Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



328-й день войны

Новости за 17.01.2023 (328-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 17 січня.
Загалом ліквідовано близько 116 950 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 17 січня:

«Протягом минулої доби противник завдав 2 ракетних і 7 авіаційних ударів та здійснив понад 70 обстрілів з РСЗВ. Зокрема, по цивільній інфраструктурі, є поранені та загиблі серед мирного населення.

Противник не полишає своїх намірів захопити повністю Донецьку області. Веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках».

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах понад 20 населених пунктів, в тому числі: Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Краснополівка, Сіль, Соледар, Білогорівка, Бахмут, Північне, Кам’янка, Водяне, Невельське, Мар’їнка, Побєда Донецької області, - Генштаб ЗСУ.

На Куп’янському, Лиманському та Новопавлівському напрямках війська рф намагаються покращити тактичне положення, на Запорізькому та Херсонському - продовжують оборонятися.

На тимчасово зайнятих територіях, в населених пунктах Заводівка, Горностаївка та Каїри Херсонської області, росіяни зупинили трансляцію усіх українських телеканалів, транслюється тільки російське телебачення, - Генштаб ЗСУ.

Подразделения ракетных войск и артиллерии Сил обороны Украины за сутки поразили пункт управления, 11 районов сосредоточения россиян, состав горюче-смазочных материалов и состав боеприпасов войск РФ, - Генштаб ВСУ.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

- Заступник міністра оборони США з питань політики Колін Кал заявив, що США продовжують дискусію з українською владою щодо типу ракет великої дальності, але на цьому етапі війни вже визнають потребу України в них. Про це американський чиновник сказав на брифінгу в Києві.

- Рада Безпеки ООН збереться на вимогу росії для розгляду питання про нібито утиски російської церкви в Україні.У секретаріаті РБ підтвердили, що заявка від росії надійшла, і засідання РБ відбудеться у вівторок після обіду (о 22:00 за Києвом).

- Населення Китаю скоротилося вперше з часів Великого голоду 1961 року, — Reuters.
За даними Національного бюро статистики країни за 2022 рік, чисельність громадян КНР зменшилася приблизно на 850 000 осіб.


Олексій Арестович повідомив, що написав заяву про звільнення з посади радника Офісу президента України.

Перед цим він вибачився за свої слова про те, що будинок у Дніпрі був зруйнований уламками ракети, збитої українською ППО.

О 13:00 17 січня пошуково-рятувальні роботи у м. Дніпро на місці ракетного удару завершено, повідомили в ДСНС України.

Врятовано 39 осіб, з них 6 дітей, загинуло 44 особи, з них 5 дітей, травмовано 79 осіб, з них 16 дітей, отримано 47 повідомлень про безвісно зниклих осіб, з яких 23 особи встановлено загиблими, 4 особи знайдені живими у родичів, в лікарнях.



Тіла 15 загиблих внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі залишаються неідентифікованими, повідомили в Нацполіції України.

Безвісти зниклими залишаються 20 людей, з них четверо – діти.



За уточненою інформацією, російська ракета в Дніпрі вбила 45 людей, з-поміж них 6-ро дітей, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 17 січня:

Генштаб ЗСУ: Протягом доби противник завдав 4 ракетних удари, 2 з яких по цивільному об’єкту міста Краматорськ Донецької області.

Також ворог завдав 13 авіаційних ударів. Здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Генштаб ЗСУ: російські війська намагаються ізолювати цивільне населення на тимчасово окупованих територіях Херсонської області від доступу до альтернативних джерел інформації.

Поряд із зупинкою трансляції усіх українських телеканалів, росіяни зробили доступним мобільний зв'язок лише російських операторів.

Генштаб ЗСУ: За наявною інформацію російські війська посилюють пошукові заходи своїх дезертирів на тимчасово захоплених територіях.

Під приводом пошуку українських диверсантів, росіяни здійснюють рейди по населеним пунктам Херсонської області.

Генштаб ЗСУ: Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки рф.

Протягом доби українськими захисниками знищено ворожий літак Су-25.

Генштаб ЗСУ: Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 2 пункти управління а також район зосередження росіян, склад боєприпасів, станцію радіо-електронної боротьби та радіо-локаційну станцію.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024