Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



339-й день войны

Новости за 28.01.2023 (339-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 28 січня.
Загалом ліквідовано близько 125 510 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 28 січня:

«Протягом минулої доби російські окупанти завдали 10 ракетних, один з них по цивільній інфраструктурі Запоріжжя, і 26 авіаційних ударів та здійснили 81 обстріл з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних обєктах у місті Очакові. Є поранені та загиблі серед мирного населення.

Противник продовжує вести наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському напрямках – обороняється».

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Дружба, Водяне, Мар’їнка, Побєда, Вугледар і Пречистівка Донецької області, - Генштаб ЗСУ.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки росіян та удар по позиціях зенітно-ракетних комплексів, - Генштаб ЗСУ.

Окрім того, наші воїни знищили літак Су-25, вертоліт Мі-8 та 2 БпЛА типу “Суперкам”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 2 пункти управління, 2 позиції ППО росіян та 5 районів зосередження його живої сили.


Головне за ніч:

- Хорватія надасть Україні 1 мільйон євро на закупівлю генераторів для шкіл та лікарень, — Міністерство закордонних і європейських справ Хорватії.

Кошти будуть надані в рамках програми ЮНІСЕФ і підуть на купівлю 50 генераторів потужністю 50 кВт.

- Під час обшуків у домі президента США Джо Байдена крім секретних документів було вилучено особисті блокноти політика, — NBC News.

- Завдяки зусиллям німецьких кіберфіхівців вдалося мінімізувати наслідки російських хакерських атак, скоєних після рішення ФРН передати Україні танки. Про це на брифінгу повідомила заступниця речника федерального уряду Крістіне Гоффманн.


путін сподівається перехопити ініціативу та готує новий великий наступ, який може розпочатися вже у лютому чи березні 2023 року, йдеться у черговій доповіді американського Інституту вивчення війни (ISW).

За прогнозами ISW, Кремль, ймовірно, готується до проведення великих стратегічних операцій — швидше за все, на Луганщині — у найближчі шість місяців.

Нещодавні обмежені наземні атаки росії у Запоріжжі можуть бути спрямовані на відволікання українських сил та створення умов для наступу у Луганській області, вважають експерти ISW.

Станом на 28.01.2023 в Чорному морі знаходиться 14 кораблів рф, серед яких 2 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп складає близько 12 ракети, - ВМС ЗС України.

В Азовському морі- 2 кораблі; в Середземному морі – 10 кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 72 ракети.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 28 січня:

"російська федерація завдала ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області.

Загалом армія рф здійснила понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є жертви серед мирного населення.

Небезпека авіаційних та ракетних ударів ворога є високою на всій території України".

Генштаб ЗСУ: "Втрачаючи велику кількість живої сили, противник поки що продовжує наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

На Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському – веде оборону".

Генштаб ЗСУ: "Окупанти продовжують чинити морально-психологічний та фізичний тиск на місцеве населення.

Так, працівникам Запорізької АЕС, які не підписали трудовий договір з окупантами заблокували перепустки для проходу на станцію, а робітникам, яких примусили підписати контракт, оголосили про зниження заробітної плати, мотивуючи це тим, що станція не працює".

Генштаб ЗСУ: "Противник продовжує зазнавати втрат.

Так, зокрема, тільки до міської лікарні населеного пункту Токмак Запорізької області за останні дні привезли до 50 поранених окупантів.

Більшість із них, після отримання формальної допомоги, відправляють назад на передову.".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 4 удари по районах зосередження окупантів.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 2 позиції ППО та 3 райони зосередження живої сили противника".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024