Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



331-й день войны

Новости за 20.01.2023 (331-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 20 січня.
Загалом ліквідовано близько 119 300 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 20 січня:

«Противник завдав протягом минулої доби 9 ракетних і 23 авіаційних удари та здійснив понад 80 обстрілів з РСЗВ. На всій території України є підвищена загроза авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах.

Ворог основні зусилля зосереджує на веденні наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Новопавлівському та Херсонському - обороняється».

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Новоселівське і Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Краснополівка, Соледар, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Диліївка, Водяне, Мар’їнка, Побєда, Новосілка Донецької області та Мала Токмачка і Степове на Запоріжжі, - Генштаб ЗСУ.

На тимчасово окупованих територіях автономної республіки Крим росія готується до прихованої мобілізації, - Генштаб ЗСУ.

Зокрема, у місті Севастополь, виклики до військових комісаріатів розпочали надходити IT-спеціалістам, фінансовим працівникам та іншим фахівцям, які мали бронь від мобілізації.

росія продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров’я на тимчасово окупованій території для лікування свої поранених військових, - Генштаб ЗСУ.

Так, у Новопскові Старобільського району Луганської області, в приміщенні місцевого пологового будинку росіяни розгорнули “польовий шпиталь”, де лікують понад 300 військовослужбовців та найманців приватної військової компанії “вагнер”.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження військ рф та 7 – по позиціях їх зенітно-ракетних комплексів. Також наші воїни знищили три БпЛА типу “Ланцет-3”, - Генштаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 6 пунктів управління, 8 районів зосередження військ рф та склад боєприпасів.


Головне за ніч:

- США попросили шість латиноамериканських країн передати Україні закуплену в росії військову техніку та запропонували замінити цей арсенал американською зброєю, — голова Південного командування ЗС США генерал Лора Річардсон.

- Необхідно якомога швидше ратифікувати вступ Швеції та Фінляндії до НАТО, - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у розмові з міністром закордонних справ Швеції Тобіасом Біллстремом.

- Колишній прем’єр-міністр і чинний депутат Палати громад Борис Джонсон отримав одноразове пожертвування в розмірі 1 мільйон фунтів стерлінгів, що є рекордом для парламенту Британії, - Sky News.

- Навіть після поразки в Україні росія становитиме загрозу для НАТО, — очільник Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 20 січня:

"Загроза авіаційних та ракетних ударів залишається по всій Україні.

Протягом доби противник завдав 2 ракетних (по цивільній інфраструктурі міста Краматорськ) та 12 авіаційних ударів.

Також, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по Нікополю".

Генштаб ЗСУ: "Республіка білорусь продовжує надавати всебічну підтримку російській агресії.

Окрім спільних навчань повітряно-космічних сил російської федерації та військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони республіки білорусь, на території білорусі триває підготовка російських підрозділів".

Генштаб ЗСУ: "Противник посилює режимні заходи на тимчасово захоплених територіях Запорізької області.

Зокрема, у місті Мелітополь оголошено про заборону перетинати блокпости навколо населеного пункту з 1 березня без спеціальних перепусток, які можна отримати у так званій комендатурі тільки після надання своїх персональних даних".

Генштаб ЗСУ: "Триває мобілізація на тимчасово окупованій території Луганської області.

Так, у окупаційній адміністрації Алчевська підготовлено чергові списки для поповнення втрат у живій силі російських загарбників, зокрема, і за рахунок співробітників так званого МНС".

Генштаб ЗСУ: "Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження ворога та 3 - по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

А українські ракетники та артилеристи уразили пункт управління, 2 райони зосередження і склад боєприпасів окупантів".

Сьогодні було збито два російські БпЛА оперативно-тактичного рівня, повідомили у Повітряних силах України.

"На південному та східному напрямку збито два російські безпілотні літальні апарати оперативно-тактичного рівня "Мерлин-ВР" та "Орлан-10"", - йдеться у повідомленні.



Україна навряд чи зможе вигнати Росію з усієї своєї території в результаті військової перемоги у 2023 році, заявив генерал США Марк Міллі.

"Це можливо. Але це буде дуже складно", - додав Міллі.

За оцінками США, Росія змогла мобілізувати до 250.000 військовослужбовців для війни в Україні з 300.000 людей, сказав генерал США Марк Міллі.

Також Міллі заявив, що російські втрати значно перевищують кількість у 100.000.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024