Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



308-й день войны

Выборка - Новости за 28.12.2022 (308-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 28 грудня.
Загалом ліквідовано близько 103 770 росіян.




Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 28 грудня:

Генштаб ЗСУ: Протягом минулої доби противник завдав ракетного удару та здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах міста Херсон.

Генштаб ЗСУ: Українські воїни відбили атаки росіян в районах населених пунктів Площанка і Червонопопівка Луганської області та Спірне, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Андріївка, Кліщіївка, Авдіївка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Золота Нива на Донеччині.

Генштаб ЗСУ: 26 грудня, в результаті українського вогневого ураження позицій РФ в районі Чаплинки Херсонської області, втрати росіян склали близько 50 військовослужбовців загиблими.

Генштаб ЗСУ: У тимчасово окупованому Севастополі загарбники активізували агітацію щодо вступу на військову службу за контрактом до ЗС РФ.

Генштаб ЗСУ: Українські ракетники і артилеристи за минулу добу уразили пункт управління, 7 районів зосередження живої сили та військової техніки, 2 склади боєприпасів, а також важливий військовий об’єкт РФ.


Головне за ніч:

Було чутно вибухи в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Південна Корея уперше відправила бойові безпілотники через кордон із Північною Кореєю. Такі дії є відповіддю на подібну акцію з боку Пхеньяна. Bloomberg стверджує, що це є безпрецедентним військовим кроком. Про реакцію з боку КНДР поки не повідомляється.

На всіх офіційних пристроях палати представників США заборонили використання китайського відеододатка TikTok через проблеми у сфері безпеки, - Voice of America

Сербія під проводом Росії прагне дестабілізувати регіон шляхом підтримання бунтів сербської меншини в косовських поселеннях. Про це заявив міністр внутрішніх справ Косова Джелал Швечла, передає Reuters.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 28 грудня:

"Протягом доби окупанти завдали 2 авіаційних та 2 ракетних удари, а також здійснили більш як 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ворог продовжує ведення наступальних дій на Бахмутському і Авдіївському та намагається покращити тактичне положення на Лиманському напрямках. На інших напрямках противник обороняється".

Генштаб ЗСУ: "У Запорізькій області підтверджено знищення у попередні дні одного зенітного ракетного комплексу С300, 8 одиниць військової техніки різних типів і складу боєприпасів.

Поранено понад 150 військовослужбовців. Кількість ліквідованих уточнюється".

Генштаб ЗСУ: "В той же час, на тимчасово зайнятих територіях Запорізької області, російські військовослужбовці та найманці окупаційних військ масово залишають місця несення служби.

Для розшукових заходів в місто Приморськ направлено окремі підрозділи росгвардії. За попередньою інформацією, у розшуку перебуває понад 200 осіб".

Генштаб ЗСУ: "Українська авіація протягом поточної доби завдала 4 удари по районах зосередження загарбників.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили та склад боєприпасів ворога".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024