Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



293-й день войны

Выборка - Новости за 13.12.2022 (293-й день войны).

***

Генеральный Штаб ВСУ опубликовал сводку боевых потерь войск РФ по состоянию на 13 декабря. Ликвидировано около 95 260 российских солдат.



Оперативная информация от Генштаба ВСУ по состоянию на 06:00:

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Соледар, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Майорськ, Авдіївка і Мар’їнка Донецької області.

Протягом доби війська РФ завдали 7 ракетних ударів, 5 з яких - по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області, а також здійснили 79 обстрілів зРСЗВ, зокрема по місту Херсон. Є втрати серед мирних жителів.

На Херсонському напрямку командування російських військ здійснює ротацію окремих підрозділів, - Генштаб ЗСУ.

Росіяни, які прибувають у тимчасово захоплені населені пункти заселяються у залишені та примусово “звільнені” місцевими мешканцями помешкання. Крім того, 10-11 грудня, помічено відведення росіян з районів населених пунктів Новомиколаївка та Михайлівка Херсонської області.

Російські військові продовжують використовувати інфраструктуру лікувальних та санаторно-курортних закладів на тимчасово окупованій та зайнятій територіях України для надання кваліфікованої медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям, - Генштаб ЗСУ.

Так, у місті Луганськ один із корпусів пологового будинку переобладнано під військовий шпиталь. А в місті Мелітополь у якості військового шпиталю використовуються приміщення дитячого санаторію. Для надання медичної допомоги залучається медичний персонал з РФ.


Головне за ніч :

Було чути вибухи в Нікополі Дніпропетровської області.

США готують нові оголошення про виділення допомоги Україні в умовах її протистояння російській агресії. Про це заявив під час пресбрифінгу в Білому домі радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Військово-повітряні сили США провели перше робоче випробування нової гіперзвукової ракети All-Up-Round AGM-183A - командування американських ВПС

Ілон Маск розпустив Раду з довіри і безпеки Twitter — WSJ.
Члени Ради з довіри та безпеки отримали електронний лист, в якому їм повідомлялося, що рада більше не є "найкращою структурою" для надання "зовнішньої інформації про політику та роботу з розробки продуктів сервісу".

Оперативная информация от Генштаба ВСУ по состоянию на 06:00:

Генштаб ЗСУ: Протягом доби противник завдав 2 ракетних удари по цивільній інфраструктурі Запорізької та Харківської областей, а також здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Генштаб ЗСУ: З метою поповнення втрат та доукомплектування підрозділів першого армійського корпусу окупаційних військ на території Донецької області активізувалися заходи примусової мобілізації.

Відтак, у місті Горлівка призову підлягають особи чоловічої статі, зокрема і з позначкою “бронь” у військових квитках.

Генштаб ЗСУ: В результаті ураження пункту дислокації особового складу російських військ 11 грудня в районі населеного пункту Кадіївка Луганської області противник втратив до 60 військовослужбовців вбитими та до 100 - пораненими.

Генштаб ЗСУ: Підтверджено ураження росіян Силами оборони України за попередні дні в Запорізькій області.

Так, крім знищення керівного складу 58 армії у місті Мелітополь, в районах населених пунктів Енергодар, Токмак та Гуляйполе знищено три артилерійські установки, до 10 одиниць військової техніки різного типу та поранено близько 150 військовослужбовців РФ.

Генштаб ЗСУ: Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 райони зосередження особового складу російських військ.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024