Проект «Антенна» - новости без фейков о войне России против Украины 2022-2024
Друзья, правда — это тоже оружие!
Мы работаем для того, чтобы вы знали всю достоверную информацию о войне России против Украины.
В условиях войны и массовой дезинформации важно знать, что на самом деле происходит в Украине и мире.
Мы работаем 24/7, чтобы вы могли знать правду о самых важных событиях.
Распространяйте новости по сетям.
Приглашайте друзей и знакомых в Вайбер-канал ⚡️ "Молния"



182-й день войны

Выборка - Новости за 24.08.2022 (182-й день войны).

***

Генштаб ВСУ опубликовал сводку боевых потерь войск РФ по состоянию на 24 августа. Ликвидировано около 45 700 российских солдат.



Друзі, щиро вітаємо вас з Днем Незалежності!
Ми бажаємо вам сили, наснаги, терпіння та вдачі. В прямому сенсі слова кожен з вас є творцем цієї Незалежності.
В цей день ми будемо публікувати всі новини українською мовою.

з Днем Незалежності

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ на 7:00

- На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Зайцеве та Білогорівка. Армія РФ вела наступальні бої у напрямках Бахмутського та Кодеми. Успіху не мала.
- На Авдіївському напрямку війська РФ здійснювали обстріли із артилерії різних типів біля Марʼїнки, Пісків, Нетайлового, Красногорівки та Залізного. Росіяни завдали авіаудару неподалік Невельського. Вели наступальні бої у напрямку населених пунктів Піски і Невельське. Успіху не мали.

Головне за ніч :

- Було чутно вибухи в Запоріжжі, Нікополі, Харкові, Миколаєві, Миколаївській області, Дніпрі, в тимчасово окупованих Донецькій та Запорізькій областях. Очікуємо офіційну інформацію.
- Інформацію про вибухи підтвердили мер Харкова Ігор Терехов, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, голова Запорізької ОВА Олександр Старух.
- Російські військові літаки без попередження увійшли в повітряну буферну зону Південної Кореї, на що країна відреагувала певними “тактичними діями”, що зазвичай означає підняття у повітря винищувачів для переслідування неавторизованого іноземного літака, - АР із посиланням на заяву Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.
- Збройні сили США заявили, що завдали повітряних ударів у сирійському Дейр-ез-Зорі по об’єктах, які використовували групи, пов’язані з елітним Корпусом вартових революції Ірану (КВІР), - Reuters


Корабельне угруповання російського флоту у Чорному морі зменшилось до 10 суден, які маневрують вздовж кримського узбережжя. Серед них 4 ракетоносії, один з яких підводний. Напоготові тримають 28 крилатих ракет типу "Калібр". Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

Збройні Сили України на півдні знищили склад боєприпасів, 13 російських солдат і військову техніку, - Оперативне командування "Південь".
"Вже традиційно знищено склад боєприпасів. Цього разу в Нововоскресенському. Остаточні втрати ворога уточнюються", - йдеться в повідомленні.
ЗСУ також знищили одну російську гаубицю "Мста-С" і три одиниці броньованої техніки.

Росія заробляє щомісяця сотні мільйонів доларів на продажі діамантів за кордон, уникаючи санкцій, - Bloomberg
Через обмеження, встановлені у країнах Заходу на придбання російських діамантів, відповідні угоди переважно проходять через індійські банки.

Пентагон опублікував знімок процесу завантаження пакетів боєприпасів для України.
"Робота триває. Це ніколи не зупиняється. Наші військовослужбовці цілодобово працюють над тим, щоб в українського народу була техніка, необхідна для захисту своєї країни", - написав міністр оборони Ллойд Остін.

Глава Міноборони Резніков в інтерв'ю CNN заявив, що найгірший сценарій війни вже позаду.
Він наголосив, що боротьба України в жодному разі не заходить "в глухий кут", а навпаки, зараз Україна стоїть на порозі нового етапу війни і готується до контрнаступу.

У НАТО запевнили, що союзники можуть роками підтримувати Україну в боротьбі проти військової агресії Росії. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю ZDF.
Генсек відкинув втому Заходу від війни і заявив, що ціна, яку він заплатив би в разі перемоги Росії, була б набагато вище.
"Так, ми платимо ціну, але ціну, яку ми тут платимо, можна виміряти грошима. Ціна, яку платять українці, вимірюється життями - втратами життів кожен день", - заявив Столтенберг.
Столтенберг підкреслив, що президент РФ Володимир Путін допустив величезний прорахунок у війні проти України. НАТО готові підтримувати Україну стільки, скільки це необхідно.
"Так, НАТО може роками підтримувати Україну. Але це матиме наслідки не тільки у військовій сфері, а й у промисловості. Нам потрібно збільшити виробництво. Ми також можемо багато чому навчитися. Нам потрібна сильна оборона, щоб запобігти війнам", - сказав генсек.

Росіяни вивозять українських дітей на свою територію та віддають їх у нові родини, – ISW.
Управління у справах сім’ї та дитинства Краснодарського краю РФ повідомило про програму, згідно з якою російська влада перевезла понад 1000 дітей з Маріуполя до Тюмені, Іркутська, Кемерова та Алтайського краю, де їх усиновили російські родини.

Росіяни інсценували обстріл "адміністрації "ватажка" ДНР " Дениса Пушиліна в Донецьку, щоб виправдати удари по українських урядових будівлях 24 серпня, в День Незалежності, - ISW.
За їхніми даними, в момент обстрілу Пушилін був відсутній.

Затримано колишнього мера Єкатеринбурга та опозиційного діяча Євгена Ройзмана.
Політика затримали зранку, вдершись у його квартиру. У вікно він встиг прокричати, що прийшли за ним за статтею про дискредитацію ЗС РФ.
Обшуки відбуваються в будинку Ройзмана, в офісах та в приватному музеї Нев'янської ікони.

"Україна відважно б’ється за свою землю і свою волю! Ми показали, що не боїмося і не здамося. Показали, як любимо свою країну", – привітав із 31-м Днем Незалежності мер Києва Віталій Кличко.

Внаслідок нічного удару РФ по Запоріжжю пошкоджено цивільну інфраструктуру. У шести багатоквартирних будинках вилетіли шибки та зруйновані віконні рами. На місці працюють комунальні служби.
Люди, на щастя, не постраждали, повідомляє секретар міськради Анатолій Куртєв.

Внаслідок ракетного удару в ніч на 24 серпня у Шевченківському районі Харкова сталося загоряння: пожежу гасили близько 100 рятувальників, - Суспільне.
За добу рятувальники в місті та області загасили дев'ять пожеж, спричинених російськими обстрілами.

Цей генерал дарує Україні надію, - стаття німецького видання Bild.
"Генерал-герой Залужний відіграв величезну роль у тому, що Україна все ще існує, і країна не була захоплена протягом кількох днів, як планував кремлівський деспот Володимир Путін", - пише видання.

Привітання Президента України Володимира Зеленського з Днем Незалежності України :
Ми зустрічаємо цей день у різних місцях. Хтось – в окопах і бліндажах, у танках і БМП, на морі й у повітрі. Б’ється за незалежність на передовій. Хтось – у дорозі, в авто, вантажівках і потягах. Б’ється за незалежність, доправляючи необхідне тим, хто на передовій. А хтось – у смартфоні чи за комп’ютером. І теж б’ється за незалежність – збираючи кошти, щоб тим, хто в дорозі, було що везти тим, хто на передовій. Ми зустрічаємо цей день у різних обставинах, умовах і навіть у різних часових поясах, але з єдиною метою – збереження незалежності та перемога України!



Лукашенко привітав народ України із Днем незалежності.
У привітанні міститься побажання «мирного неба, толерантності, мужності, сили та успіхів у відновленні гідного життя».
Нагадаємо, саме Лукашенко надав територію РБ для російської агресії проти України. У лютому саме з Білорусі в Україну зайшли російські війська, які атакували Київ. Також російські сили завдають з території РБ ракетних та бомбових ударів по Україні.

Російська армія накрила вогнем три райони - Дніпровський, Нікопольський та Криворізький, повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.
У Дніпровський район прилетіли дві російські ракети Х-22. Вибух спричинив пожежу. Вогнеборці полум’я приборкали. Інформація щодо загиблих та постраждалих з’ясовується.
Нікопольський район росіяни чотири рази обстріляли з важкої артилерії та «Градів».
На Нікополь росіяни скерували 20 снарядів. Є руйнування житла. Люди не постраждали.
У Криворізькому районі російські «Урагани» обстріляли Карпівську та Широківську громади. У селі Кошове перебита лінія електропередач.

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс запропонував впускати в ЄС лише тих росіян, які визнають Крим територією України.
Питання про позицію щодо анексії Криму будуть задавати на кордоні. Неправильна відповідь закриє в'їзд до країн Балтії, Польщі та Фінляндії.

Сьогодні вночі українські захисники збили російський ударний вертоліт Ка-52, - прес-служба Повітряних сил ЗСУ.
"Близько першої ночі 24 серпня на східному напрямку підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ демілітаризовано вертоліт Ка-52 російських окупантів", - йдеться в повідомленні.

Національний банк попередив про небезпеку потрапляння в готівковий обіг банкнот гривні, навмисно пошкоджених банками під час війни. Йдеться про гроші, викрадені росіянами або мародерами із захоплених відділень банків, - прес-служба НБУ.
"Якщо під час розрахунків вам пропонують пошкоджену банкноту, краще відмовитися та попросити іншу. Доречним також буде повідомити про розповсюджувачів таких банкнот Національній поліції України, щоб зупинити дії зловмисників", - йдеться в повідомленні.

"Командный пункт был, их полностью всех разъеб*ли", - росіяни обговорюють удари з боку ЗСУ по Антонівському мосту. Перехоплення розмови опублікувало ГУР МО України.
Один з росіян озвучує інформацію про втрати з їх сторони після обстрілів, а його співрозмовник жаліється на проблеми з грошовим забезпеченням в Армії РФ.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відеопривітання з Днем Незалежності.
"Як можна відчути незалежність? Ті, хто за неї воюють, знають її смак. Це смак землі, що в'їдається в шкіру. Смак крові і смерті, якою пронизане повітря"



Україну з Днем незалежності вітає і Google.
Автор малюнка – харківська художниця Ольга Штонда.

No War!
«Антенна правды» о войне России против Украины 2022-2024. Оперативные новости без фейков 24/7.    18+
Материал для сайта взят из открытых источников. За содержание текстов и фото администрация сайта ответственности не несет.
Политика конфиденциальности
© info@antena.com.ua 2022-2024