Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



327-й день войны

Новости за 16.01.2023 (327-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 16 січня.
Загалом ліквідовано близько 116 080 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 16 січня:

«Минулої доби противник завдав 2 ракетних удари та здійснив понад 55 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по цивільній інфраструктурі Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Противник веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках та зазнає значних втрат у живій силі».

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Краснополівка, Спірне, Сіль, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Велика Новосілка, Пречистівка, Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне, Майорськ та Мар’їнка на Донеччині, - Генштаб ЗСУ.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження росіян та 2 удари по їх засобах протиповітряної оборони.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України, в тойже час, уразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження живої сили та військової техніки, 1 склад боєприпасів та 1 засіб радіоелектронної боротьби рф.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в тимчасово окупованому Севастополі, в Запоріжжі, в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердили голова Запорізької ОВА Олександр Старух, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

- Китай та інші країни надіслали Росії сигнал, "що ядерна зброя не повинна бути використана", - заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю газеті Handelsblatt.

- Швейцарія розпочала роботу над реформою, яка дозволяє деяким країнам експортувати в Україну боєприпаси швейцарського виробництва, після міжнародної критики її обмежувального закону про експорт зброї, - видання NZZ am Sonntag.

- Росіяни посилюють темпи депортації українців з тимчасово захоплених територій, для цього там навмисно створюються нестерпні умови для життя, - Центр національного спротиву.


РФ могла використати для удару по Києву 14 січня нові ракети для свого комплексу ЗРК С-400, — Defence Express

"При роботі з наземними цілями така ракета має дальність близько 230 км. Використання нових ракет "дозволяє тримати під прицілом із території Білорусі не лише столицю України, а й такі міста як Житомир, Рівне, Луцьк та Львів", пише видання.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 17 російських кораблів, з яких 6 - носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких складає 30 ракет.

Як повідомляють ВМС ЗСУ, в Азовському морі росіяни розмістили також 2 кораблі, а в Середземному – 9, з яких 5 – носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 72 ракети.




7:53 Кількість загиблих у Дніпрі зросла до 35 людей, серед них – 2 дитини, - голова ОВА Валентин Резніченко.

39 людей врятовані, 75 - поранені. З-поміж поранених 14 дітей. Доля ще 35 мешканців будинку невідома. Пошук людей під завалами триває.

Вже майже 40 годин триває рятувально-пошукова операція у Дніпрі.

10:16 Кількість загиблих у Дніпрі зросла до 36 людей, повідомили в ОВА.

12:44 40 людей загинули внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці Дніпра, повідомили в обласній адміністрації.

У пошкодженій російською ракетою багатоповерхівці повністю зруйновано 236 квартир, повідомив мер Дніпра Борис Філатов.


Протягом чотирьох діб було демілітаризовано 3 склади БК, 4 КП/бази/штабів армії рф.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 16 січня:

"Російські окупанти протягом доби завдали 2 ракетних і 6 авіаційних ударів та здійснили понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Зокрема і по цивільній інфраструктурі Харківської, Запорізької та Херсонської областей. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Високою є небезпека подальших російських авіаційних та ракетних ударів по об’єктах на всій території України".

Генштаб ЗСУ: "У москві, здійснюється тиск на комерційні структури з метою фінансової підтримки ворожих збройних сил через переказ коштів в розмірі від 10 млн.рублів.

На території росії іноземним громадянам, які перебувають в черзі на отримання громадянства російської федерації, пропонується добровільно призиватися до лав ворожого війська та автоматично отримати громадянство росії".

Генштаб ЗСУ: "На полігоні Кадамовський ростовської області, з метою підготовки та подальшого комплектування частин та підрозділів окупаційних військ очікується прибуття підрозділів з мобілізованими.

В першу чергу доукомплектування стосуватиметься приватної військової компанії “вагнер” та загонів “барс”, які постійно втрачають особовий склад в Україні".

Генштаб ЗСУ: "За наявною інформацією, у Новопскові Старобільського району Луганської області, 15 січня, під час застосування ворогом комплексу С-300, одна ракета впала на житловий будинок. Загинули дві цивільні особи".

Генштаб ЗСУ: "У населених пунктах тимчасово захопленої території Запорізької та Херсонської областей російські загарбники посилюють контррозвідувальні та режимні заходи.

Проводять посилені перевірки місцевого населення. Особлива увага приділяється мобільним телефонам".

Генштаб ЗСУ: "Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили пункт управління, 8 районів зосередження окупантів, склад пально-мастильних матеріалів та склад боєприпасів ворога".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024