Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



337-й день войны

Новости за 26.01.2023 (337-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 26 січня.
Загалом ліквідовано близько 123 860 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 26 січня:

«Протягом минулої доби противник завдав 37 авіаційних та 10 ракетних ударів, зокрема, по цивільній інфраструктурі міст Дніпро та Запоріжжя. Здійснив 97 обстрілів з РСЗВ, під ураження потрапили і житлові будинки у Херсоні.

За попередньою інформацією, вночі ворог застосував 24 ударних іранських дрони “Шахед-136”. Всі вони знищені Силами оборони України».

Зазнаючи численних втрат, росіяни не припиняють наступальних дій на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. На Лиманському та Авдіївському напрямках вів безуспішні наступальні дії. На Куп’янському, Запорізькому та Херсонському - обороняються, - Генштаб ЗСУ.

Сили оборони відбили атаки військ рф в районах населених пунктів Червонопопівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка, Благодатне, Бахмут, Кліщіївка, Мар’їнка, Вугледар і Павлівка на Донеччині.

На тимчасово окупованій територій Автономної республіки Крим росіяни проводять підготовчі заходи до чергової хвилі мобілізації. Так, до 29 січня поточного року всі так звані державні, та приватні установи повинні подати списки осіб на бронь до військових комісаріатів, - Генштаб ЗСУ.

Наступна масова хвиля мобілізації запланована на кінець лютого. В той же час, з 1 лютого поточного року всі ремонтні та будівельні роботи на бюджетних підприємствах та в установах будуть припинені, а всі заплановані кошти - перенаправлені на забезпечення збройної агресії проти України.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження росіян та 2 удари по позиціях їх зенітно-ракетних комплексів, - Генштаб ЗСУ.

Окрім того, знищено 2 російських літаки Су-25, гелікоптер Ка-52, 4 БпЛА типу “Орлан-10” і один - типу “Суперкам”.
Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 1 пункт управління, 12 районів зосередження живої сили та 4 склади боєприпасів військ рф.


Головне за ніч:

- Були чути звуки вибухів у Дніпрі, Черкасах, Запорізькому районі та Київській області, повідомляли передплатники.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова обласної ради Микола Лукашук, а Київська ОВА повідомила про роботу сил ППО.

- Компанія Meta, яка володіє соціальними мережами Facebook та Instagram, найближчими тижнями поверне доступ до своїх облікових записів колишньому президентові США Дональду Трампу, - CNN.

- Перший платіж від Євросоюзу у розмірі 6,5 млн. євро як компенсацію за поставлене в Україну озброєння надійшов на рахунки Міноборони Чехії, - прес-служба міністерства.

- Німецькі танки Leopard виявляться на території України швидше за американські Abrams, проте це може зайняти місяці.

Як повідомляє CNN, про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.


Уночі сили ППО збили усі 24 дрона-камікадзе іранського виробництва «Shahed-136/131», які були випущені на територію України, - Повітряні Сили ЗСУ.

Пуски ударних БпЛА здійснювались із східного узбережжя Азовського моря.




"Ворог випустив в напрямку Києва понад 15 крилатих ракет. Завдяки відмінній роботі ППО усі повітряні цілі були збиті! Проте небезпека повітряних ударів не минула. Перебувайте в укриттях до завершення тривоги.", - Сергій Попко, начальник КМВА.


Сили ППО знищили 47 із 55 крилатих ракет, які військові рф випустили по Україні, повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей, додав він.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 26 січня:

"Загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України залишається й надалі.

Протягом цієї доби противник завдав 37 авіаційних ударів. 17 із них - з використанням БпЛА типу Shahed-136. Усі ці дрони було збито. Окрім того, російські окупанти здійснили 59 пусків ракет, 47 з яких - знищено.

На жаль, є влучання в цивільні об’єкти, є загиблі серед мирних жителів. Також загарбники здійснили 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню".

Генштаб ЗСУ: "Для досягнення раніше заявлених цілей, не зважаючи на значні втрати, противник продовжує наступ на Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

На Лиманському та Авдіївському напрямках ворог вів безуспішні дії з метою покращення тактичного положення. На решті напрямків – обороняється".

Генштаб ЗСУ: "Тривають контррозвідувальні заходи в окремих тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області.

Російські окупанти активно розшукують українських патріотів. А у будівлі колишнього Горностаївського РВ УМВС України у Херсонській області, російські загарбники облаштували катівню.

До неї можна потрапити просто за нічим не підкріплену підозру у співпраці зі Збройними Силами України".

Генштаб ЗСУ: "У тимчасово окупованому українському Сімферополі усі бюджетні установи, під приводом реформування, отримали вказівку про штатне скорочення працівників на 10 відсотків.

Також відомо, що списки осіб, що потрапили під "оптимізацію", мають бути складені вже до 1 лютого цього року".

Генштаб ЗСУ: "Протягом доби наші захисники збили 3 розвідувальних БпЛА окупантів.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також удар по позиції зенітно-ракетного комплексу ворога".

Генштаб ЗСУ: "Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 3 пункти управління, район зосередження живої сили противника, район зосередження артилерії та 2 інших важливих військових об’єкта загарбників".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024