Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



321-й день войны

Новости за 10.01.2023 (321-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 10 січня.
Загалом ліквідовано близько 112 470 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 10 січня:

Протягом минулої доби росіяни завдали 8 ракетних та 31 авіаційний удар. Здійснили 63 обстріли з РСЗВ, в тому числі по цивільній інфраструктурі міст Харків, Херсон, Краматорськ Донецької області та Очаків на Миколаївщині. Є постраждалі серед мирного населення.

Росіяни ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках, намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку. Зосереджують зусилля на захопленні Донецької області в межах адміністративного кордону, успіху не має.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Білогорівка, Червонопопівка Кузьміне Луганської області та Соледар, Білогорівка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Курдюмівка, Майорськ, Мар’їнка і Побєда Донецької області, - Генштаб ЗСУ.

Росіяни продовжують проводити заходи з мобілізації місцевого населення на тимчасово окупованих територіях Україниі, - Генштаб ЗСУ.

Так, у Горлівці Донецької області 6 січня цього року, в ході чергового рейду мобілізовано до 30 осіб, 4 з них - з інвалідністю. Після 2 днів так званої підготовки на полігоні “Восточний” їх направили до однієї з військових частин російських окупаційних військ.

До лікарні в Новотроїцькому Херсонської області за перший тиждень 2023 року привезли близько 120 росіян, - Генштаб ЗСУ.

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян, а також 3 удари по позиціях їх зенітно-ракетних комплексів.

Також українські воїни збили 2 російських розвідувальних БпЛА типу «Орлан», - Генштаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили пункт управління, 5 районів зосередження живої сили та військової техніки РФ та 2 позицій зенітно-ракетних комплексів.

Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікополі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

- Глава Пентагону Ллойд Остін і міністр оборони Великої Британії Бен Воллес обговорили спільні зусилля у сфері оборонної підтримки України. Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону за результатами розмови двох міністрів

- Сполучені Штати уважно спостерігають за рішеннями китайського уряду, аби Пекін не допомагав Москві отримувати озброєння чи техніку та обходити санкції. Про це заявив на брифінгу речник Державного департаменту США Нед Прайс.

- Канада уклала контракт на закупівлю 88 сучасних винищувачів F-35 виробництва американської компанії Lockheed Martin, - CBC News.

- Нідерландський медіарегулятор надав російському телеканалу “Дождь” ліцензію на мовлення терміном п'ять років, - Commissariaat voor de Media.


Станом на 09.01.2023: В Чорному морі знаходиться 1 корабель РФ, повідомили Військово-Морські Сили ЗСУ.

В Азовському морі росіяни продовжують контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні 2 корабля.

В Середземному морі – 9 кораблів РФ, з них 5 носіїв крилатих ракет "калібр", загальний залп – 72 ракети.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 10 січня:

Генштаб ЗСУ: Протягом доби противник завдав 2 ракетних удари та здійснив 7 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, в тому числі по цивільній інфраструктурі Донецької та Херсонської областей.

Генштаб ЗСУ: За наявною інформацією, лікарні в місті Бердянськ Запорізької області переповнені пораненими, тому російські війська за останній тиждень облаштували ще 3 військові шпиталі.

Генштаб ЗСУ: Авіація Сил оборони України протягом поточної доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки РФ, а також 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Генштаб ЗСУ: Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу здійснили вогневе ураження двох пунктів управління, дві позиції ракетних військ і артилерії та 5 районів зосередження живої сили та військової техніки російських військ.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024