Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



345-й день войны

Новости за 03.02.2023 (345-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 3 лютого.
Загалом ліквідовано близько 129 870 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 3 лютого:

«Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних, 2 з них - по цивільній інфраструктурі міста Краматорськ Донецької області, а також 5 авіаційних ударів. Здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по цивільних об’єктах Херсонщини та Миколаївщини. Від ворожих ударів загинули та отримали поранення мирні громадяни».

росіяни, зазнаючи великих втрат, не припиняють наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, - Генштаб ЗСУ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Стельмахівка, Невське і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Миколаївка, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське і Курдюмівка на Донеччині.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 4 удари по районах зосередження росіян, - Генштаб ЗСУ.

Також наші захисники знищили російський БПЛА типу “Мерлін”. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили та склад боєприпасів рф.


Головне за ніч:

Було чутно вибухи в Нікополі Дніпропетровської області та Херсоні.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

- Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що італійсько-французьку систему ППО SAMP-T буде розгорнуто в Україні впродовж найближчих двох місяців, - Rai News

- Майже 30 сенаторів США, які представляють обидві партії закликали президента відкласти продаж Туреччині літаків F-16, допоки вона не ратифікує рішення про вступ Швеції й Фінляндії до НАТО. Про це йдеться у відкритому листі, оприлюдненому законодавцями.

- Німецькі урядовці схвалили постачання Україні танків Leopard 1 з промислових запасів, а також ведуть переговори щодо закупівлі 15 танків Gepard у Катару для постачання Києву, - Reuters.


Протягом чотирьох діб демілітаризовано 5 складів БК і 5-6 баз/штабів/КП росіян.

путін знову переоцінив власні можливості російської армії, — ISW

«Аналітики Інституту дослідження війни не виявили жодних доказів того, що російські сили відновили достатню бойову потужність, щоб перемогти українські сили на сході України та захопити понад 11300 квадратних кілометрів неокупованої Донецької області до березня, як нібито наказав путін», — йдеться у звіті.

Білий дім спростував повідомлення про те, що директор ЦРУ Вільям Бернс запропонував путіну пʼяту частину території України в обмін на припинення війни.

Про це заступник прессекретаря Ради національної безпеки Білого дому Шон Девітт заявив у коментарі Newsweek.

Вербування ув'язнених у ПВК "Вагнер" значно сповільнилося, - британська розвідка.

Розвідка відштовхується від даних російської ФСВП від 31 січня. Відповідно до них, чисельність ув'язнених у рф - 433 тис. осіб - на 6000 менше порівняно з листопадом 2022 року.

Водночас з вересня до листопада 2022 р. кількість ув'язнених скоротилася на 23 тис.

Причиною скорочення масштабів вербування у британській розвідці вважають конфлікт Пригожина та міноборони рф.


У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають до 9 російських кораблів.

Як повідомляють ВМС ЗСУ, в Азовському морі росіяни розмістили 1 корабель, а в Середземному – 10, з яких 5 – носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 72 ракети.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 3 лютого:

Генеральний штаб ЗСУ: В Біловодську Луганської області росіяни облаштували Центральну районну лікарню під військовий шпиталь та привезли туди до 120 поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації.

Генштаб ЗСУ: Противник продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, зазнає великих втрат в особовому складі та військовій техніці.

Генштаб ЗСУ: Для поповнення своїх втрат у живій силі противник продовжує вербувальну кампанію серед ув’язнених.

За останній тиждень у виправних закладах Новосибірської області російської федерації було завербовано до 1000 найманців.

Генштаб ЗСУ: Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 4 удари по районах зосередження ворога та 1 - по позиції його ЗРК.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України в той же час уразили 2 райони зосередження живої сили військ рф.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024