Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



311-й день войны

Выборка - Новости за 31.12.2022 (311-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 31 грудня.
Загалом ліквідовано близько 105 960 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 31 грудня:


«Протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних та 29 авіаційних ударів. 26 авіаударів ворога прийшлося по цивільній інфраструктурі. Зокрема, окупанти застосували 10 БпЛА Шахед-136, але усі вони були збиті. Крім того, противник здійснив 80 обстрілів з РСЗВ, постраждали і мирні населені пункти».

Росіяни і далі ведуть наступальні дії на Лиманському та Бахмутському напрямках і намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському та Авдіївському, - Генштаб ЗСУ.

За минулу добу українські воїни відбили атаки військ РФ в районах населених пунктів Стельмахівка, Невське, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області та Соледар, Білогорівка, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Нью-Йорк, Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка і Мар’їнка Донецької області.

За наявною інформацією, у військових комісаріатах на тимчасово окупованій території АР Крим, сформовано списки осіб, які підлягають призову за мобілізацією у січні 2023 року, - Генштаб ЗСУ.

Підтверджено вогневе ураження росіян 29 грудня цього року. Так, в районі населеного пункту Федорівка Каховського району Херсонської області, ліквідовано близько 200 солдатів, інформація щодо поранених уточнюється, - Генштаб ЗСУ.

Окрім того, поблизу Пологів та Великої Білозерки Запорізької області втрати росіян склали 115 військовослужбовців пораненими, знищено 5 одиниць військової техніки різного типу, зенітний ракетний комплекс та склад боєприпасів.

Авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження росіян, а також 3 - по позиціях зенітно-ракетних комплексів, - Генштаб ЗСУ.

Збито розвідувальний БпЛА типу “Орлан-10”.
Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили пункт управління, 7 районів зосередження живої сили та військової техніки, 5 складів боєприпасів, а також 2 радіолокаційні станції РФ.


Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в тимчасово окупованому Токмаці Запорізької області, в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

- Сербія не змінить своєї позиції щодо відмови від антиросійських санкцій, - президент Сербії Олександр Вучич в інтерв'ю телеканалу "ТВ Прва".

- Північна Корея випустила три балістичні ракети в бік моря на схід до Корейського півострова. Дальність їхнього польоту склала 350 км з максимальною висотою 100 км, - Yonhap, Kyodo

- Держдепартамент США висловлює стурбованість з приводу "союзу" Китаю з Росією після відеорозмови путіна та Сі Цзіньпіня, — речник Держдепу США, повідомляє CNN


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 31 грудня:

"В період з 12.40 до 14.30 противник завдав масованого ракетного удару. За попередніми даними, усього було здійснено близько 20 пусків ракет.

Кілька із них не долетіли до України і впали на території рф (інформація уточнюється).

Силами і засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил знищено 12 крилатих ракет у Київській, Житомирській та Хмельницькій областях".

Генштаб ЗСУ: "Також, на Київщині, збито ворожий БпЛА "Орлан-10", що здійснював повітряну розвідку під час ракетної атаки та намагався виявити позиції нашої ППО.

Крім того, окупанти провели 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по інфраструктурі населених пунктів Донецької та Херсонської областей".

Генштаб ЗСУ: "Загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги навіть у свята".

Генштаб ЗСУ: "Російські окупаційні війська посилили адміністративно-поліцейський режим на період проведення новорічних свят в окремих населених пунктах тимчасово зайнятої території.

Так, з 31 грудня 2022 року по 6 січня 2023 року закрили на виїзд місто Генічеськ Херсонської області, а також заборонили виїзд жителям навколишніх сіл".

Генштаб ЗСУ: "З метою облаштування системи інженерних загороджень на тимчасово окупованих та зайнятих територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей окупанти залучають цивільних осіб з території російської федерації".

Генштаб ЗСУ: "Українська авіація завдала 6 ударів по районах зосередження загарбників та 1 удар по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили і військової техніки та пункт управління загарбників".


Володимир Зеленський:

2022 рік поранив нас у серце. Ми виплакали всі сльози. Прокричали всі молитви. 311 днів. Про кожну хвилину нам є що сказати. Але більшість слів – зайві. Не потрібні пояснення, прикраси. Потрібна тиша. Щоб почути. Потрібні паузи. Щоб усвідомити.

Ми не знаємо достеменно, що принесе нам новий, 2023-й, рік. Я хочу всім нам побажати одного – перемоги. І це головне. Одне побажання для всіх українців.

Володимир Зеленський: Нехай цей рік буде роком повернення. Повернення наших людей. Воїнів – до своїх родин. Полонених – до своїх домівок. Переселенців – до своєї України. Повернення наших земель. І тимчасово окуповані стануть назавжди вільними.

Повернення до звичайного життя. До щасливих хвилин без комендантської години. До земних радощів без повітряних тривог. Повернення того, що у нас вкрали. Дитинства наших дітей, спокійної старості наших батьків.

Нехай усе це принесе новий рік. Ми готові за це боротися. Ось чому кожен із нас тут. Я тут. Ми тут. Ви тут. Усі тут. Ми всі – це Україна.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024