Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



342-й день войны

Новости за 31.01.2023 (342-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 31 січня.
Загалом ліквідовано близько 127 500 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 31 січня:

«Протягом минулої доби, противник завдав 3 авіаційних та 4 ракетних удари. Здійснив понад 60 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по житлових будинках міст Херсон та Очаків. Є постраждалі серед мирних жителів.

Противник продовжує вести наступальні дії на Лиманському та Бахмутському напрямках, зазнаючи великих втрат. Веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському та Запорізькому напрямках - обороняє раніше захоплені рубежі».

Відзначається зневіра особового складу підрозділів російської федерації у рішеннях власного військово-політичного керівництва та виснаження особового складу від інтенсивності бойових дій, - Генштаб ЗСУ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян в районах населених пунктів Новоселівське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Спірне, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Іванівське, Авдіївка, Водяне, Первомайське і Вугледар на Донеччині, - Генштаб ЗСУ.

росіяни продовжують зазнавати великих втрат та почали використовувати додаткові цивільні медичні установи для розміщення поранених російських військових, - Генштаб ЗСУ.

У місті Луганськ, на території пологового будинку міської лікарні № 3 та пологового будинку обласної лікарні, війська рф розгорнули “польовий шпиталь”, де лікують російських військовослужбовців. У зв’язку з використанням противником двох пологових будинків для лікування поранених росіян в місті можливо прийняти пологи лише в Луганському обласному перинатальному центрі, де катастрофічно не вистачає місць та створюються ризики і несприятливі умови для пологів.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

- Транспортне командування США відправило першу партію бойових машин піхоти Bradley в Україну в межах військової допомоги з боку Сполучених Штатів, - Пентагон

- Нижня палата парламенту Канади одностайно підтримала постанову про направлення уряду пропозиції стосовно офіційного визнання ПВК “Вагнер” терористичною організацією. Відповідну заяву до сесійної зали внесла депутатка від Нової демократичної партії Гізер Макферсон.

- Кількість загиблих унаслідок вибуху в мечеті в пакистанському місті Пешавар у понеділок, 30 січня, перевищила 80 осіб, - Reuters.


росія найближчими місяцями ймовірно здійснить наступ у Луганській області, — ISW

Такі припущення зробили аналітики після заяви генсека НАТО Столтенберга про неготовність росії до мирних переговорів. Також дані ЗСУ повідомляють про посилення армії росії на Донбасі.


Джо Байден заявив, що США не постачатимуть Україні винищувачі F-16, — AFP.

У Білому домі пояснили заяву Байдена про те, що США не надсилатимуть Україні винищувачі F-16.

Координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі зазначив, що зараз "надається велика допомога, яка буде відправлена найближчими тижнями і місяцями" і яка потрібна Україні цієї весни.


За останні три дні росіяни перейшли від зондувальних атак навколо міст Павлівка та Вугледар у більш узгоджений штурм і трохи посунули лінію фронту — британська розвідка.

«Існує реалістична ймовірність того, що рф продовжить досягати локальних успіхів у цьому секторі. Але малоймовірно, що вона має достатньо незадіяних військ у цьому районі, щоб досягти оперативного значного прориву», — йдеться у зведенні Міноборони Великої Британії.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 31 січня:

Генштаб ЗСУ: Російські війська протягом доби завдали 3 авіаційних та 3 ракетних ударів. Також здійснили понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Пошкоджень зазнала цивільна інфраструктура у Харківській, Донецькій та Херсонській областях.

Генштаб ЗСУ: противник продовжує вести наступальні дії на Лиманському та Бахмутському напрямках, зазнаючи великі втрати.

Веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

На Куп’янському та Запорізькому напрямках веде оборону раніше захоплених рубежів.

Генштаб ЗСУ: росіяни посили фільтраційні та контрдиверсійні заходи на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області.

Так, російські війська обмежили в’їзд та виїзд з населеного пункту Улянівка, проводяться обшуки у місцевих мешканців та перевірка мобільних телефонів.

Генштаб ЗСУ: У Донецьку серед військовослужбовців російських військ та найманців так званої ПВК “Вагнер” значно зросла кількість захворювань на особливо небезпечні інфекції, що може бути пов’язане з відсутністю нормальних санітарно-гігієнічних умов у місцях розташування підрозділів рф.

Генштаб ЗСУ: Авіація Сил оборони України протягом поточної доби завдала 9 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Генштаб ЗСУ: Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 9 районі зосередження живої сили та 1 склад боєприпасів рф.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024