Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



343-й день войны

Новости за 01.02.2023 (343-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 1 лютого.
Загалом ліквідовано близько 128 420 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 1 лютого:

«Окупанти, протягом минулої доби, завдали 5 авіаційних та 6 ракетних ударів. Здійснили понад 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ураження зазнала цивільна інфраструктура населених пунктів Сумської, Харківської, Миколаївської та Херсонської областей».

росіяни не припиняють наступальних дій на Лиманському та Бахмутському напрямках. Зазнають великих втрат. Ведуть безуспішні наступальні дії на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, - Генштаб ЗСУ.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки військ рф в районах населених пунктів Ямполівка, Спірне, Роздолівка, Благодатне, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка та Парасковіївка Донецької області.

В районі Новоіванівки Луганської області облаштовано ще один військовий шпиталь. На лікуванні перебуває близько 100 російських військовослужбовців, - Генштаб ЗСУ.

Ступінь важкості поранення зазвичай занижують та не обліковують у медичних документах. Після надання мінімальної допомоги - відправляють на передову.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження росіян та 2 удари по позиціях їх зенітно-ракетних комплексів, - Генштаб ЗСУ.

Ракетники і артилеристи уразили 13 районів зосередження живої сили військ рф, 1 пункт управління та 1 склад боєприпасів.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Херсоні й Краматорську, повідомляли підписники.

- У річницю з початку російського вторгнення рф США мають намір підтвердити непохитну підтримку України з боку Заходу, - координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

- Ізраїль вивчає інші варіанти допомоги Україні, крім гуманітарної, — прем‘єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

- Президент Латвійського олімпійського комітету Жорж Тікмер заявив, що поки триває війна росії проти України, то Латвія не братиме участі в Олімпійських іграх разом зі спортсменами з рф та Білорусі, - Delfi.

- Спортивний олімпійський комітет Південної Кореї запросить докладніші пояснення у Олімпійської Ради Азії через пропозицію російським та білоруським спортсменам взяти участь в Азіатських іграх, - Yonhap.


ISW: росіяни переоцінюють свої військові можливості для просування на Донеччині.

Експерти зазначили, що російські регулярні війська, можливо, замінюють виснажені сили ПВК Вагнера, перекидаючи їх з Бахмута на лінію фронту на Півдні України.

У ISW також вважають надзвичайно малоймовірним, що російським військам вдасться здійснити швидке оточення українських сил у Бахмуті.

У Чорному морі на бойовому чергуванні 13 кораблів рф, серед яких 3 носії крилатих ракет "Калібр". Загальний залп складає близько 20 ракет, – Військово-морські сили ЗСУ.

В Азовському морі – два кораблі росії; у Середземному морі – 10 кораблів, із них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 72 ракети.



В Україні можуть мобілізувати обмежено придатних за станом здоров'я, заявив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

"Ті військовозобов’язані, які обмежено придатні до військової служби у воєнний час, можуть бути мобілізовані, але їхня служба проходитиме не у бойових частинах, а у військових частинах забезпечення", - зазначив він.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 1 лютого:

Генштаб ЗСУ: Протягом доби противник завдав 2 ракетних (по цивільній інфраструктурі населених пунктів Слов’янськ та Краматорськ Донецької області) та 2 авіаційних удари. Здійснив 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Генштаб ЗСУ: рф активно веде розвідку, на окремих напрямках готується до наступу.

Незважаючи на великі втрати, продовжує спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Генштаб ЗСУ: Противник продовжує використовувати цивільну інфраструктуру на тимчасово захопленій території у власних цілях.

Так, міську лікарню Дніпрорудного Запорізької області росіяни використовують як військовий шпиталь. Медикаменти та лікарів-хірургів привезено з російської федерації.

Генштаб ЗСУ: У Старобільську Луганської області російська окупаційна влада примушує людей віддавати дітей віком від 6 років до такого собі козацько-кадетського корпусу для начебто «правильного патріотичного виховання».

Людям, які відмовляються віддавати своїх дітей до зазначеного корпусу, погрожують позбавленням батьківських прав.

Генштаб ЗСУ: Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 3 райони зосередження живої сили та пункт управління рф.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024