Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



297-й день войны

Выборка - Новости за 17.12.2022 (297-й день войны).

***

Генеральный Штаб ВСУ опубликовал сводку боевых потерь войск РФ по состоянию на 17 декабря. Ликвидировано около 97 690 российских солдат.



Оперативная информация от Генштаба ВСУ по состоянию на 06:00:

"Російські загарбники завдали масованого ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі нашої держави. Всього ворог випустив 98 ракет та здійснив понад 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза авіаційних та ракетних ударів противника по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України".

Генштаб ЗСУ: "Противник здійснює передислокацію окремих підрозділів та відводить частину своїх військ з Каховки та Нової Каховки Херсонської області в район населеного пункту Нижні Сірогози.

Серед місцевих жителів військовослужбовці поширюють інформацію, що Каховка буде залишена російськими військами до кінця цього року, тому, лояльним до окупантів місцевим, пропонують переїзд до тимчасово окупованого українського Криму".

Генштаб ЗСУ: "У Луганській області окупанти продовжують здійснювати тиск на місцевих підприємців та примушують їх перереєстровувати бізнес за законодавством російської федерації.

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили 5 районів зосередження особового складу, один пункт управління та склад боєприпасів противника".

Головне за ніч:

- Було чутно вибухи в Краматорську Донецької області, в Одесі, в Нікополі Дніпропетровської області, повідомляли підписники.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

- Адміністрація президента США Джо Байдена просить Конгрес виділити Україні додаткові $38 млрд допомоги, заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

- Туреччина здійснила перший успішний запуск надзвукової ракети TRG230IHA, розробленої компанією Roketsan, повідомив технічний директор компанії Baykar Сельчук Байрактар.

- Підвищення боєздатності ЗСУ взимку відбуватиметься у режимі "високої терміновості", — Пентагон.

- Twitter шукає нові інвестиції через відплив рекламодавців і труднощі з погашенням боргів, — Reuters.


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 17 грудня:

"Протягом поточної доби противник завдав 5 ракетних ударів. Під вогонь, зокрема, потрапила цивільна інфраструктура міст Дружківка та Краматорськ Донецької області.

Дві ракети типу “Онікс”, запущені з тимчасово окупованого Криму по Одеській області, успішно знищені силами протиповітряної оборони".

Генштаб ЗСУ: "Окрім того, окупанти здійснили понад 10 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ на різних напрямках і цивільній інфраструктурі Херсона.

Зберігається загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів на всій території України".

Генштаб ЗСУ: "15 грудня, в районах населених пунктів Токмак і Пологи, противник втратив понад 100 осіб пораненими і склад боєприпасів. Інформація щодо ліквідованих окупантів уточнюється".

Генштаб ЗСУ: "Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили п’ять районів зосередження особового складу, пункт управління та три склади боєприпасів загарбників".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024