Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



340-й день войны

Новости за 29.01.2023 (340-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 29 січня.
Загалом ліквідовано близько 126 160 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 29 січня:

«Протягом минулої доби російські окупанти завдали 1 ракетного і 32 авіаційних удари та здійснили понад 65 обстрілів з РСЗВ. Зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької та Херсонської областей. Є поранені та загиблі серед мирного населення.

Противник продовжує наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському – веде оборону».

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян в районах населених пунктів Діброва і Білогорівка Луганської області; Ямполівка, Верхньокам’янське, Роздолівка, Сіль, Благодатне, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Новомихайлівка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Вугледар на Донеччині, - Генштаб ЗСУ.

В 15 міську багатопрофільну лікарню Ювілейного Луганської області доправлено до 300 найманців так званого ПВК “Вагнер”. Через те, що більшість з них є носіями таких захворювань як ВІЛ/СНІД, сифіліс, туберкульоз та пневмонія, лікарі відмовляються надавати їм медичну допомогу, - Генштаб ЗСУ.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 4 удари по районах зосередження росіян, а українські ракетники і артилеристи уразили 2 пункти управління, 2 позиції ППО рф, 6 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби, - Генштаб ЗСУ.


Головне за ніч:

- У ніч з 28 на 29 січня військові об'єкти Ірану були атаковані невідомими безпілотниками. Вибухи прогриміли на оборонному підприємстві у місті Ісфахан, а також військових об'єктах у місті Хой, на нафтохімічному заводі у місті Азершехр і у місті Кередж, провінція Альборз, - Al Arabia.

- Процес вступу Швеції до НАТО тимчасово призупинений - МЗС Швеції

- В Ізраїлі стався вже третій теракт за дві доби. Чоловік відкрив вогонь по ресторану в Йорданській долині, - місцеві ЗМІ

- Щонайменше 24 людини загинули унаслідок падіння пасажирського автобуса у Перу в урвище, - Сіньхуа


Головною метою рф є повна окупація Донбасу, відправною точкою масштабного наступу може стати спроба повторно захопити Лиман — Інститут дослідження війни (ISW).

росія може провести кілька етапів наступальних операцій, кульмінацією яких стане повне захоплення Донецької та Луганської областей. Ці етапи, швидше за все, вимагатимуть від 6 до 12 місяців, тому втілення подібних планів є малоймовірним.

росія з вересня повертає у школи та виші обов'язковий військовий вишкіл. Розвідка Британії вважає, що ця ініціатива керівництва рф свідчить про мілітаризацію суспільства.

"Ці ініціативи підкреслюють дедалі більше мілітаризовану атмосферу в росії під час війни, а також є (ймовірно навмисним) спогадом про Радянський Союз: подібне навчання було обов'язковим у школах до 1993 року", - пояснює британська розвідка.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 29 січня:

"Противник протягом цієї доби здійснив 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема, і по населених пунктах, що неподалік лінії зіткнення.

Є поранені та загиблі серед мирного населення.

Високою залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України".

Генштаб ЗСУ: "Противник продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

На інших напрямках обороняється на раніше зайнятих рубежах".

Генштаб ЗСУ: "За наявною інформацією, із місцевих лікарень Каховки та Нової Каховки російські окупанти вивезли усе медичне обладнання до Новотроїцького Херсонської області.

Медичні заклади у зазначених містах окупаційна влада закриває, всупереч раніше наданим обіцянкам. Персонал поставили перед фактом - переведення або звільнення".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони протягом доби завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника та 2 удари по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки".

Генштаб ЗСУ: "Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України в той же час уразили 2 радіолокаційних станції ворога та склад боєприпасів".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024