Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



334-й день войны

Новости за 23.01.2023 (334-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 23 січня.
Загалом ліквідовано близько 121 480 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 23 січня:

«Протягом доби противник завдав 4 ракетних та 5 авіаційних ударів. Також, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ворог вів безуспішні наступальні дії на Лиманському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. Продовжує наступальні дії на Бахмутському напрямку. На інших напрямках – веде оборону».

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Стельмахівка і Новоселівське Луганської області та Виїмка, Роздолівка, Білогорівка, Парасковіївка, Бахмут, Ступочки, Новобахмутівка, Первомайське і Мар’їнка Донецької області, - Генштаб ЗСУ.

З 18 по 21 січня поточного року, до населених пунктів Виноградове та Брилівка Херсонської області прибуло поповнення живої сили росіян, - Генштаб ЗСУ.

Особовий склад був озброєний тільки стрілецькою зброєю, засоби індивідуального захисту, як то бронежилети, мали тільки одиниці, військову техніку не завозили.

Міська лікарня Дніпрорудного Запорізької області переповнена пораненими. Тільки за останній час доставлено близько 150 росіян, - Генштаб ЗСУ.

В той же час, більшість персоналу лікарні відмовилися співпрацювати з російськими військовими, тому медиків направляють з російської федерації.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 3 удари по районах зосередження росіян, - Генштаб ЗСУ.

Також збито БпЛА «Орлан-10». Українські ракетники і артилеристи уразили 4 райони зосередження військ рф та 3 склади боєприпасів.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

- Джо Байден призначить керівником апарату Білого дому колишнього координатора по боротьбі з COVID-19 Джеффа Зієнтса, - Washington Post.

- Президент Бразилії Лула да Сілва звільнив з посади головнокомандувача армії через підозру у сприянні прихильникам Жаїра Болсонару під час штурму парламенту, - The Guardian.

- Тегеран може вийти з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) у відповідь на плани Європарламенту включити Іран до переліку терористичних організацій. Про це заявив глава МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян, передає Anadolu.



Україна і росія наближаються до кривавішого етапу війни, - пише The New York Times.

Обидві країни готуються до наступу в найближчі кілька місяців. Україна ― бо для її народу це боротьба за виживання. росія ― тому що путін не здатен визнати, що програє, й намагається якнайшвидше підготувати сотні тисяч окупантів та нові танки й ракети.


путін використав "вагнерівців" у важкий для регулярної армії час, але ніколи не збирався робити кроки назустріч Пригожину у його бажанні отримати додатковий вплив — Інститут дослідження війни (ISW).

Після низки невдач російських регулярних військ у перші пів року війни путін почав прислухатися до порад Пригожина і навіть звільнив командувача Центрального військового округу в Україні генерала Лапіна. Але навіть попри те, що Пригожин отримав певний вплив на президента рф, той ніколи не збирався задовольняти політичні та бізнесові амбіції керівника найманців.


Із 46 загиблих внаслідок російського ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі ідентифікували 40 людей, — Нацполіція.

"Дев'ять людей вважаються зниклими безвісти. Знайдено 6 фрагментів тіл. Ідентифікація загиблих продовжується", - заявили в Нацполіції.



Повітряні сили знищили шість повітряних цілей росіян на східному напрямку.

Два штурмовики Су-25, ударний вертоліт Ка-52, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та БпЛА "Орлан-10", - Командування Повітряних Сил ЗС України.



Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 23 січня:

"Загарбники, протягом доби, завдали 4 ракетних удари по населених пунктах (2 ракети було знищено нашою ППО) та 18 авіаційних ударів.

Також ворог провів 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Загроза російських авіаційних та ракетних ударів залишається по всій Україні".

Генштаб ЗСУ: "Ворог продовжує наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках задля захоплення всієї Донецької області, не зважаючи на численні втрати зі свого боку.

На Куп’янському напрямку вів безуспішні наступальні дії, усі атаки противника відбито.

На Лиманському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники обороняються".

Генштаб ЗСУ: "Протягом 20 – 21 січня ворог проводив наступальні дії на Запорізькому напрямку поблизу Малих Щербаків.

За уточненими даними, внаслідок бойового зіткнення з підрозділами Сил оборони втрати загарбників у цей період склали понад 50 осіб, 16 з них - безповоротні".

Генштаб ЗСУ: "Крім того, знищено 9 одиниць озброєння та військової техніки різного типу (танк, 6 одиниць БМП та бронеавтомобіль "Тигр"). Ще 4 одиниці пошкоджено".

Генштаб ЗСУ: "З початку січня цього року значно збільшилась кількість поранених військовослужбовців противника на тимчасово окупованій частині Херсонської області.

Місцеві лікарні переповнені. Усіх важких поранених концентрують по медичних закладах регіону. Тільки невелику кількість відправляють до тимчасово окупованого Криму для подальшого лікування".

Генштаб ЗСУ: "У низці населених пунктів Сєвєродонецького району Луганської області російські окупанти всіляко намагаються інформаційно ізолювати місцеве населення, зокрема, українське телебачення та мобільний зв'язок недоступні".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони протягом доби завдала 5 ударів по районах зосередження загарбників.

Також, наші захисники збили 2 ворожі літаки Су-25, гелікоптер Ка-52, безпілотний літальний апарат «Орлан-10» та 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України, в той же час, уразили 3 райони зосередження окупантів та ворожий склад логістики".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024