Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



344-й день войны

Новости за 02.02.2023 (344-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 2 лютого.
Загалом ліквідовано близько 129 030 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 2 лютого:

«Протягом минулої доби противник завдав 6 ракетних, 4 з яких по цивільній інфраструктурі населених пунктів Слов’янськ, Краматорськ та Дружківка Донецької області, а також 4 авіаційних удари. Здійснив 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Від ворожих ударів загинули мирні люди".

росіяни активно ведуть розвідку, на окремих напрямках готуються до наступу. Незважаючи на великі втрати, продовжують спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, - Генштаб ЗСУ.

Минулої доби наші воїни відбили атаки військ рф в районах населених пунктів Новоселівське, Площанка, Невське, Червонопопівка, Діброва, Кузьмине і Білогорівка Луганської області та Спірне, Білогорівка, Васюківка, Благодатне, Красна Гора, Бахмут і Кліщіївка Донецької області.

росіяни продовжують насаджувати російське громадянство громадянам України тимчасово окупованих територій Донецької області, - Генштаб ВСУ.

У місті Горлівка тривають примусові заходи щодо отримання водіями нових посвідчень за російським стандартом, що за відсутності паспорту громадянина російської федерації є неможливим. Працівникам транспортних підприємств росіяни визначили термін до 01 травня 2023 року. Тих, хто не виконає вимоги, будуть звільняти.

У одному з підрозділів рф, що діє у Луганській області, станом на 09 січня 2023 року завершились тримісячні контракти. Через це, близько 300 військовослужбовців цього формування не отримують грошове забезпечення. До того ж, вони не можуть звільнитись з військової служби через оголошену мобілізацію, - Генштаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили росіян та склад пально-мастильних матеріалів, - Генштаб ЗСУ.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікополі Дніпропетровської області та Херсоні.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

- Рада безпеки ООН проведе 24 лютого дебати, присвячені річниці повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну. Про це повідомила постійна представниця Мальти при ООН Ванесса Фрейзер

- Україні важливо отримувати зброю від партнерів не лише для захисту своєї території, а й для витіснення російських військ та визволення усіх окупованих регіонів, - представник Великобританії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва.

- Демократичний світ міг зазнати катастрофи, якби Україна не зупинила путіна, - заявив під час виступу в Атлантичній раді у Вашингтоні колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

- Північна Корея не зацікавлена в будь-яких контактах чи діалозі зі США, поки ті ведуть ворожу політику стосовно Пхеньяну, — заява МЗС КНДР.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 2 лютого:

Протягом доби противник завдав 2 ракетних удари по цивільній інфраструктурі міста Краматорськ Донецької області. Також противник завдав 3 авіаційних удари. Здійснив понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах населеного пункту Комишани Херсонської області.

На тимчасово зайнятих територіях Донецької області росія готується до прихованої мобілізації, - Генштаб ЗСУ.

Зокрема, у місті Горлівка всі бюджетні та комунальні установи отримали наказ подати до окупаційного військового комісаріату списки осіб, які мають бронь.

В районі Тавільжанки Куп’янського району Харківщини, противник готується до руйнування дорожньої інфраструктури, мінування мостів, дамб та переїздів, - Генштаб ЗСУ.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 4 удари по районах зосередження окупантів, - Генштаб ЗСУ.

Також українські захисники знищили російський БПЛА типу “Мерлін”. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили та пункт управління противника.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024