Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



347-й день войны

Новости за 05.02.2023 (347-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 5 лютого.
Загалом ліквідовано близько 131 290 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 5 лютого:

«російська федерація зосереджує зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Кремінна і Шипилівка Луганської області та Верхньокам’янське, Благодатне, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське і Кліщіївка на Донеччині».

росіяни продовжують вести оборону раніше захоплених рубежів на інших напрямках, обстрілює позиції українських підрозділів та населені пункти, що межують з лінією зіткнення, - Генштаб ЗСУ.

Протягом доби війська рф здійснили 61 обстріл з РСЗВ, зокрема і по цивільній інфраструктурі Херсона. До того ж, високою залишається загроза завдання ударів росією по цивільних об’єктах на всій території України.

У тимчасово окупованій Горлівці Донецької області усі медичні заклади переповнені пораненими загарбниками. Тому, росіяни облаштовують дитячі садочки, школи або просто складські приміщення під польові шпиталі, - Генштаб ЗСУ.

Також відомо, що до одного із таких шпиталів, де на лікуванні перебуває близько 70 осіб, у місті Світлодарськ Донецької області, прибув медичний персонал із Якутії.

Відзначаються випадки відмов брати участь у бойових діях мобілізованими російськими військовослужбовцями, - Генштаб ЗСУ.

Станом на 3 лютого із Луганської області на територію російської федерації повернуто до 600 осіб зазначеної категорії.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки рф, а також 2 удари по зенітно-ракетних комплексах, - Генштаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили росіян, зенітно-ракетний комплекс та склад пально-мастильних матеріалів.


Головне за ніч:

- Естонія розгляне можливість бойкоту Олімпіади-2024 у разі допуску спортсменів з рф та Білорусі, — прем'єр-міністерка Кая Каллас.

- Заяви західних лідерів про неприпустимість ескалації лише розв’язує російському диктатору руки самому підвищувати рівень напруги. Про це сказав один з керівників берлінського аналітичного центру Zentrum Liberale Moderne Ральф Фюкс.

- росія не продемонструвала спроможність вести кілька великих наступальних операцій водночас, - ISW.

- Прокуратура здійснює досудове розслідування у 14 кримінальних провадженнях щодо причетності учасників приватних військових компаній, зокрема "групи вагнера", до воєнних злочинів на території України, - пресслужба Офісу генерального прокурора


Війська рф продовжують готуватися до наступу на Луганщині, - ISW.

"Навряд чи російські рішучі наступальні операції будуть спрямовані на місто Запоріжжя із західної лінії фронту Донецьк – Запоріжжя, оскільки російські військові продовжують готуватися до наступу на заході Луганської області", - йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.



Дороги під обстрілом. Бахмут стає все більш ізольованим, - британська розвідка

"М03 і H32 – дві основні дороги до міста для українських захисників - зараз, імовірно, перебувають під загрозою прямого вогню після наступу росії", - зазначає розвідка.

За даними Британії, протягом останнього тижня росія продовжувала досягати невеликих успіхів у спробі оточити Бахмут. Ймовірно, "вагнерівці" встановили контроль над трасою, яка сполучає Бахмут та Сіверськ.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають до 5 російських кораблів.

Як повідомляють ВМС ЗСУ, в Азовському морі росіяни розмістили 1 корабель, а в Середземному – 10, з яких 5 – носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 72 ракети.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 5 лютого:

Генштаб ЗСУ: Противник продовжує проводити перегрупування на окремих напрямках.

Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Генштаб ЗСУ: Протягом доби російські війська завдали 4 ракетних удари, 2 з яких по цивільній інфраструктурі міста Харків, внаслідок чого вщент зруйновано п’ятиповерхову будівлю вищого навчального закладу, є п’ятеро поранених серед мирного населення.

2 російських ракети прилетіли по місту Дружківка Донецької області. Там пошкоджено 4 багатоповерхівки і дитячий садочок, 4 мирних жителі отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Окрім того, рф здійснила понад 40 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по цивільних об’єктах Херсона. Ворожі снаряди пошкодили житлові будинки, є загиблі та поранені.

Генштаб ЗСУ: російські війська проводять обшуки в населеному пункті Кринки Херсонської області, з метою викрадення у цивільного населення човнів, водних двигунів та іншого обладнання для переміщення водою.

Генштаб ЗСУ: В місті Токмак Запорізької області російські війська примусово виселяють мирних громадян із своїх помешкань з метою заселення місцевих колаборантів.

Власникам же наказують залишити своє житло та виселитись на вулицю.

Генштаб ЗСУ: Авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження військ рф, а українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили та склад боєприпасів рф.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024