Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



183-й день войны

Выборка - Новости за 25.08.2022 (183-й день войны).

***

Генштаб ВСУ опубликовал сводку боевых потерь войск РФ по состоянию на 25 августа. Ликвидировано около 45 850 российских солдат.



Оперативна інформація від Гентшабу ЗСУ на 7:00

- На Слов’янському напрямку росіяни вели штурмові дії у напрямку Пасіка – Долина, успіху не мали, відійшли.
- На Бахмутському напрямку росіяни безуспішно намагалися вести наступ у напрямку Травневе – Кодема.
- На Авдіївському напрямку війська РФ намагалися вести наступ у напрямку Піски – Первомайське, успіху не мали, відійшли.

Головне за ніч :

- Було чутно вибухи в Кривому Розі, Київській області, Миколаєві, Харкові, в тимчасово окупованому Херсоні. Очікуємо на офіційну інформацію.
- Інформацію про вибухи підтвердили голова Київської ОВА Олексій Кулеба, начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.
- Канада не змінить свого рішення щодо повернення Німеччині усіх п’яти турбін до газопроводу “Північний потік 1”, попри ворожі дії Москви, щоб позбавити режим Путіна формальних причин скорочувати постачання газу до Європи. Про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі, пише CBC News.
- Україна протягом найближчих років може перейти на натовське озброєння. Для повної інтеграції в систему озброєнь НАТО ЗСУ знадобиться щонайменше три роки. Про це під час брифінгу заявив заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль.

Протягом доби Збройні Сили України ліквідували 2 склади БК та 3 бази росіян
Зокрема, склади розбиті у Токмаку та Чаплинці, а бази – у Ровеньках, Чаплинці та Каховському районі.
Також уточнюються втрати в Бериславському районі Херсонської області.

Українська авіація вдарила по Каховському мосту та системах ППО росіян, - ОК «Південь»
Також ЗСУ знищили склад БК і вразили командно-спостережний пункт РФ на Півдні.
«Нашою авіацією завдано 4 удари по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки ворога в Бериславському районі, зокрема й по системах протиповітряної оборони у Новій Каховці» , - зазначили військові.
Так, ракетно-артилерійськими підрозділами в рамках виконання вогневих завдань атаковано Каховський міст.
«Уражено командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 33-го мотострілецького полку та 7-ої військової бази» , - додали в ОК «Південь» .

Пентагон вважає, що зараз Україна не потребує ракет ATACMS дальністю до 300 км до установок HIMARS. Українські військові ефективно використовують надані їм GMLRS на 70-80 км.
Про це під час брифінгу заявив заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль.
Каль зазначив, що Україна використала вже сотні GMLRS із "неймовірним ефектом на полі бою".

За 24 серпня росіяни вбили 3 мирних жителів Донеччини — у Соледарі. Ще 1 людина отримала поранення.
Про це повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко
Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Російська армія обстріляла чотири райони - Синельниківський, Нікопольський, Криворізький та Дніпровський, - голова ОВА Валентин Резніченко
Був четвертий удар за добу по Синельниківському району. Восьмеро постраждалих. Серед них троє дітей. Найменшій дівчинці усього 2 роки.
Тривають пошуково-рятувальні роботи у селищі Чаплине. Загиблих - 20 людей, з-поміж них двоє хлопчиків - 6 та 11 років. Вони просто гралися у себе вдома, коли туди прилетіли російські ракети.

Тричі з «Градів» та важкої артилерії росіяни обстріляли Нікопольський район. У Нікополь та Марганецьку громаду прилетіли 11 снарядів. Без постраждалих.
Криворізький район обстрілювали російські "Урагани" та "Смерчі”. Поцілили по Апостолівській та Широківській громадах. Село Кошове - без світла. Кілька реактивних снарядів прилетіли і в один з районів Кривого Рогу. Є руйнація житла. Люди не ушкоджені.
На Дніпровський район росіяни скерували ракету. Українські військові її збили.

Внаслідок 2 ракетних ударів по Шепетівському району вибито вікна, двері в цивільних будинках та школі. Це вибухова хвиля, - голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.
За медичною допомогою звернулися 3 людей, серед них жінка і двоє дітей. У них легкі ушкодження внаслідок ураження віконним склом.

З березня Україна відбила у Росії територію розміром із Данію – Інститут вивчення війни.
Російські війська не можуть розвинути обмежені тактичні успіхи у ширші оперативні успіхи, і їхній наступ на сході України досяг кульмінації, зазначають експерти.
Заява Шойгу про навмисне уповільнення просування, ймовірно, є спробою пояснити провали.

Минулої ночі обстрілів м. Харків не зафіксовано. Росіяни запустили в напрямку міста 2 ракети. Перша вибухнула в повітрі, а друга впала на території Чугуївського району. Попередньо – без постраждалих, - голова ОВА Олег Синєгубов
Протягом минулої доби росіяни обстрілювали Харків, Харківський та Богодухівський райони області.

Олег Синєгубов: Найбільш інтенсивно обстрілювалося смт Мала Данилівка в Харківському районі. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, сталося кілька пожеж.
За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізували 2 мирних людей - в Малій Данилівці постраждали чоловіки 39 і 48 років.

За інформацією ОК «Південь», надвечір, 24 серпня, Миколаїв було атаковано реактивними снарядами системи залпового вогню «Смерч». Удар спрямовано на портову інфраструктуру. Постраждалих немає.
Вночі, 25 серпня, орієнтовно о 03:30 Миколаїв знову зазнав обстрілів. За попередньою інформацією, росіяни завдали удару ракетами типу С-300. Відомо про влучання в приватний житловий сектор. Без жертв та постраждалих, - голова ОВА Віталій Кім.


Оперативная информация от Генштаба ВСУ на 18:00

- На Харьковском направлении войска РФ предприняли неудачную попытку наступательных действий возле Петровки, понесли потери и отошли. Поддерживают высокую интенсивность разведки БпЛА.
- На Краматорском направлении обстрелов со стороны РФ подверглись районы населенных пунктов Спорное, Звановка, Северск и Пришиб. Россияне предприняли попытку улучшения тактического положения у Старого Каравана, успеха не имели, отошли.
- Наступательными и штурмовыми действиями русские войска пытались продвинуться у Кодемы и Бахмутского, понесли потери и отступили.
Пытались провести разведку боем в районе населенного пункта Благодатное, понесли потери и отошли. Попытка наступления РФ в Таврическом районе под огнем украинских воинов провалилась и россияне отступили.
No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024