Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



349-й день войны

Новости за 07.02.2023 (349-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 7 лютого.
Загалом ліквідовано близько 133 190 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 7 лютого:

«Протягом минулої доби противник завдав 6 ракетних та 24 авіаційних удари. Здійснив 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Херсонської областей, є жертви серед цивільного населення».

росіяни продовжують проводити перегрупування на окремих напрямках. Основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, - Генштаб ЗСУ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян в районах населених пунктів Новоселівське, Кремінна і Діброва Луганської області та Верхньокам’янське, Веселе, Залізнянське, Красна Гора, Бахмут, Іванівське і Парасковіївка Донецької області.

росіяни продовжують зазнавати втрат. Для реабілітації поранених та прикриваючись цивільними, вони облаштували черговий військовий шпиталь у Херсонській області, - Генштаб ЗСУ.

На першому поверсі Каїрського психоневрологічного будинку-інтернату розмістили військовослужбовців зс рф, а цивільних пацієнтів - перевели на інші поверхи. Медичне обладнання вони вилучили та перевезли з районної лікарні населеного пункту Велика Лепетиха.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки рф та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів, - Генштаб ЗСУ.

А українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 8 районів зосередження живої сили противника.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

- Швейцарія наближається до рішення про скасовування заборони на передачу Києву озброєнь швейцарського виробництва, хоча це суперечить багатовіковій традиції нейтральності, - Reuters.

- Досягнення безпечного, мирного та більш стійкого миру є пріоритетом для ООН в цьому році, — Генсекретар ООН Антоніу Гутерреш.
Генсек відзначив, що російське вторгнення в Україну завдає незліченних страждань українському народу, що має глибокі глобальні наслідки.

- Агресія, яку росія розв’язала проти України, спонукала членів НАТО оновити уявлення про ведення війни, шукаючи баланс між "традиційною" зброєю та сучасними технологіями цифрової епохи. Про це в Осло на конференції з безпеки Leangkollen заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане.


росіяни вивели всі ракетоносії із Чорного моря, - керівник пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

війська рф були змушені вивести ракетоносії з моря через несприятливі погодні умови. Кораблі, оснащені ракетним озброєнням, наразі перебувають у пунктах базування.

росіяни постійно намагаються атакувати з боку Кремінної. Це ще не той наступ, про який зараз багато говорять, а скоріше за все – розвідка боєм, - голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Сили оборони України володіють інформацією про маневри та резерви армії рф на цій ділянці. Через цю розвідку боєм росіяни несуть значні втрати на Луганщині.

рф хоче якнайшвидше провести новий масштабний наступ — ISW.

За даними аналітиків, вони планують це зробити до того, як ЗСУ отримають важку техніку від західних партнерів.

Верховна Рада продовжила дію військового стану в Україні на 90 днів з 19 лютого 2023 року.

На той же термін продовжено загальну мобілізацію. Це рішення підтримали 344 нардепи.

росія намагається відновити великі наступальні операції в Україні вже з початку січня, - британська розвідка.

У Міноборони Британії вважають, що оперативна мета рф майже напевно полягає в тому, щоб захопити частини Донецької області, які залишилися утримувані Україною.

"Малоймовірно, що найближчими тижнями росія зможе наростити сили, необхідні для суттєвого впливу на результат війни", - вважає розвідка Британії.

Німецький уряд схвалив постачання Україні 178 танків Leopard 1. Про це повідомляє Spiegel.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 7 лютого:

Генштаб ЗСУ: Протягом доби противник завдав 1 ракетний та 16 авіаційних ударів. Здійснив 14 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах Очакова на Миколаївщині та Антонівки Херсонської області.

Генштаб ЗСУ: В Мелітополі росіяни примушують працівників державних установ, які отримали громадянство російської федерації, відмовитись від українського громадянства у письмовій формі. Погрожують звільненням з роботи.

Генштаб ЗСУ: Авіація Сил оборони протягом доби завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки рф та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Також українські захисники знищили російський штурмовик СУ-25 та ворожий БПЛА типу “Орлан”.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024