Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



300-й день войны

Выборка - Новости за 20.12.2022 (300-й день войны).

***

Генеральний Штаб ЗСУ опублікував дані бойових втрат військ РФ станом на 20 грудня.
Загалом ліквідовано близько 99 230 росіян.



Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 20 грудня:

«Противник й надалі зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському і Авдіївському напрямках. Намагається відновити втрачене положення на Лиманському та веде оборону на інших напрямках».

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян в районах населених пунктів Стельмахівка, Червонопопівка і Серебрянське Луганської області та Верхньокам’янське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області, - Генштаб ЗСУ,

Протягом доби вони завдали 4 ракетних та 60 авіаційних ударів, а також здійснили понад 80 обстрілів з РСЗВ. В результаті цих ударів постраждала цивільні інфраструктура та населення.

Росіяни продовжують зазнавати втрат, підтверджено ураження пункту постійної дислокації військ РФ 18 грудня поточного року в районі населеного пункту Чаплинка Херсонської області. Інформація щодо загиблих та поранених окупантів уточнюється, - Генштаб ЗСУ.

Силами протиповітряної оборони минулої доби було збито 2 російських гелікоптери, - Генштаб ЗСУ.

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 6 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів РФ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили склад боєприпасів, 3 пункти управління та 3 райони зосередження живої сили росіян.

Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

- Вашингтон і надалі стежитиме за тим, чи захоче Білорусь надати додаткову допомогу Москві у її війні з Україною, і якщо це станеться, проти Мінська можуть бути введені нові санкції, — голова пресслужби Держдепартаменту США Нед Прайс на брифінгу.

- США вважають, що генсек ООН Антоніу Гутерреш піддався тиску з боку Росії та саботував розслідування щодо передачі Іраном БпЛА до РФ — Reuters.

- В Північній Кореї засудили нарощування збройних сил Японії та пообіцяли протидіяти цьому — Reuters.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 20 грудня:

На Волинському, Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Визначені підрозділи ЗС Республіки Білорусь та Російської Федерації продовжують знаходитись в прикордонних з Україною районах.

Генштаб ЗСУ: Протягом доби противник завдав 10 авіаційних та 4 ракетних удари по цивільних об’єктах населених пунктів Андріївка, Вовчанськ, Соледар, а також здійснив близько 20 обстрілів з РСЗВ по цивільній інфраструктурі міста Херсон.

Генштаб ЗСУ: Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 12 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів РФ.

Генштаб ЗСУ: Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили склад боєприпасів, 3 пункти управління та 8 районів зосередження живої сили РФ.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024