Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



329-й день войны

Новости за 18.01.2023 (329-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 18 січня.
Загалом ліквідовано близько 117 770 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 18 січня:

Генштаб ЗСУ: 6 ракетних, 3 з яких по цивільних об’єктах міст Куп’янськ та Краматорськ, а також 14 авіаційних ударів завдав противник протягом минулої доби. Також здійснив 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Генштаб ЗСУ: Основні зусилля рф зосереджує на веденні наступу на Бахмутському напрямку. Веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку.

Так, підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка і Побєда на Донеччині.

Генштаб ЗСУ: Через незначну кількість колаборантів, росіяни змушені завозити чиновників з російської федерації для виконання управлінських функцій окупаційного режиму на тимчасово захоплених територіях.

Генштаб ЗСУ: Українська авіація протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження військ рф, а також 4 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Окрім того, у районі Соледару, зенітники знищили ворожий літак Су-25.

Генштаб ЗСУ: Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 2 пункти управління, а також 5 районів зосередження росіян, склад боєприпасів, станцію РЕБ та радіолокаційну станцію.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

- США можуть оголосити про новий пакет допомоги Україні вже наприкінці цього тижня, - координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі в інтерв'ю CNN.

- Канцлер ФРН Олаф Шольц провів телефонну розмову з президентом США Джозефом Байденом. Лідери обмінялися думками щодо ситуації в Україні, - речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт.

- Австралія виділить близько 2,8 млрд австралійських доларів (1,96 млрд дол США) на закупівлю у США чотирьох десятків сучасних військових гелікоптерів, - Reuters.


09:07 У Броварах на Київщині поблизу дитячого садку впав гвинтокрил, спалахнула пожежа. Людей евакуюють, повідомила речниця поліції Київщини Ірина Прянішнікова.



Під час трагедії в Броварах у садку перебували діти та співробітники закладу. Наразі всіх евакуювали. Є постраждалі, повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Кадри з місця падіння гвинтокрила у Броварах Київської області.



Гвинтокрил, який впав в Броварах призначений для потреб ДСНС, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Внаслідок авіакатастрофи у Броварах загинуло керівництво МВС України: міністр, перший заступник міністра та державний секретар. Вони перебували у гелікоптері ДСНС, повідомляє голова Нацполіції Ігор Клименко.

Всього відомо про 16 загиблих, із них 2 дітей. На борту вертольота перебували 9 людей. 22 потерпілих перебувають у лікарні, з яких 10 дітей.

10:32 За попередньою інформацією станом на зараз 17 загиблих, з них 2 дітей, повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Відео з місця аварії вертольота у Броварах, в якому загинуло найвище керівництво МВС.




Кількість жертв зросла до 18 загиблих, у тому числі 3 дітей, повідомив глава Київської ОВА.

За словами Олексія Кулеби, відомо про 29 поранених, серед яких — 15 дітей.

Фото дитячого садка, біля якого впав вертоліт у Броварах.



Спікер Повітряних Сил Юрій Ігнат заявив, що для розслідування причин авіакатастрофи у Броварах знадобиться кілька тижнів.

"Комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці, розслідуватиме причини. Це не буде 1-2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає деякий час", - наголосив Юрій Ігнат.

Наслідки авіакатастрофи у Броварах.



Reuters публікує перші фото з місця аварії гвинтокрила у Броварах.



12:21 Унаслідок катастрофи в Броварах загинули 15 людей, зокрема троє дітей, отримали поранення — 25 людей, повідомив президент Володимир Зеленський.

Він додав, що доручив СБУ та Нацполіції з'ясувати всі обставини трагедії.

На місці трагедії у Броварах, де вертоліт впав поряд із дитячим садком, продовжують ліквідувати наслідки авіакатастрофи. Фото із соцмереж.



За уточненою інформацією у Броварах загинуло щонайменше 16 людей, серед яких троє дітей. 25 людей госпіталізовані, повідомила речниця Нацполіції України Мар’яна Рева.

Також начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що борт, який розбився у Броварах, летів у Харківську область.



Кількість поранених внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі зросла до 80 людей. До лікарів звернулася літня жінка – у неї контузія та забиття голови, повідомили в ОВА.

Після попадання ракети в житловий будинок у Дніпрі зниклими безвісти залишаються 17 людей, повідомила радниця голови Дніпропетровської ОВА Наталія Бабаченко.

12 тіл досі не вдалось ідентифікувати.


Офіційна інформація ДСНС щодо надзвичайної ситуації, пов’язаної із авіаційною катастрофою на Київщині, станом на 12:30.

Проводиться розбір плит перекриття між 1 та 2 поверхами та покрівлею ДНЗ.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 127 осіб та 30 од. техніки. На місці події працюють психологи та Мобільна оперативна група апарату ДСНС.

14:28 За останніми даними, унаслідок катастрофи в Броварах загинули 17 людей, серед яких — четверо дітей. Тривають пошукові роботи, доля ще однієї дитини не відома, повідомили в ДСНС.

Травмовано 25 осіб, з них 11 дітей, яких госпіталізовано до лікарень. Інформація уточнюється.

Нацполіція опублікувала кадри з місця падіння вертольоту в Броварах.



МВС опублікувало список загиблих в авіакатастрофі у Броварах :

- Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський,
- перший заступник міністра Євген Єнін,
- держсекретар МВС Юрій Лубкович,
- Олександр Василенко, член екіпажу,
- Костянтин Коваленко, член екіпажу,
- Іван Касьянов, член екіпажу,
- Тетяна Шутяк, помічниця голови МВС,
- Михайло Павлушко, керівник охорони міністра,
- Микола Анацький, фотограф.

15:27 За уточненою інформацією, після проведення ідентифікації, на місці падіння вертольоту виявлено 14 загиблих осіб, з них 1 дитина та 9 осіб, які перебували на борту, повідомили в ДСНС.

Тривають пошуково-рятувальні роботи підрозділами ДСНС у будівлі ДНЗ.

Станом на 15:45 у м. Бровари пошуково-рятувальні роботи завершено, повідомили в ДСНС.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 18 січня:

"Протягом доби противник завдав 22 авіаційних удари та здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза російських авіаційних та ракетних ударів залишається високою на всій території України".

Генштаб ЗСУ: "Противник не відмовляється від своїх намірів захопити Донецьку область в межах адміністративних кордонів.

Основні зусилля зосереджує на веденні наступу на Бахмутському напрямку. Веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку".

Генштаб ЗСУ: "Російські окупаційні війська не припиняють мародерства на тимчасово зайнятих територіях.

Так, в населених пунктах Горностаївка, Каїри, Братолюбівка та Нижні Сірогози Херсонської області, окупанти, пересуваючись групами по 10-15 осіб, обшукують пусті помешкання місцевих жителів та виносять всю побутову техніку і меблі".

Генштаб ЗСУ: "Наші захисники збили ворожий гелікоптер Ка-52 та експериментальний російський розвідувальний БПЛА "Мерлін-ВР".

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження ворога та 3 - по позиціях його зенітно-ракетних комплексів".

Генштаб ЗСУ: "Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України в той же час уразили 1 пункт управління, 1 район зосередження живої сили окупантів та 1 станцію радіоелектронної боротьби".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024