Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



338-й день войны

Новости за 27.01.2023 (338-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 27 січня.
Загалом ліквідовано близько 124 710 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 27 січня:

«Протягом минулої доби противник завдав 44 авіаційних удари. 18 із них - з використанням БпЛА типу Shahed-136. Усі дрони-камікадзе збиті. Здійснив 70 пусків ракет, 47 з яких було знищено. Також, здійснив 125 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На превеликий жаль, внаслідок ворожих ударів загинули мирні жителі та зруйновано цивільні об’єкти».

Підрозділи Сил оборони минулої доби відбили атаки росіян в районах населених пунктів Площанка, Невське і Червонопопівка Луганської області та Верхньокамянське, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка і Вугледар на Донеччині, - Генштаб ЗСУ.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження росіян, а також удар по позиції їх зенітно-ракетного комплексу. Крім того, збито 3 російських розвідувальних БпЛА, - Генштаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 4 пункти управління, район зосередження живої сили росіян, 2 райони зосередження артилерії, склад боєприпасів та 2 інших важливих об’єкта.

Протягом чотирьох діб було демілітаризовано 2 склади БК і 4 бази/штаби/КП росіян.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

- У Білому домі не виключають постачання Україні винищувачів F-16, - Reuters.
Заступник радника Білого дому з питань національної безпеки Джон Файнер заявив, що США готові "дуже обережно" обговорювати з Києвом і союзниками ідею постачання винищувачів в Україну.

- Політичне рішення щодо передачі систем ППО SAMP-T Україні між Францією та Італією досягнуте, залишилися технічні питання, — Reuters.

- Норвегія навчатиме українських молодших офіцерів та військових медиків, — міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.


У росії закінчуються іранські безпілотники, москва просить у Тегерана додаткові партії — Інститут дослідження війни (ISW).

За даними аналітиків, в окупантів залишилося на озброєнні близько 90 "шахедів". З урахуванням того, що українські захисники навчилися ефективно їх збивати, для рф цього недостатньо.

Бельгія готує рекордний пакет військової допомоги для України — L’Echo.

За інформацією видання, ЗСУ отримають зброї на 90 млн євро, що дорівнює вартості всієї бельгійської допомоги з моменту початку повномасштабного вторгнення рф.

Повідомляється, що серед іншого Бельгія надасть Україні ракети типу "повітря-повітря" AIM-120 AMRAAM, які можна застосовувати як зенітні у складі комплексів NASAMS.

Польща планує передати Україні 60 танків PT-91 Twardy

Про це повідомив прем’єр-міністр країни Моравецький в ефірі телеканалу CTV News.

«Якщо ми не хочемо, щоб Україна програла, ми повинні бути дуже відкритими і наполегливими у своїй підтримці», – підкреслив прем’єр.

Росіяни здійснили пробні локальні атаки поблизу Оріхова та Вугледара, проте малоймовірно, що вони досягли там якихось суттєвих успіхів — британська розвідка.

"Існує реальна можливість того, що російські інформаційні джерела навмисно поширюють дезінформацію, намагаючись показати, що російська операція набирає обертів", — сказано у звіті.

До Німеччини прибули перші військовослужбовці ЗСУ для навчання роботі з бойовими машинами піхоти Marder, - DW.

Як зазначається, група українських військових приземлилася в Кельні у четвер, 26 січня, їхня підготовка має розпочатися найближчим часом.



В Україну прибули 6 систем протидії ворожим безпілотникам, яких називають "Ловці "Шахедів", повідомили Мінцифри.

Fortem DroneHunter F700 - це автономний дрон з радіолокаційним управлінням та штучним інтелектом, летить на швидкості понад 100 км/год, перехоплює та приземляє ворожі безпілотники.



Міноборони Великобританії продемонструвало роботу британських танків Challenger 2, німецьких Leopard, французьких Leclerc та американських Abrams.



Повітряні сили знищили російський штурмовик Су-25 на східному напрямку, повідомляють ПС України.

Штурмовик було збито підрозділом зенітної ракетної бригади імені гетьмана Пилипа Орлика повітряного командування "Південь".




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 27 січня:

Відзначається нарощування активності застосування авіації росіян на всіх напрямках.

Російські військові протягом доби завдали 24 авіаційних та 7 ракетних ударів. Також здійснили понад 30 обстрілів з РСЗВ. Внаслідок ударів військ рф по цивільній інфраструктурі міст Кіндрашівка, Часів Яр, селища Камишани та міста Херсон є загиблі та поранені серед мирного населення. Пошкоджено будівлі обласної цивільної інфекційної лікарні в Херсоні.

Не зважаючи на значні втрати, з метою покращити тактичне положення росіяни продовжують наступальні дії на Бахмутському, Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Запорізькому та Херсонському – обороняються, - Генштаб ЗСУ.

Росіяни продовжують використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров’я на тимчасово окупованій території для лікування своїх поранених військових, - Генштаб ЗСУ.

Так, у місті Хрустальний Ровеньківського району Луганської області, в приміщені міської лікарні війська рф розгорнули “польовий шпиталь”, де лікують російських військовослужбовців та найманців ПВК “вагнер”. Разом з тим, в Каїрах Каховського району Херсонської області, на базі Каїрського психоневрологічного інтернату, також лікуються російські військові.

За наявною інформацією, в Енергодарі, з 2 лютого, війська рф створюють на атомній електростанції комісію для перевірки двох ліній електроживлення по 750 КВт з метою планування відновлювальних робіт та подачі живлення для транзиту електроенергії із Запорізької АЕС до росії, - Генштаб ЗСУ.

У тимчасово зайнятому курортному селищі Залізний Порт Скадовського району Херсонської області, російська так звана "адміністрація" здійснює перепис та конфіскацію в українських громадян не перереєстрованого за російським законодавством бізнесу (пансіонати, кафе, ресторани), - Генштаб ЗСУ.

Авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження росіян, а також удар по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Протягом поточної доби підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ збили російський Су-25 та вертоліт Мі-8, - Генштаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України в тойже час уразили 2 райони зосередження живої сили військ рф.


Німеччина відправила Україні новий пакет військової допомоги з ракетами для ППО IRIS-T – повідомляє міністерство оборони ФРН на своєму сайті.

У пакет також увійшли:

- 13 вантажівок;
- 2 важкі вантажівки;
- 12 сідлових тягачів та чотири напівпричепи;
- 12 машин для охорони кордону;
- 2 пікапа.

Серед затвердженої допомоги, яку отримає Україна від Німеччини пізніше :

- 14 основних бойових танків Leopard 2A6 з боєкомплектом;
- 2 броньовані ремонтно-евакуаційні машини Bergepanzer 3;
- 2 РЛЗ повітряного спостереження;
- 64 сідельні тягачі та 72 напівпричепи.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024