Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



320-й день войны

Новости за 09.01.2023 (320-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 9 січня.
Загалом ліквідовано близько 111 760 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 9 січня:

Росіяни протягом минулої доби завдали 7 ракетних та 31 авіаційний удар та здійснили 73 обстріли з РСЗУ.

Війська РФ ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському і намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямках.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили росіян в в районах населених пунктів Стельмахівка і Червонопопівка Луганської області та Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині, - Генштаб ЗСУ.

За наявною інформацією, значна кількість озброєння та військової техніки, що прибуває для навчання особового складу росіян до Республіки Білорусь із РФ знята із довготривалого зберігання та потребує обслуговування, - Генштаб ЗСУ.

Також відомо, що до робіт на цій техніці залучаються білоруські військовослужбовці.

Відзначається тенденція до погіршення морально-психологічного стану особового складу росіян, - Генштаб ЗСУ.

Так, серед військових 127-ї окремої розвідувальної бригади, що дислокується в тимчасово окупованому Севастополі, шириться думка про закінчення війни на будь-яких умовах.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження росіян, а також 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів військ РФ, - Генштаб ЗСУ.

В той же час українські воїни збили 3 гелікоптери росіян (Ка-52, Мі-24 та Мі-8), а також 3 розвідувальних БпЛА типу "Орлан-10".

Українські ракетники та артилеристи уразили 7 районів зосередження живої сили та військової техніки РФ, а також склад пально-мастильних матеріалів.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікополі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

- У Німеччині хочуть посилити закон про володіння зброєю через небезпеку терористичних загроз. Законопроект передбачає, зокрема, заборону на володіння особливо небезпечною напівавтоматичною зброєю, — Deutsche Welle.

- Італія схвалить нову військову допомогу Україні не раніше лютого, — La Repubblica.

Наприкінці січня буде ухвалено рішення, які військові засоби та в якій кількості будуть відправлені до України. Серед них, ймовірно, будуть ЗРК SAMP-T та керовані ракети Aspide.

- Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва оголосив режим НС у столиці країни до кінця місяця через заворушення, що спалахнули в неділю, 8 січня, - Globo.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 9 січня:

"Протягом доби противник завдав ракетного удару по Харкову та здійснив близько 10 обстрілів з РСЗВ.

Зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької, Миколаївської та Херсонської областей.

Є загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Не ігоноруйте сигналів повітряної тривоги".

Генштаб ЗСУ: "За наявною інформацією, в населеному пункті Нижні Сірогози Херсонської області, так звана прокуратура окупаційної влади з 9 січня поточного року розпочала роботу з так званої "націоналізації" місцевих підприємств".

Генштаб ЗСУ: "Противник продовжує зазнавати втрат. Так, до міської лікарні Лисичанська Луганської області, тільки за перший тиждень цього року, доправили до 300 окупантів".

Генштаб ЗСУ: "Наша авіація завдала 17 ударів по районах зосередження загарбників та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України в той же час уразили 1 пункт управління та 1 район зосередження живої сили окупантів".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024