– 6 15-тонних вантажівок;
– 6 систем мобільних антен ;
– 10 roll off контейнерів.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 8 лютого:

"Протягом доби російські окупанти завдали 1 ракетного удару по цивільній інфраструктурі Слов’янська на Донеччині та 37 авіаційних ударів.

Окрім того, ворог здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Берислава та Комишан Херсонської області".

Генштаб ЗСУ: "Противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках".

Генштаб ЗСУ: "В Новотроїцькому Херсонської області окупанти проводять фільтраційні заходи щодо мирного населення.

В першу чергу це стосується тих, хто працював в українських державних установах та відмовляється співпрацювати з російською окупаційною адміністрацією і виходити на роботу.

Також загарбники погрожують, що особи, які до березня не отримають російські паспорти, автоматично підпадатимуть під фільтраційні заходи".

Генштаб ЗСУ: "В населених пунктах Громівка, Чаплинка, Мала Кардашинка, Зелене, Чулаківка та Нововолодимирівка Херсонської області, російські окупаційні війська проводять щоденні обшуки, безчинства та грабежі місцевих жителів. Викрадають побутову техніку, телефони та усі цінні речі".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

А наші артилеристи та ракетники уразили 2 пункти управління ворога, 2 райони зосередження живої сили, склад боєприпасів та склад пально-мастильних матеріалів".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024