Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



332-й день войны

Новости за 21.01.2023 (332-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 21 січня.
Загалом ліквідовано близько 120 160 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 21 січня:

«Протягом доби противник завдав 7 ракетних (3 з яких по містах Краматорськ і Гуляйполе) та 15 авіаційних ударів. Також здійснив 68 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по цивільній інфраструктурі Нікополя.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Білогорівка, Роздолівка, Васюківка, Красна Гора, Ягідне, Бахмут, Предтечине, Водяне і Мар’їнка на Донеччині».

За наявною інформацією, понад 300 поранених росіян знаходяться на лікуванні тільки у хірургічному відділені міської лікарні Старобільська Луганської області, - Генштаб ЗСУ.

Для надання медичної допомоги росіяни використовують не лише медичні заклади тимчасово захоплених населених пунктів Херсонської області, які вже переповнені, а й обладнують дитячі садочки під польові шпиталі.

Також, у центральній лікарні населеного пункту Нижні Сірогози замінено усіх лікарів, там тепер лікують лише особовий склад російських окупаційних військ, - Генштаб ЗСУ.

Подібна ситуація склалась і у Каланчаку, де місцевих лікарів звільнили, а на їх місце привезли медичний персонал із Криму. Приходити до лікарні місцевим жителям заборонено.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження військ рф та 4 - по позиціях їх зенітно-ракетних комплексів, - Генштаб ЗСУ.

Також, наші захисники збили 2 розвідувальні БпЛА «Орлан-10» та «Мерлін-ВР».

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та 2 райони зосередження і склад боєприпасів росіян.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

- Заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо обговорив із колегами з коаліції країн, які ввели обмеження цін на російську нафту, вже досягнутий прогрес та подальші санкції щодо нафтопродуктів із рф, - міністерство фінансів США

- Прокуратура Берліна розпочала розслідування стосовно "російського будинку науки і культури", який діє у столиці Німеччини. Діяльність організації перевірять у звʼязку з імовірним порушенням закону про зовнішньоекономічну діяльність. Ідеться про санкції ЄС проти росії через її військове вторгнення в Україну, - DW.

- росія відмовляється підтверджувати полон цивільних українців, - Координаційний штаб

- Близько 80% співробітників Twitter було звільнено, або звільнились самі з того часу, як компанію придбав Ілон Маск, - CNBC.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 21січня:

"Загроза завдання ударів з використанням ракет наземного та повітряного базування і "дронів-камікадзе" залишається по всій Україні.

Протягом доби противник здійснив 26 авіаційних ударів та 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню".

Генштаб ЗСУ: "Основні зусилля ворог зосереджує на спробах повної окупації Донецької області. Вів безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку.

Продовжує спроби наступу на Бахмутському та Запорізькому напрямках, нарощує інтенсивність застосування авіації. На інших напрямках - веде оборону".

Генштаб ЗСУ: "Ворог посилює контроль обліку мирного населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

Зокрема, намагається створити базу даних місць проживання мирних громадян, погрожуючи відключенням від електроенергії.

Під виглядом виконання "програми економії електроенергії", так звана "влада" здійснює примусові заходи щодо підписання "акту про підтвердження фактичного місця проживання громадянина"".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження ворога та 2 - по позиціях його ЗРК. Наша артилерія також уразила район зосередження загарбників".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024