Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



335-й день войны

Новости за 24.01.2023 (335-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 24 січня.
Загалом ліквідовано близько 122 170 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 24 січня:

«Російський окупант, протягом доби, завдав 9 ракетних ударів по населених пунктах Харківської, Донецької та Запорізької областей, а також 27 авіаційних ударів. Також противник здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню».

росіяни продовжують вести наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках, попри численні втрати зі свого боку, - Генштаб ЗСУ.

На Куп’янському напрямку вели безуспішні наступальні дії, усі атаки військ рф були відбиті українськими оборонцями. На Лиманському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни ведуть оборону.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян в районах населених пунктів: Червонопопівка Луганської області; Білогорівка, Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Красногорівка, Водяне, Мар’їнка Донецької області, - Генштаб ЗСУ.

Протягом 10 днів, у окремих населених пунктах Луганської області, відзначається зменшення кількості особового складу росіян, - Генштаб ЗСУ.

До того ж, стало практикою, що на передній край здебільшого відправляються мобілізовані російські військовослужбовці. В той час, коли професійні військові намагаються усіма способами залишатись в тилу.

За наявною інформацією, російська окупаційна адміністрація Луганська проводить евакуацію з міста на територію російської федерації сімей військовослужбовців 2 армійського корпусу збройних сил рф, - Генштаб ЗСУ.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян, а також удар по позиції зенітно-ракетного комплексу, - Генштаб ЗСУ.

Протягом минулої доби наші захисники збили 2 літаки Су-25; гелікоптер Ка-52; безпілотний літальний апарат «Орлан-10» та 2 керовані авіаційні ракети Х-59.
Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили 3 райони зосередження військ рф та склад логістики.


Головне за ніч:

- Посол рф у Естонії наступного місяця мусить покинути країну після зниження рівня дипломатичних відносин між країнами, - міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

- рф кинула десятки тисяч мобілізованих в Україну, проте це мало що змінило, – CNN.

- Через співпрацю з підсанкційним російським олігархом Олегом Дерипаскою, в США затримали колишнього відповідального спецагента відділу контррозвідки ФБР Чарльза Макгонігала та ексдипломата СРСР та рф Сергія Шестакова — Мін'юст Сполучених Штатів.

- Щонайменше сім осіб загинули внаслідок чергової стрілянини в Каліфорнії в понеділок, - CNN.


За півгодини протиповітряного бою з 00.00 по 00.30 годин 24 січня 2023 року підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України на східному напрямку знищено три російські ударні вертольоти Ка-52, - Повітряні Сили ЗСУ.




Наступальна операція військ рф в Запорізькій області, судячи з усього, провалилася, - ISW.

"Російські сили не домоглися жодних підтверджених територіальних придбань, незважаючи на заяви одного представника окупаційної влади, що продовжуються", - пише ISW, спираючись на інформацію з відкритих джерел з обох сторін.



Ряди ПВК "Вагнер" швидко рідіють. З 50 тисяч набраних у тюрмах найманців на фронті в Україні залишилась лише приблизно п’ята частина — Інститут вивчення війни (ISW).

Називаючи цю цифру, аналітики ISW посилаються на інформацію голови незалежної російської правозахисної організації та зазначають, що решта 40 тисяч набраних бойовиків або вже ліквідовані на фронті, або зазнали поранень, або ж дезертирували зі своїх позицій.

Британська розвідка: усередині російського військового командування продовжуються розбіжності.

Однією з ознак цього є ймовірне звільнення генерал-полковника Михайла Теплинського з посади одного із ключових оперативних командирів росії в Україні. Він відповідав за досить успішний відступ від Херсона на лівий берег Дніпра у листопаді 2022 року, і в росії його хвалили як здібного та прагматичного командира.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 24 січня:

Сьогодні Сили оборони України на Донеччині збили ще один ворожий літак СУ-25, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Генштаб ЗСУ: Протягом доби противник завдав 5 ракетних ударів по цивільних об’єктах міста Костянтинівка Донецької області та 13 авіаційних ударів.

Також, здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

У Херсоні чути вибухи, повідомляють підписники. Чекаємо на офіційну інформацію.

Генштаб ЗСУ: рф продовжує вести наступальні дії на Бахмутському напрямку, зазнаючи численних втрат.

На Лиманському та Авдіївському напрямках вів безуспішні наступальні дії, усі атаки противника відбиті.

На Куп’янському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках російські війська ведуть оборону.

Генштаб ЗСУ: Понад 450 поранених росіян лікують в міській лікарні окупованого міста Дніпрорудне Запорізької області.

Також переповнена пораненими російськими військовими Василівська районна лікарня Запорізької області.

Генштаб ЗСУ: Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів рф.

Генштаб ЗСУ: Протягом поточної доби підрозділами зенітно-ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ за 30 хвилин було знищено 3 російські ударні вертольоти Ка-52, які виконували завдання в районі населеного пункту Євгенівка Волноваського району Донецької області.

Генштаб ЗСУ: Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 8 районів зосередження росіян.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024