Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



319-й день войны

Новости за 08.01.2023 (319-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 8 січня.
Загалом ліквідовано близько 111 170 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 8 січня:

"Для поповнення втрат та підтримання наступу противник переміщує до районів ведення бойових дій особовий склад, озброєння і військову техніку та боєприпаси.

Протягом минулої доби, противник завдав 9 ракетних, 3 авіаційних удари та здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Зокрема, по цивільній інфраструктурі, є поранені та загиблі серед мирного населення".

Генштаб ЗСУ: "5 січня, з Ростова-на-Дону до Кемеровської області прибув потяг із заповненими мертвими росіянами рефрижераторами. Трупи мають розвантажити до місцевих моргів".

Генштаб ЗСУ: "На тимчасово зайнятих територіях, в населених пунктах Горностаївка, Каїри, Заводівка і Маринське Херсонської області, окупанти зупинили трансляцію усіх українських телеканалів, транслюється тільки російське телебачення".

Генштаб ЗСУ: "Було збито 3 розвідувальних БпЛА окупантів типу "Орлан-10".

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала ударів по 21 району зосередження противника, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів".

Генштаб ЗСУ: "Загроза авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 5 районів зосередження живої сили та військової техніки і 2 склади боєприпасів ворога".


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Харківській області, Краматорську Донецької області, в Сумській області, в Херсоні, в тимчасово окупованому Мелітополі, в Нікополі Дніпропетровської області, повідомляли підписники.

- Інформацію про вибухи підтвердили голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров, голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

- Китай відкрив кордон з Гонконгом після трьох років обмежень через COVID-19, — Reuters.

- Президент США Джо Байден готується до нової виборчої кампанії, — The Hill.

- Twitter продовжує звільняти персонал, який відповідає за модерацію контенту, — Bloomberg.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 8 січня:

"Протягом доби окупанти завдали одного ракетного та 19 авіаційних ударів.

Здійснили понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, і по цивільній інфраструктурі.

Є небезпека завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури на всій території України. Будьте уважні та не ігноруйте сигнали повітряної тривоги".

Генштаб ЗСУ: "Для підтримання військової дисципліни та недопущення поширення панічних настроїв серед особового складу окупаційних військ, що діють на Запорізькому напрямку, противник задіяв підрозділи росгвардії".

Генштаб ЗСУ: "Стало відомо, що 5 січня, поблизу населеного пункту Чистопілля, було розстріляно 6 осіб, які висловили позицію про здачу в полон Силам оборони України".

Генштаб ЗСУ: "З метою дискредитації українського військового керівництва, противник поширює дезінформацію про підготовку вогневого ураження Силами оборони медичних закладів Луганщини, де проходять лікування поранені російські загарбники".

Генштаб ЗСУ: "Українська авіація протягом поточної доби завдала 10 ударів по районах зосередження ворога, а також 2 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Також наші захисники збили три ворожих БпЛА, ймовірно типу "Орлан", та 3 гелікоптери: по одному Мі-24 та Ка-52, а тип ще одного - уточнюється".

Генштаб ЗСУ: "В свою чергу, підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили два райони зосередження живої сили та склад пально-мастильних матеріалів окупантів".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024