Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



296-й день войны

Выборка - Новости за 16.12.2022 (296-й день войны).

***

Генеральный Штаб ВСУ опубликовал сводку боевых потерь войск РФ по состоянию на 16 декабря. Ликвидировано около 97 270 российских солдат.



Оперативная информация от Генштаба ВСУ по состоянию на 06:00:

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян в районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Площанка, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області та Григорівка, Виїмка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба, Олександропіль, Новобахмутівка, Невельське, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині.

Протягом минулої доби росіяни завдали 23 авіаційних та 4 ракетних удари, 2 з яких - по цивільних об’єктах міста Харкова. Також здійснили 78 обстрілів з РСЗВ. Зокрема, і по житлових кварталах, є загиблі серед мирного населення.

За уточненою інформацією, 14 грудня, в районі населеного пункту Токмак Запорізької області, Сили оборони знищили до 10 одиниць військової техніки різного типу. Близько 180 військовослужбовців РФ отримали поранення, - Генштаб ЗСУ.

У Лазурному Херсонської області було знищено до 30 військових РФ. Крім того, відзначається робота російських мобільних крематоріїву у місті Токмак.

З метою поповнення поточних втрат росіян продовжується агітація військовослужбовців строкової служби на службу за контрактом, - Генштаб ЗСУ.

Зокрема, такі процеси тривають у підрозділах 1-ї танкової армії західного військового округу.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів РФ. Також українські захисники збили два БпЛА типу “Орлан-10”, - Генштаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 5 пунктів управління, 4 райони зосередження особового складу РФ, 6 артилерійських позицій, 2 склади боєприпасів, а також склад пально-мастильних матеріалів.


Головне за ніч :

- Було чутно вибухи в Нікополі Дніпропетровської області.

- Інформацію про вибухи підтвердив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко

- США докладають всіх зусиль, аби ізолювати Росію в міжнародних організаціях, і якби існував спосіб призупинення її членства в Радбезі ООН, то негайно б ним скористалися - речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

- Верхня палата Конгресу США ухвалила законопроєкт з оборонним бюджетом країни на 2023 фінансовий рік, який передбачає, в тому числі посилення заходів зі стримування РФ у Європі, підтримку союзників по НАТО й України.
Тепер документ буде відправлений на підпис главі Білого дому, - The Hill.

- Індивідуальні санкції ЄС у дев'ятому пакеті санкцій проти Росії охоплюють майже 200 осіб, — прем'єр Польщі Матеуш Моравецький


Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00 16 грудня:

"Зранку ворог завдав масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі нашої держави.

За уточненими даними, російські окупанти випустили 70 крилатих та 4 керовані авіаційні ракети, 60 крилатих ракет було збито нашими силами протиповітряної оборони.

В результаті ударів вражено декілька об’єктів енергетичної інфраструктури та житлові будинки в Житомирській, Київській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях".

Генштаб ЗСУ: "Противник продовжує укріплювати лінію оборони на кордоні Херсонської області та Автономної республіки Крим.

Посилює також оборону та охорону об’єктів водопостачання до тимчасово окупованої території Криму, зокрема Північнокримського каналу. Для цього додатково направлені підрозділи мобілізованих з Краснодарського краю".

Генштаб ЗСУ: "Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили 3 райони зосередження особового складу, пункт управління та склад боєприпасів окупантів".
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024